Після апгрейду Kubuntu процесор працює на 80% потужности.На першу частиною питання "хто винуватий" знайдено відповідь.Програмка з гордою назвою virtuoso-t і nepomuk.така проблема не тільки в мене http://www.mail-archive.com/arch-general@archlinux.org/msg10913.htmlЗалишилося вирішити що робити.Одні радять викинути його на сміття.Инші кажуть що він потрібен для певних програм Gwenview напр.Як краще його вимкнути, і що я втрачаю в такому разі?
Вирішив дати шанс virtuoso і nepomuk і декілька днів поспостерігати за їх поведінкою.Зараз Nepomuk займає 454 мб оперативки, і примірно стільки ж virtuoso не знаю як в розробника Аарона, він сидить всього на 2 мб. Мені здаєтсяь, що він не зовсім щирий у статті, инакше не було б такого загальнонародного обурення. Кому може бути шкода 2 мб?Кеш, який у мене зазвичай взагалі на нулі розрісся до 2550 мб.Це після виключення всього диску з індексації, залишив лише документи, фото. Процесор смажиться тепер тільки періодично. В цей час індексації працювати дуже важко, бо й доступ до диску страшенно уповільнюється.Нехай би воно робило індексацію вночі, або в час простою, або за запитом, але так комп’ютер майже блокуєтсья від користувача.Програму явно ще рано використовувати. Мізерна вигода не виправдовує такого пожерання ресурсів. Спробував і вирішив, що мені вона не потрібна.