Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" screen 0 "Default Screen" 0 0 Inputdevice "Generic Keyboard" Inputdevice "Configured Mouse" #Uncomment if you have a wacom tablet #InputDevice "stylus" "SendCoreEvents" # InputDevice "cursor" "SendCoreEvents" # InputDevice "eraser" "SendCoreEvents" Inputdevice "Synaptics Touchpad"EndSection
# The following variables describe your keyboard and can have the same# values as the XkbModel, XkbLayout, XkbVariant and XkbOptions options# in /etc/X11/xorg.conf.XKBMODEL="pc105"XKBLAYOUT="us,ua"XKBVARIANT=",unicode"XKBOPTIONS="grp:ctrl_shift_toggle,grp_led:scroll"
Причому, входив під іншими логінами, там перемикач працює при натисканні Ctrl+Shift.
Крім цього помітив, що в мене функція Ctrl+C та Ctrl+V працює тільки в us розкладці, в uа розкладці не реагує.
Що може давати такий ефект блокування?
Цитата: Vitmar від 2009-10-11 20:39:29Причому, входив під іншими логінами, там перемикач працює при натисканні Ctrl+Shift.Який дистрибутив? Версия? Який WM?Цитата: Vitmar від 2009-10-11 20:39:29Крім цього помітив, що в мене функція Ctrl+C та Ctrl+V працює тільки в us розкладці, в uа розкладці не реагує.В яких програмах? Хіба в усіх?Цитата: Vitmar від 2009-10-11 20:39:29Що може давати такий ефект блокування?Якщо поколупатися в налаштуваннях перемикача в центрі налаштувать КДЕ, то він перекриває налаштування xorg. Треба залізти знову туди само й вимкнути розкладки клавіатури або хоча б поставити позначку на Лише індикатор. Це, доречі може пояснити, чому перемикання працює під іншими користувачами...
Доречі, має значення чи розкладка клавіатури в КДЕ має бути вимкнена перед запуском консолі (sudo apt-get install kkbswitch) чи має бути увімкненою?
Гаразд, а якщо зробити навпаки, щоб КДЕ керувало розкладкою, а всі інші відключити?
Річ в тім, що покищо, я невмію працювати в консолі. З отриманої відповіді я зрозумів, що маю вручну виконувати конфігурування sudo dpkg. А для мене це темний ліс. Мені легше догадуватись в графічному середовищі.
Так і знав, що я в тому нічого не розумітиму. Незрозумів, як мені викласти вкладення файлу до цього допису з інформацією, яку отримав з консолі? Після додавання в Attach: мені видало NOTICE: If you had an attachment in your post, you will need to reselect the attachment again in the browse box for security reasons. А де цей browse box є і як там дивитися?
фрагмент тексту