Потрібно створити середовище, наприклад, для дитини 5-6 років, чи старших людей (батьків), які вперше за комп'ютером і тиснуть все підряд, з обмеженням прав, а точніше, дозволити тільки дещо, а решту заборонити.
Чи можливо зробити так, щоб в "Програми", "Місця" і "Система" все відображалось, але було недоступним для запуску?
Як заборонити вхід su непривілейованим користувачем (я пробував -- знаючи пароль su, непривілейований користувач отримує повноваження su)
Значить, якщо я знаходжуся під логіном ivan, і буду налаштовувати обмеження в системі за допомогою gconf-editor, то як це зробити, щоб зміни в gconf-editor-i стосувались тільки користувача public ?
Це робиться за допомогою Sabayon. Читайте довідники: вони класні... (хоч, може, переклади і не дуже ).Довідник не дуже докладний, але можна розібратися.У KDE все це можна зробити через режим Kiosk.
Коли ваша теща особисто вас попросить проїхатись на вашому новому лексусі, не маючи водійських прав, обов'язково дозвольте їй, бо, "хай вчиться". Не можна обмежувати її
Цитата: Vendetta від 2010-10-05 17:25:17Коли ваша теща особисто вас попросить проїхатись на вашому новому лексусі, не маючи водійських прав, обов'язково дозвольте їй, бо, "хай вчиться". Не можна обмежувати її Нехай катається. На пасажирському сидінні. Тобто, без прав root'а.Я про те, що порівняння не зовсім вдале. По темі - наскільки я пам'ятаю, вміст панелей Гнома конфігурується. Тобто, якщо прибрати головне меню, а на місце поставити свою "шухлядку" з тільки необхідними програмами - так піде? І унеможливити зміну зовнішгнього вигляду шляхом chown та chmod файлів з налаштуваннями.
І унеможливити зміну зовнішгнього вигляду шляхом chown та chmod файлів з налаштуваннями.
gconftool-2 --toggle /apps/panel/global/locked_down