Автор Гілка: Не працює перемикання розкладки клавіатури  (Прочитано 4694 раз)

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
  • дописів: 182
Не можу собі дати ради з налаштуванням перемикання клавіатури. Перемикати можу лише мишою. Причому, входив під іншими логінами, там перемикач працює при натисканні Ctrl+Shift. Крім цього помітив, що в мене функція Ctrl+C та Ctrl+V працює тільки в us розкладці,  в uа розкладці не реагує. Мабуть я знову щось не те натворив. Дивився на цьому форумі інші схожі дописи, якби нічого відмінного у рекомендаціях із моїми аналогічними файлами не знаходив. Що може давати такий ефект блокування? [smiley=17.gif]
наводжу вигляд частини файлу /etc/X11/xorg.conf:
Section "ServerLayout"
      Identifier      "Default Layout"
  screen 0 "Default Screen" 0 0
      Inputdevice      "Generic Keyboard"
      Inputdevice      "Configured Mouse"

#Uncomment if you have a wacom tablet
      #InputDevice     "stylus"        "SendCoreEvents"
      #     InputDevice     "cursor"        "SendCoreEvents"
      #     InputDevice     "eraser"        "SendCoreEvents"
      Inputdevice      "Synaptics Touchpad"
EndSection
та вигляд частини файлу /etc/default/console-setup:
# The following variables describe your keyboard and can have the same
# values as the XkbModel, XkbLayout, XkbVariant and XkbOptions options
# in /etc/X11/xorg.conf.
XKBMODEL="pc105"
XKBLAYOUT="us,ua"
XKBVARIANT=",unicode"
XKBOPTIONS="grp:ctrl_shift_toggle,grp_led:scroll"

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
Причому, входив під іншими логінами, там перемикач працює при натисканні Ctrl+Shift.

Який дистрибутив? Версия? Який WM?

Крім цього помітив, що в мене функція Ctrl+C та Ctrl+V працює тільки в us розкладці,  в uа розкладці не реагує.

В яких програмах? Хіба в усіх?

Що може давати такий ефект блокування?

Якщо поколупатися в налаштуваннях перемикача в центрі налаштувать КДЕ, то він перекриває налаштування xorg. Треба залізти знову туди само й вимкнути розкладки клавіатури або хоча б поставити позначку на Лише індикатор. Це, доречі може пояснити, чому перемикання працює під іншими користувачами...
Linux. The future is open.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Причому, входив під іншими логінами, там перемикач працює при натисканні Ctrl+Shift.

Який дистрибутив? Версия? Який WM?

Крім цього помітив, що в мене функція Ctrl+C та Ctrl+V працює тільки в us розкладці,  в uа розкладці не реагує.

В яких програмах? Хіба в усіх?

Що може давати такий ефект блокування?

Якщо поколупатися в налаштуваннях перемикача в центрі налаштувать КДЕ, то він перекриває налаштування xorg. Треба залізти знову туди само й вимкнути розкладки клавіатури або хоча б поставити позначку на Лише індикатор. Це, доречі може пояснити, чому перемикання працює під іншими користувачами...
Це KDE 3 (Ubuntu 8.04/Mint/Grusha). Стара проблема з перемиканням (потрібен kkbswitch).
sudo apt-get install kkbswitch
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
Дійсно, в інших користувачів розкладка клавіатури в КДЕ вимкнена. Вимкнув і я в себе, після рестарту все запрацювало. Тепер попробую варіант, запропонований  yurchor.
Доречі, має значення чи розкладка клавіатури в КДЕ має бути вимкнена перед запуском консолі (sudo apt-get install kkbswitch) чи має бути увімкненою?
Маленьке уточнення, Ubuntu 9.04 kernel 2.6.28-15-generic, KDE 3.5.10
Спробував з консолі не вмикаючи розкладки в КДЕ: sudo apt-get install kkbswitch
у відповідь видало: E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem.
« Змінено: 2009-10-11 22:19:19 від Vitmar »

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
Доречі, має значення чи розкладка клавіатури в КДЕ має бути вимкнена перед запуском консолі (sudo apt-get install kkbswitch) чи має бути увімкненою?

kkbswitch - це така програмка-індикатор, як поставите, то встановить її в автозапуск, вона буде відображати в системному лотку поточну розкладку. В ній можна й обрати деякі налаштування, але основні вона бере з xorg.

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
Щось воно мені мабуть не пішло, судячи з відповіді консолі: E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem.
Може в мене такої програмки фізично неіснує?
Гаразд, а якщо зробити навпаки, щоб КДЕ керувало розкладкою, а всі інші відключити?

Praporshic

• Гість
Судячи з відповіді ви перервали процес встановлення якихось пакунків. На що воно й скаржиться. Виконайте те, що воно вимагає. Потім вже встановлюйте нове або оновлюйтесь.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
Гаразд, а якщо зробити навпаки, щоб КДЕ керувало розкладкою, а всі інші відключити?

В тому то й вся проблема, що налаштувати KDE 3.x на перемикання розкладки доволі проблематично...

Прислухайтесь до поради prapor’а, бо вирішити проблему встановлення пакетів все одно доведеться.

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
Річ в тім, що покищо, я невмію працювати в консолі. З отриманої відповіді я зрозумів, що маю вручну виконувати конфігурування sudo dpkg. А для мене це темний ліс. Мені легше догадуватись в графічному середовищі.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
Річ в тім, що покищо, я невмію працювати в консолі. З отриманої відповіді я зрозумів, що маю вручну виконувати конфігурування sudo dpkg. А для мене це темний ліс. Мені легше догадуватись в графічному середовищі.

В Меню знайдить програму, називаеться Термінал, Консоль, Terminal, Konsole чи щось схоже (я просто не знаю як воно називається в Убунту) та клацніть на ньому. Запуститься така програмка з чорним прямокутником в середені, туди введіть: sudo dpkg --configure -a натисніть Enter. Якщо щось напише, спробуйте прочитати, якщо самому не вдасться здогадатися шо воно напише, то запитайте тут.  ;)

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
Так і знав, що я в тому нічого не розумітиму. :(
Незрозумів, як мені викласти вкладення файлу до цього допису з інформацією, яку отримав з консолі? Після додавання в Attach: мені видало NOTICE: If you had an attachment in your post, you will need to reselect the attachment again in the browse box for security reasons. А де цей browse box є і як там дивитися?

Відсутній xuser13

• Графоман
  • дописів: 488
Напевно треба заново натиснути кнопку "Выбрать файл".А, що за інформація з консолі ;)? sudo не налаштоване, тоді  man sudo або запустіть root terminal.
чи планетяне щче не подали блакитне свитло?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Так і знав, що я в тому нічого не розумітиму. :(
Незрозумів, як мені викласти вкладення файлу до цього допису з інформацією, яку отримав з консолі? Після додавання в Attach: мені видало NOTICE: If you had an attachment in your post, you will need to reselect the attachment again in the browse box for security reasons. А де цей browse box є і як там дивитися?
Запакуйте текстовий файл архіватором (клацання правою кнопкою на файлі->Стиснути->Стиснутий gzip архів tar і додайте. Або засуньте текстовий фрагмент у поле приховування ось так:
Цитата
фрагмент тексту
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Vitmar

• Кореспондент
А поділіться досвідом, будь-ласка, як це у вас виходить оту приховану цитату змонтувати? [smiley=blush2.gif]
Бо я всіляко пробував і ніяк не виходить. [smiley=20.gif]

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
[hide][quote]Фрагмент тексту[/quote][/hide] — ось так, скопіюйте це у своє повідомлення, вписуєте ваш текст замість поточного, відповідно.