Автор Гілка: Видалення GRUB  (Прочитано 1587 раз)

Відсутній Rubych

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
Видалення GRUB
« : 2010-03-14 20:14:42 »
Зіштовхнувся з такою проблемою:
кілька днів по тому, після знесення ОС Win XP і встановлення дистрибутиву Ubuntu 9.10 з`явилась крайня необхідність знов встановити Win XP в якості другої ОС (для категорично налаштованих людей), я вирішив повністю перевстановити разом з XP і Linux. Видаливши розділ файлової системи і файлу підкачки (попередньо зробив FIXBOOT і FIXMBR, у консолі відновлення, застосовувалось для диска C:\). Ну тут і початок самої проблеми: boot з диску займає надзвичайно багато часу, по середині установки (після форматування і запису на диск встановлювальних файлів, після чого йде обов`язкове перезавантеження) після перезавантаження і проходження процедури POST – чорний екран і блимання курсора у верхнім-лівім куті і абсолютний застій (ні зчитки з оптичного накопичувача, ні завантаження з HDD - нічого). Спроби встановлення різних систем сімейства Windows призводять до єдиного результату.
Я та підозрюю що проблема у тому, що GRUB записаний не на першому розділі (їх з самого початку було 2 C:\ и D:\). Розділ C:\ з OS Win XP був принесений в жертву на благо Лінуксу і був розбитий на 2 (1-файлова система 30gb, 2-файл підкачки 5gb) разділ D:\ не зачіпався. Ледь не забув, є ще один розділ, орієнтовно 1гб, котрий Linux роспізнає як лоадер Win 7.
Rubych

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Re: Видалення GRUB
« Відповідей #1 : 2010-03-15 07:25:40 »
Off-topic:
Проблема за зовнішніми ознаками дуже схожа на ту, з якою стикався я. Я встановлював winxp з досу після завантаження з дискети. В цьому проблема в тому, що якщо на диску з якоїсь причини нема бут-лоадера, воно не спрацює - віндовс якогось біса при встановленні зберігає снапшот колишнього бутлоадера, встановлює свій, і після перезавантаження віндовий бутлоадер намагається запустити старий бутлоадер з снапшоту о_О, хоча йому наразі треба продовжувати встановлення, а не вантажити стару систему... Допомогло встановлення досу на диск й завантаження вже з того диску (format /s c:, fdisk /fixmbr та інше)

Відсутній karmeljuk

• Графоман
  • дописів: 480
« Відповідей #2 : 2010-03-16 14:36:23 »
Поясніть, нащо файл підкачку робити аж 5Гб?

Відсутній Rubych

• Новачок
  • *
  • дописів: 0
« Відповідей #3 : 2010-03-17 13:49:04 »
 :-/ катастрофічно мало оперативки
все виправив, скористався завантажувальним диском з софтом по редагуванню завантажувачів