Автор Гілка: Налаштування Pidgin (jabber, аудіо-відеодзвінки)  (Прочитано 1892 раз)

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
Шукав альтернативу скайпу і дізнався що джаббер підтримує аудіо-відеозв'язок. Виходить знайшов в джаббері ще й заміну для icq, яка набридла рекламою і спамом.
Ось тут прочитав (перший абзац, останнє речення) підтвердження що джаббер підтримує аудіо-відео чат:
http://ru.wikipedia.org/wiki/XMPP

А тут написано про те як реалізувати аудіо-відео дзвінки в джаббер:
http://www.bloged.org/2009/11/jabber.html

Там говориться, що потрібно довстановити пакунки, якщо їх бракує. Вони в мене були встановлені і всеодно я не знаю як реалізувати бажане.
Клавіші аудіо-відео чату неактивні  :(
Може хтось знає в чому проблема?
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Капітан Очевидність підказує, що аудіо- та відео-дзвінки можливі лише з тими людьми, чиї IM-клієнти теж їх підтримують. У мене неактивні ці пункти меню для тих контактів, які юзають веб-чат ґуґлопошти, а от для тих, у кого теж Піджін, ці кнопки активні (і воно працює, перевіряв).

Здається, у піджіна є сумісність з оффтопіковим Google Talk-ом (тільки звук), щодо інших клієнтів не маю поняття.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
Капітан Очевидність підказує, що аудіо- та відео-дзвінки можливі лише з тими людьми, чиї IM-клієнти теж їх підтримують. У мене неактивні ці пункти меню для тих контактів, які юзають веб-чат ґуґлопошти, а от для тих, у кого теж Піджін, ці кнопки активні

я щось таке теж думав. Але є в мене контакт, він на піджині, але той піджин в нього на віндовс стоїть. І під час переписки клавіші виклику неактивні. Чи може піджин на віндовс не має плагінів? Я не в курсі чи це може грати роль і чи встановлені там плагіни і чи потрібні вони там взагалі.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
спробуйте:
— додати в контакти себе,
— перевірити, чи працюють кнопки дзвінків. Додзвонитися не вдасться, але як мінімум дізнаєтесь, чи проблема у вас є, чи нема.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
спробував. Повідомлення відсилає, приходять миттєво. Батони дзвінків неактивні :(
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
Зайшов повідомити, що клавіші вже стали активними. А після додавання самого себе як контакту не працювали можливо тому, що треба було перезайти. Відкрив тепер піджина ще раз і клавіші активні! :)
Треба було просто "перезавантажити" програму.
cat /dev/ass > /dev/head