Автор Гілка: virtuoso-t смажить процесор  (Прочитано 2793 раз)

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
Після апгрейду Kubuntu процесор працює на 80% потужности.
На першу частиною питання "хто винуватий" знайдено відповідь.
Програмка з гордою назвою virtuoso-t і nepomuk.
така проблема не тільки в мене http://www.mail-archive.com/arch-general@archlinux.org/msg10913.html

Залишилося вирішити що робити.
Одні радять викинути його на сміття.
Инші кажуть що він потрібен для певних програм Gwenview напр.
Як краще його вимкнути, і що я втрачаю в такому разі?

« Змінено: 2010-05-16 23:15:33 від vitre »

Відсутній v.2.1

• Письменник
Re: virtuoso-t смажить процесор
« Відповідей #1 : 2010-05-16 23:25:06 »
поки вимкнув через Системні параметри - Додаткові корист. параметри - стільничний пошук.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #2 : 2010-05-16 23:45:38 »
Та прибийте його, погляньте, чи все працює, якщо ні, то верніть.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #3 : 2010-05-17 00:20:18 »
Debian Squeeze.
virtuoso в мене і немає, nepomuk вимкнено, якось живу. З приводу Gwenview - йому Nepomuk треба опціонально:
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
« Відповідей #4 : 2010-05-17 08:47:16 »
Так, nepomuk потрібен тільки якщо у вас декілька мільйонів файлів і вам конче необхідно пошук не тільки в назвах файлів, а й в їх змісті, якщо такого немає то можна сміливо відключати. Хіба що без нього не будуть працювати мітки, коментарі та рейтинги у Dolphin, а можливо й ще десь.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #5 : 2010-05-17 11:47:10 »
Після апгрейду Kubuntu процесор працює на 80% потужности.
На першу частиною питання "хто винуватий" знайдено відповідь.
Програмка з гордою назвою virtuoso-t і nepomuk.
така проблема не тільки в мене http://www.mail-archive.com/arch-general@archlinux.org/msg10913.html

Залишилося вирішити що робити.
Одні радять викинути його на сміття.
Инші кажуть що він потрібен для певних програм Gwenview напр.
Як краще його вимкнути, і що я втрачаю в такому разі?

Позначте для пошуку лише ті каталоги, де зберігаєте файли. Після створення покажчика ніяких проблем з процесором не буде (пошук автоматично вимикається у разі появи навантаження).

Nepomuk != Strigi

Якщо стільничний пошук не потрібен, можете залишити Nepomuk (без нього не працюватиме адресна книга), але вимкнути Strigi (ви це вже зробили).

І ще одне, будь ласка, не користуйтеся дистрибутивами, де все вирішили за вас, зокрема Kubuntu. Їх типові налаштування нікуди не годяться.

Пояснення лідера проекту KDE
« Змінено: 2010-05-17 11:48:23 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній v.2.1

• Письменник
« Відповідей #6 : 2010-05-19 00:44:46 »
Вирішив дати шанс virtuoso і nepomuk  і декілька днів поспостерігати за їх поведінкою.

Зараз Nepomuk займає 454 мб оперативки, і примірно стільки ж virtuoso не знаю як в розробника Аарона, він сидить всього на 2 мб. Мені здаєтсяь, що він не зовсім щирий у статті, инакше не було б такого загальнонародного обурення. Кому може бути шкода 2 мб?
Кеш, який у мене зазвичай взагалі на нулі розрісся до 2550 мб.

Це після виключення всього диску з індексації, залишив лише документи, фото. Процесор смажиться тепер тільки періодично. В цей час індексації працювати дуже важко, бо й доступ до диску страшенно уповільнюється.

Нехай би воно робило індексацію вночі, або в час простою, або за запитом, але так комп’ютер майже блокуєтсья від користувача.

Програму явно ще рано використовувати. Мізерна вигода не виправдовує такого пожерання ресурсів. Спробував і вирішив, що мені вона не потрібна.
« Змінено: 2010-05-19 00:49:19 від vitre »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #7 : 2010-05-19 07:55:57 »
Вирішив дати шанс virtuoso і nepomuk  і декілька днів поспостерігати за їх поведінкою.

Зараз Nepomuk займає 454 мб оперативки, і примірно стільки ж virtuoso не знаю як в розробника Аарона, він сидить всього на 2 мб. Мені здаєтсяь, що він не зовсім щирий у статті, инакше не було б такого загальнонародного обурення. Кому може бути шкода 2 мб?
Кеш, який у мене зазвичай взагалі на нулі розрісся до 2550 мб.

Це після виключення всього диску з індексації, залишив лише документи, фото. Процесор смажиться тепер тільки періодично. В цей час індексації працювати дуже важко, бо й доступ до диску страшенно уповільнюється.

Нехай би воно робило індексацію вночі, або в час простою, або за запитом, але так комп’ютер майже блокуєтсья від користувача.

Програму явно ще рано використовувати. Мізерна вигода не виправдовує такого пожерання ресурсів. Спробував і вирішив, що мені вона не потрібна.
Ви неуважно читали. Витріть базу даних (~.kde/share/apps/nepomuk) і розмір зменшиться (автоматично після вимикання тек він не зменшується. Я експериментував з моїм /home (200000 файлів) — може вирости до 1,5 ГБ). Зрозуміло, що ваша база даних є зараз великою, тому і займає багато місця у пам’яті. Наприклад, у мене таких ефектів не спостерігається (все разом займає 30 МБ, індексуються каталоги книжок, зображень, музики і відео (~2000 файлів)). Крім того, якщо не брати до уваги користувачів Kubuntu, масових криків обурення не чути (у інших дистрибутивах перед пакуванням все налаштовують, а не пхають, як вийде), але *buntu відоме такими конфузами (PA, GRUB2 тощо).
« Змінено: 2010-05-19 07:56:23 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній v.2.1

• Письменник
« Відповідей #8 : 2010-05-21 18:17:49 »
Я видаляв теку. І обмедував директорії, але видно їх все одно забагато.
Але коли їх мало, то й не потрібен непомуківський пошук. :)