Автор Гілка: ПК+ПК локально і спільний доступ  (Прочитано 1999 раз)

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
Не знаю чи ця тема підходить саме в цей розділ чи треба було в "Інтернет і лінукс".. думаю майже однаково.

Питання стояло з'єднати 2 ПК між собою кабелем "вита пара" (без інтернету, просто з'єднати) для перекидання файлів туди-сюди.
Роблю це перший раз. Ну зі з'єднанням проблем не виникло. Згадаю - на двох пк убунту стоїть. Ну, записав я в менеджері з'єднань в одному пк 192.168.1.1, 255.255.255.0, а в другому відповідно 192.168.1.2, 255.255.255.0 і вони з'єднались: пінг проходив, віддалений роб стіл проходив. Ну а як перекидати файли, то вже проблема. Щось я не так роблю чи не роблю так як треба, не знаю.  Може я не правий, але думаю що samba потрібна для лінукс+вінда, а не для лінукс+лінукс, але все одно встановив її. Заходжу в Місця>Мережа, а там показує "Мережа віндовс" і те що я розшарив самбою (тобто бачу сам себе, а з іншого пк не бачу). Також пробував розшарити теку "Загальнодоступні" > Властивості > Спільні файли > Відкрити спільний доступ до цієї теки... І це також не дало результату, бачив тільки "сам себе" - те, що відкрив на своєму пк, а на іншому не відображалось.
Що не так? Як бути? Що робити?
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
Re: ПК+ПК локально і спільний доступ
« Відповідей #1 : 2010-11-20 19:16:50 »
Може я не правий, але думаю що samba потрібна для лінукс+вінда, а не для лінукс+лінукс,

Неправий. Те ще дрібноопт його взяв за основу, ще не означає, що воно тільки для нього. Врешті реш покажіть мені, що тоді замість цього має бути використане в Лінуксі? Можете спробувати nfs воно легше в налаштуваннях, але має багато своїх недоліків.

Заходжу в Місця>Мережа, а там показує "Мережа віндовс" і те що я розшарив самбою (тобто бачу сам себе, а з іншого пк не бачу).

В теці "Мережа віндовс" маєте побачити вашу workgroup (в моему випадку 28, див. вкладення), а в workgroup мають бути комп’ютери, які в ту workgroup входять... Взагалі всі ті налаштування лежать в /etc/samba/smb.conf . Або є якісь там графічні надбудови потипу swat, але перед їх використанням раджу зробити резервну копію файла /etc/samba/smb.conf ...

Також пробував розшарити теку "Загальнодоступні" > Властивості > Спільні файли > Відкрити спільний доступ до цієї теки... І це також не дало результату, бачив тільки "сам себе" - те, що відкрив на своєму пк, а на іншому не відображалось.
Що не так? Як бути? Що робити?

Встановіть system-config-samba і насолоджуйтесь GUI інтерфейсом для налаштувать самби.
« Змінено: 2010-11-20 19:20:13 від Ign1111 »
Linux. The future is open.

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #2 : 2010-11-20 19:27:15 »
та бачив я workgroup, не буду ж я цю дурницю описувати, а у воркгрупі сам себе бачив, свій пк, а другий пк не видно. І аналогічно на інш. пк.
Якщо не зрозуміло, що я бачив - припустимо сиджу я зараз на ПК1 і розшарив "щось", так на ньому і бачу розшарене його власне, а на ПК2 не видно.

Гаразд, буду ще пробувати system-config-samba...
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #3 : 2010-11-20 19:43:20 »
та бачив я workgroup, не буду ж я цю дурницю описувати, а у воркгрупі сам себе бачив, свій пк, а другий пк не видно. І аналогічно на інш. пк.
Якщо не зрозуміло, що я бачив - припустимо сиджу я зараз на ПК1 і розшарив "щось", так на ньому і бачу розшарене його власне, а на ПК2 не видно.

Спробуйте дві речі, спробуйте розшарити іншу теку, бо на теку "Загальнодоступні" воно пише, що Назва спільного ресурсу занадто довга, і друге, це для кожної теки виставляються параметри доступу, спробуйте встановити позначку: Гостьвий доступ.
Linux. The future is open.

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #4 : 2010-11-20 19:56:17 »

Спробуйте дві речі, спробуйте розшарити іншу теку, бо на теку "Загальнодоступні" воно пише, що Назва спільного ресурсу занадто довга, і друге, це для кожної теки виставляються параметри доступу, спробуйте встановити позначку: Гостьвий доступ.

вже пробував, перед тим як тему писав:)
На роб столі теку test розшарив - властивості> +відкрити спільний доступ до цієї теки +гостьовий доступ і навіть читання і запис, але нуль, хіба ще декілька разів це спробую. Може там дійсно треба самбу руками налаштовувати.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #5 : 2010-11-21 03:35:37 »
Колись нотував як це зробити через NFS

Цитата

встановити nfs-kernel-server

редагувати
sudo gedit /etc/exports

додати:
/home/Спільне 10.0.0.1 (rw,sync,no_subtree_check)

щоб дозволити тільки машині з ім’ям ubuntu2:
/home/Спільне 10.0.0.1 (ro,sync,no_subtree_check) ubuntu2(rw,sync,no_sub_tree_check)
усім
/home/Спільне *((rw,sync,no_sub_tree_check)

перевірка
sudo exportfs
/home/Спільне 10.0.0.1

конфігурувати вогнестіну

перезапустити
sudo /etc/init.d/nfs-kernel-server restart
sudo /etc/init.d/nfs-kernel-server start

Змонтувати на иншій машині

sudo mount 10.0.0.1:/home/Спільне /mnt/dir
або
sudo mount ubuntu:/home/Спільне /mnt/dir

Повний текст з поясненями
« Змінено: 2010-11-21 03:54:54 від vitre »

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #6 : 2010-11-21 03:48:41 »
Заходжу в Місця>Мережа, а там показує "Мережа віндовс" і те що я розшарив самбою (тобто бачу сам себе, а з іншого пк не бачу).

А що показує якщо в файлменеджері набрати і почекати 10 сек
smb:/

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #7 : 2010-11-21 10:57:12 »
Вже працює самба. Треба було елементарно її налаштувати. "Проблема" в тому що я нетерплячий, колупався в налаштуваннях самби і відразу намагався побачити "шару", а якщо не бачив, думав що щось не так і подовжував колупатись в налаштуваннях. А треба було почекати якийсь час і ресурси з'являлись.
Як я писав вище, мені потрібний був спосіб "обміну файлами", бо набридло це робити флешкою, і тепер думаю, я з самого початку мабуть не той впосіб обрав (самба). Напевне треба було ssh, що я і зроблю, бо зручніше в любий час скопіювати потрібний файл з одного пк на інший, а не бігати між цими двома пк і кожного разу відкривати доступ самбою до тієї чи іншої теки.
Дякую тим, хто виявив бажання відповісти.
cat /dev/ass > /dev/head