Автор Гілка: Як прискорити завантаження Ubuntu?  (Прочитано 2155 раз)

ana

• Гість
Доброго всім часу доби! Значить так, я цим ніколи не займалася і не маю часу ходити по посиланням і читати інфу. Прошу поради, як прискорити завантаження Ubuntu 8.10? На етапі перевірки файлової системи думає декілька хвилин, хоча з дисками все нормально було, коли спробувала Mandriva 2009.1 (видалила, бо громіздка).

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Як прискорити завантаження Ubuntu?
« Відповідей #1 : 2010-01-21 23:51:32 »
Доброго всім часу доби! Значить так, я цим ніколи не займалася і не маю часу ходити по посиланням і читати інфу. Прошу поради, як прискорити завантаження Ubuntu 8.10? На етапі перевірки файлової системи думає декілька хвилин, хоча з дисками все нормально було, коли спробувала Mandriva 2009.1 (видалила, бо громіздка).
1. встановіть Убунту 9.10
...
2. PROFIT!

щоб не задовбувала часта перевірка файлової системи, юзайте tune2fs: http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1215708175
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #2 : 2010-01-21 23:56:28 »
Off-topic:
Цитата
і не маю часу ходити по посиланням і читати інфу.
ви ліпше такого не пишіть ніколи. я от не є RTFM-наці, себто намагаюсь допомогти замість того, щоб посилати в ґуґл та мани, але я витрачаю певну частину свого часу на допомогу вам (як і інші користувачі), і якщо ви декларуєте, що не бажаєте читати документації та вчитися, то... вам ліпше не треба займатися лінуксом. прикро, але документацію треба читати, якщо на неї дають посилання (як мінімум. а краще десять разів погуглити, перед тим, як створити тему — цим ви зекономите чужий час).

поза тим, ласкаво прошу до спільноти.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній interruptor

• Дописувач
  • **
  • дописів: 62
  • Сергій
« Відповідей #3 : 2010-01-28 03:19:10 »
Нещодавно саме цим займався.
Але на Ubuntu 9.10.
Оновитись варто хоча б тому, що у ядрі за цей час виправили як мінімум одну серйозну помилку, наскільки мені відомо.
А для прискорення крім ureadahead, який ніби має бути встановлений за замовчанням, можна ще спробувати більш легке робоче середовище, ніж Gnome.
Наприклад, раніше зміг довести тривалість завантаження лише до 38 секунд з моменту передачі контролю GRUB (у мене до біса повільний біос, більше 10 секунд думає, тому рахую так), а після встановлення Openbox тривалість завантаження скоротилась удвічі. І оперативної лише 80 Мб зайнято 8-)
Але чистий Openbox дещо складний спочатку (якщо брати чисту версію, а не запускати його менеджером вікон у Gnome). Якщо є бажання спробувати, то розпишу, де, що і як налаштовувати.
Ще можна відредагувати служби, які запускаються разом із системою:
# sysv-rc-confАле з цим обережно. Спочатку почитати про runlevels. Мене не питати, сам до кінця не второпав що до чого  ;D[/color]
« Змінено: 2010-01-28 03:25:55 від interruptor »

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #4 : 2010-01-28 12:58:17 »
Одні помилки виправили, але зате в ядрі 2.6.31 з'явились інші помилки. Прийшлось повернутись на ядро 2.6.29, так як при активній роботі диска система майже "мертва"

ana

• Гість
« Відповідей #5 : 2010-02-05 22:40:53 »
Дякую, але я встановила Mandriva 2008.1. Для ознайомлення мене цілком влаштовує. Не маю часу, бо працюю на чотирьох роботах.