Автор Гілка: як створити мережу між  Ubuntu i ubuntu  (Прочитано 6321 раз)

Відсутній ihor

• Дописувач
  • **
  • дописів: 65
  • Філософ
В мене така ось проблема... :-[ як створити сітку між двома компютерами (в Юбунті) які в мене в дома... для того щоб в обох був інтернет, можна було грати кантру по сєтці, і створити мереживий принтер і тд. Пи цьому в мене є
- модем(в режимі роутера)
- два компютери ( в одному інтегрована мережева карта, а в іншому 2-і(одна для модема, інша для другого кампа)) :)
- 0 знань як це зробити 8-)
Я п'ю, курю, матюкаюся, не сприймаю більшість людей та для мене не існує більшість моральних принципів!!! ха-ха-ха, шучу, взагалі-то я білий та пухнастий :)

romi

• Гість
Re: як створити мережу між  Ubuntu i ubuntu
« Відповідей #1 : 2009-09-05 17:45:27 »
1) Знести Ubuntu;
2) Встановити Windows.
----------------
М.: Яка корисна порада. + за флуд.
« Змінено: 2009-09-05 18:21:04 від Piktor »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #2 : 2009-09-05 18:41:04 »
Я порадив-би купити недорогого маленького світча - тоді доступ до інтернетів можна зробити безпроблемно на будь-якій платформі, навіть для гостей.
Якщо-ж не купуватимете нічого - на комп'ютері, що роздає інтернет, організувати NAT читаємо тут, або проксі-сервер, скажімо squid.
Мережевий принтер робиться за допомогою Samba. "Кантру" ви знаєте як запускати під Linux?
Далі - ви захочете розшарити папки для спільного доступу. Та сама Samba, для більш зручного керування якою треба служба SWAT (Ну, не будете-ж ви, за відсутності знань, писати конфіги вручну, та-й не треба). Такі мережеві папки будуть доступні і під Windows, якщо така потрапить у мережу. Якщо офтопіку не передбачається - NFS, що під Linux більш зручніше.
А, мало не забув - теоретичні основи вам відомі - що таке ip, маска мережі? Якщо так - то мені зручніше давати вам поради у вигляді консольних команд, бо Gnome не користуюся і яким аплетом там робиться мережа - не знаю.
---------------
2 romi: Half Life та її моди гарненько запускаються під wine. Ставити Windows абсолютно непотрібно.
« Змінено: 2009-09-05 18:46:36 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній ihor

• Дописувач
  • **
  • Філософ
« Відповідей #3 : 2009-09-06 10:16:38 »
Дякую те що ви сказали я зрозумів але свіч, купляти не буду... ;) і шо то за
Цитата
1) Знести Ubuntu;
2) Встановити Windows.
>:( . Отже один буде роздавати... це мені годиться

Цитата
"Кантру" ви знаєте як запускати під Linux?
------ Wine ?

Цитата
А, мало не забув - теоретичні основи вам відомі - що таке ip, маска мережі? Якщо так - то мені зручніше давати вам поради у вигляді консольних команд, бо Gnome не користуюся і яким аплетом там робиться мережа - не знаю.
--- Ну я не настільки ламер просто в юбунту роблю перші кроки ;)
Я п'ю, курю, матюкаюся, не сприймаю більшість людей та для мене не існує більшість моральних принципів!!! ха-ха-ха, шучу, взагалі-то я білий та пухнастий :)

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #4 : 2009-09-06 18:13:45 »
Добре. Тоді знаходимо /etc/network/interfaces і оформлюємо його наступним чином (на обох машинах аналогічно) (у вас там може щось вже бути)
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
allow-hotplug eth0
iface eth0 inet static
        address 192.168.0.1 #тут свої значення
        netmask 255.255.255.0
        network 192.168.0.255
        gateway 192.168.0.1 #цей рядок на комп'ютері, що отримує інтернети через інший
Команда ifconfig дозволить дізнатися назви наявних інтерфейсів - eth0, eth1 і т. д. На машині з двома мережевими мусите мати опис двох мережевих - eth0 та eth1.
Детальніше - man interfaces та man ifconfig. Цим ви зробите мережу.
Як варіант - через аплети gnome, в "Адміністрування" має щось бути.
Почитайте тут і зробіть NAT, щоб отримати інтернети на другій машині.
Як зробите - відпишіть, продовжимо далі.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #5 : 2009-09-08 16:02:33 »
Owl, спосіб вами запропонований не підійде. Це буде працювати тільки тоді, коли видалений network-manager. Інакше, отримаєте, наприклад, неробочий DNS. network-manager буде перекривати настройки в /etc/network/interfaces i файл resolv.conf зчитуватись не буде

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #6 : 2009-09-08 23:07:30 »
О! Нагадали як воно іменується. Network Manager. Просто я ним не користуюся - раз виставив вручну і забув.  ;)
Хоча, на ноуті він (Network Manager) стоїть, використовується мною для під'єднання до wifi і аж ніяк не заважає налаштувати дротову мережу вручну. Хоча, можливо, саме через це виникла моя невирішена проблема з PPPoE.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній ihor

• Дописувач
  • **
  • Філософ
« Відповідей #7 : 2009-09-09 20:27:38 »
Дякую  ;)

Відсутній DrIgor

• Дописувач
  • **
  • дописів: 53
  • Люблю пінгвінчиків
« Відповідей #8 : 2009-09-22 09:22:54 »
Пропала мережа. Не можу приєднатись до мережі Windows, хоч ще вчора все було без проблем. Прописую маску 255.255.255.0 потім переглядаю в Network Configuration а її значення стає 24. Може і не в цьому справа, але потрібна мережа, а її немає :(

Відсутній DrIgor

• Дописувач
  • **
  • Люблю пінгвінчиків
« Відповідей #9 : 2009-09-22 09:26:46 »
Додам, тільки що мережа з'явилась, але від цього не легше, оскільки в інший раз її знову коли потрібно не буде. Маска так і є 24. Очевидно щось заважає нормальному встановленню мережі. Як це перевірити?

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #10 : 2009-09-22 10:05:22 »
Прописую маску 255.255.255.0 потім переглядаю в Network Configuration а її значення стає 24.
Ну, так і має бути. пошукайте інформацію про класи мереж, маски. /16 - це 255.255.0.0, /24 - 255.255.255.0
ping проходить?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній DrIgor

• Дописувач
  • **
  • Люблю пінгвінчиків
« Відповідей #11 : 2009-09-22 10:17:57 »
Прописую маску 255.255.255.0 потім переглядаю в Network Configuration а її значення стає 24.
Ну, так і має бути. пошукайте інформацію про класи мереж, маски. /16 - це 255.255.0.0, /24 - 255.255.255.0
ping проходить?
Зараз проходить а раніше не проходив. Помітив що в той час як не вмикається мережа я не можу увійти до інтернету через GPRS. Підключаюсь через kppp, підключення є а сторінки не завантажуються. Мережа в цей час також не працює хоч підключення також є.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #12 : 2009-09-22 13:37:20 »
Раз пінг проходить між машинами - пробуйте пропускати іншу інформацію.
Щодо інтернету - коли у вас увімкнена локальна мережа, система вважає її основним джерелом інтернету, а на якесь ppp-з'єднання не звертає уваги. Що каже команда route при увімкнених обидвох з'єднаннях? Спробуйте пінгувати 74.125.45.100 (Google) - якщо пройде, значить проблеми з DNS.
« Змінено: 2009-09-22 13:38:56 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.