Може я не правий, але думаю що samba потрібна для лінукс+вінда, а не для лінукс+лінукс,
Заходжу в Місця>Мережа, а там показує "Мережа віндовс" і те що я розшарив самбою (тобто бачу сам себе, а з іншого пк не бачу).
Також пробував розшарити теку "Загальнодоступні" > Властивості > Спільні файли > Відкрити спільний доступ до цієї теки... І це також не дало результату, бачив тільки "сам себе" - те, що відкрив на своєму пк, а на іншому не відображалось. Що не так? Як бути? Що робити?
та бачив я workgroup, не буду ж я цю дурницю описувати, а у воркгрупі сам себе бачив, свій пк, а другий пк не видно. І аналогічно на інш. пк.Якщо не зрозуміло, що я бачив - припустимо сиджу я зараз на ПК1 і розшарив "щось", так на ньому і бачу розшарене його власне, а на ПК2 не видно.
Цитата: Vendetta від 2010-11-20 19:27:15та бачив я workgroup, не буду ж я цю дурницю описувати, а у воркгрупі сам себе бачив, свій пк, а другий пк не видно. І аналогічно на інш. пк.Якщо не зрозуміло, що я бачив - припустимо сиджу я зараз на ПК1 і розшарив "щось", так на ньому і бачу розшарене його власне, а на ПК2 не видно.Спробуйте дві речі, спробуйте розшарити іншу теку, бо на теку "Загальнодоступні" воно пише, що Назва спільного ресурсу занадто довга, і друге, це для кожної теки виставляються параметри доступу, спробуйте встановити позначку: Гостьвий доступ.
встановити nfs-kernel-serverредагуватиsudo gedit /etc/exportsдодати:/home/Спільне 10.0.0.1 (rw,sync,no_subtree_check)щоб дозволити тільки машині з ім’ям ubuntu2:/home/Спільне 10.0.0.1 (ro,sync,no_subtree_check) ubuntu2(rw,sync,no_sub_tree_check)усім/home/Спільне *((rw,sync,no_sub_tree_check)перевіркаsudo exportfs/home/Спільне 10.0.0.1конфігурувати вогнестінуперезапуститиsudo /etc/init.d/nfs-kernel-server restartsudo /etc/init.d/nfs-kernel-server startЗмонтувати на иншій машиніsudo mount 10.0.0.1:/home/Спільне /mnt/dirабоsudo mount ubuntu:/home/Спільне /mnt/dir