Автор Гілка: GIMP як створити анімацію вогню  (Прочитано 2437 раз)

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
Шукав в неті всяку всячину про GIMP, завантажував пензлі і т.п. Знайшов красиві анімації, зроблені в GIMP і захотів собі таку.
Наприклад, тут показано можливості створення деяких анімацій http://bnksb.blog.ru/81354435.html А тут сказано, що потрібно мати для створення анімацій http://bnksb.blog.ru/81354435.html Ну, встановив я GAP, і не знайшов я в GIMP такого - (Video- >Animated FX- >Animated Fire)
Якщо людина дає "інструкцію" - зайти в Video > Animated FX > Animated Fire, значить вона знає про що пише.  
Не розумію я цього. Зображення додаю, там у мене нема таких ефектів. Що тут робити? Може хтось підкаже. :(
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
Re: GIMP як створити анімацію вогню
« Відповідей #1 : 2010-03-09 20:27:26 »
Перевірте меню і каталоги зі скриптами і втулками. Міркування з цього приводу ось на форумі.

Окрім того є окремий скрипт Flames.

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #2 : 2010-03-09 21:14:58 »
Перевірте меню і каталоги зі скриптами і втулками. Міркування з цього приводу ось на форумі.

Не дуже зрозумів - "меню і каталоги зі скриптами і втулками", уточніть будь-ласка.
Скрипт Flames я завантажив окремо, але не пробував його ще. Чому, тому що хочеться спочатку добитись чи будуть можливості як тут (повідомлення №12) http://bnksb.ucoz.ru/forum/14-152-1

гляньте на тому форумі http://bnksb.ucoz.ru/forum/14-152-1 повідомлення № 12. На скріншоті видно Animated FX>Animated Fire і багато інших. Так от, в мене нема тієї вкладки Animated FX, а я довстановив GAP на лінух, на тому сайті йдуть консультації для встановлення на віндовс.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #3 : 2010-03-09 21:21:34 »

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S. Хотілось би знати, чому там є ті опції (на форумі що ви дали), а в мене нема, чому на віндовс є, а на лінух нема, що бракує? Бо якось почуваюсь обділеним на лінуксі, а це неприродньо)), бо GIMP рідніший для лінукс, а не віндовс.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
« Відповідей #4 : 2010-03-10 22:59:47 »
На форумі, на який я послався, описувалася та сама проблема, що й у Вас, тільки під кватирками. Ідеї, які були там висловлені:
  • перевірити, чи не "втік" бува ефект в якесь інше меню з меню Video (там і приклад був такого самовільного переміщення);
  • є два каталоги, в яких зберігаються практично всі ефекти Gimp-а; в Лінуксі це

~/.gimp-2.x/plug-ins
~/.gimp-2.x/scripts
варто перевірити, чи є там файл відповідного ефекту;
  • якщо нема, то спробувати виколупати його з інсталяції GAP-а вручну (або перевстановити GIMP і GAP з видалянням вручну всіх каталогів ~/.gimp-2.x),
  • якщо є, але не з’являється в жодному меню, то, значить, конфліктує з якимось іншим ефектом; тоді залишається шукати конфлікт або див. попередній пункт.
Щось таке.

P.S. Flames, всупереч написаному на сторінці втулка, працює в GIMP-і 2.6. Меню Фільтри —> Anim —> Flames...
« Змінено: 2010-03-10 23:00:19 від Campana »

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #5 : 2010-03-11 15:00:26 »
На форумі, на який я послався, описувалася та сама проблема, що й у Вас, тільки під кватирками. Ідеї, які були там висловлені:
  • перевірити, чи не "втік" бува ефект в якесь інше меню з меню Video (там і приклад був такого самовільного переміщення);
  • є два каталоги, в яких зберігаються практично всі ефекти Gimp-а; в Лінуксі це

~/.gimp-2.x/plug-ins
~/.gimp-2.x/scripts
варто перевірити, чи є там файл відповідного ефекту;
  • якщо нема, то спробувати виколупати його з інсталяції GAP-а вручну (або перевстановити GIMP і GAP з видалянням вручну всіх каталогів ~/.gimp-2.x),
  • якщо є, але не з’являється в жодному меню, то, значить, конфліктує з якимось іншим ефектом; тоді залишається шукати конфлікт або див. попередній пункт.
Щось таке.

P.S. Flames, всупереч написаному на сторінці втулка, працює в GIMP-і 2.6. Меню Фільтри —> Anim —> Flames...

Щодо іншого меню, перешукав відразу все. Не було і натяку на ті ефекти.
В каталогах ~/.gimp-2.x/plug-ins і ~/.gimp-2.x/scripts нема.
Можливо буду перевстановлювати і бавитись вручну.
В даний час зіпхнув скрипт Animated Fire у потрібний каталог і цей ефект з’явився в Фільтри-Анімація-Animated Fire. Те саме я можу зробити з скриптом Flames.
Цікаво чи вдасться добитись щоб була так як на зображенні, у вас таке є?
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
« Відповідей #6 : 2010-03-11 20:18:36 »
В даний час зіпхнув скрипт Animated Fire у потрібний каталог і цей ефект з’явився в Фільтри-Анімація-Animated Fire. Те саме я можу зробити з скриптом Flames.
Цікаво чи вдасться добитись щоб була так як на зображенні,

Так і має бути: встановлення втулків і скриптів — це лише закидання їх у відповідний каталог. Тому завжди можна руцями знести/відновити.

у вас таке є?
У мене немає GAP — я далекий від анімації. Задля перевірки ліньки встановлювати.

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #7 : 2010-03-12 14:38:46 »
Цікаво чи вдасться добитись щоб була так як на зображенні,

Так і має бути: встановлення втулків і скриптів — це лише закидання їх у відповідний каталог. Тому завжди можна руцями знести/відновити.

у вас таке є?
У мене немає GAP — я далекий від анімації. Задля перевірки ліньки встановлювати.

З цим питанням ясно. Позавантажував багато скриптів і буду їх вкладати куди треба.
Дякую за відповіді.

cat /dev/ass > /dev/head