Автор Гілка: GeForce 6200 та Ubuntu  (Прочитано 6661 раз)

Відсутній noobie

• Новачок
  • *
  • дописів: 36
GeForce 6200 та Ubuntu
« : 2010-11-18 13:37:47 »
Доброго дня. Зареєструвався на вашому форумі і прошу допомоги. Вирішив перейти на Лінукс.
Якщо дозволите невелкиа предісторія. Спочатку спробував нову Мандріву 2010, через 10 хв повне зависання, флешок не бачить. Плюнув, мені порадили дебіан. Не сподобалось. Зараз відкопав убунту 10,04 лтс.
Суть проблеми в тому що в ставленою картою ДжиФорс 6200 отримую кернел панік. (не важливо чи стоїть система, чи з лів сіді вантажу) Виймайю карту, на первичному адаптері інтел, він древній, пк купувався в 2004 році, все запускається.
Отдже. ПК: Intel Celeron D 2.4GHz, 512 Ram, 160 HDD, video.. intel 82845G/GL/GE/PE/GV Graphicd Controller. Всі дистрибутиви котрі пробував, дружать з ПК. Встановлюю карту GeForce 6200, кернел панік на монітор.
Драйвера ставити як знаю як. З вимиканням х-сервера і все таке.
Питання, як же мені запустити лінукс з картою цією, адже відразу кернел панік. Можливо якось можна вимкнути автозапуск х-сервера?
І ще така проблема. Всі кажуть надійна система, не вибиває і все таке. У мене якимось дивом починає мигати інколи монітор, нічого не пише, але зображення криве, це так на адаптері від інтел. Пробую в терміналі sudo gedit /etc/x11/xorg.conf, каже немає файлу.
і ще хотів спитати, як можна мишкою зайти чи просто в графічному режимі відкрити теки що розпочинаються з крапки, там багато налаштувань, той же вайн (грішу погратись час від часу в Дісайплс 2) чи для прикладу хочу смайлів додати в QutIM
« Змінено: 2010-11-18 13:46:16 від noobie »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: GeForce 6200 та Ubuntu
« Відповідей #1 : 2010-11-18 14:29:33 »
1) Вимкніть картку NVidia у BIOS (вкажіть, що слід використовувати лише Intel). Встановіть і завантажте систему. Встановіть драйвери для NVidia (можна для початку обійтися і noveau).
Додайте у «чорний» список (/etc/modprobe.d/blacklist.conf) драйвери Intel
#intel
blacklist agpgart
blacklist intel_agp

Перезавантажте систему, вимкніть картку Intel у BIOS і увімкніть NVidia.

Паніку викликано спробою одночасного завантаження ядром обох наборів драйверів.

2) В Ubuntu традиційно проблеми з Intel (ви маєте справу з системою, де питання вирішуються не виправленням причини, а створенням підручників з обходу проблеми  ;) ).

3) Не знаю, чи в Nautilus є така можливість, але, якщо немає, ви можете встановити Dolphin (там у меню «Перегляд» є пункт «Показувати приховані файли»).
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній modeus

• Графоман
  • дописів: 278
  • openSUSE 11.4
« Відповідей #2 : 2010-11-18 15:10:31 »
Цитата
Не знаю, чи в Nautilus є така можливість
Є.
Expectavimus lucem... Et esse tenebrae

Відсутній noobie

• Новачок
  • *
« Відповідей #3 : 2010-11-18 18:49:57 »
Спасибі велитенське за допомогу.
Є запускається прямо з карти від нвідія, досі збоїв не було.
Зробив так як і казали, от тільки в біосі не знайшов перемикача з карт.  І взагалі чогось щоб стосувалос АГП8Х.
То ж просто додав в чорний список інтел, вимкнув ПК, вставив карту Нвідія і запустив. Все запрацювало. Запропоновано було поставити драйвери відразу для нвідія, я зрадів як слон. Поставив драйвери. Але чомусь ефекти стільниці неможливо увімкнути(( не підскажете в чому проблема? Просто хотілось би краси трошки навести гномівської.
Знамок з вікна дрів прикладаю

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #4 : 2010-11-18 19:03:15 »
і ще хотів спитати, як можна мишкою зайти чи просто в графічному режимі відкрити теки що розпочинаються з крапки,

Вигляд -> Показувати сховані файли, або ctrl+H

Запропоновано було поставити драйвери відразу для нвідія, я зрадів як слон. Поставив драйвери. Але чомусь ефекти стільниці неможливо увімкнути(( не підскажете в чому проблема? Просто хотілось би краси трошки навести гномівської.
Знамок з вікна дрів прикладаю

Напевно встали вільні драйвера, а в них нема 3D. А якщо натиснути, активувати 173?
Linux. The future is open.

Відсутній noobie

• Новачок
  • *
« Відповідей #5 : 2010-11-18 19:07:26 »
Що 173, що 96 версія, різниці немає, так і так ефекти стільниці не вмикаються. Тут з версією 176 хоч карта працює, на віндоус взалагі з картою не працює, тільки з 96 і не вище.
Перемикання нічого не дає. А як видалити ці драйвери? у мене є завантажені драйвери нвідія з офіційного сайту. Версія 206..

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #6 : 2010-11-18 19:41:45 »
Що 173, що 96 версія, різниці немає, так і так ефекти стільниці не вмикаються.

Тобто ви активували кожен з драйверів (горіла зелена лампочка навпроти) і в налаштуваннях зовнішного вигляду візуальні ефекти не вмикаються?

Перемикання нічого не дає. А як видалити ці драйвери? у мене є завантажені драйвери нвідія з офіційного сайту. Версія 206..

Наскількі я зрозумів у вас втановлено одразу три пакунки з драйверами різних версій, це nvidia-96, nvidia-173 та nvidia-current (в ubuntu 10.10 пише що це версія 260). Видалити їх можна в Менеджер пакунків Synaptic натисніть кнопу пошук і введіть nvidia, він найде всі пакунки в яких знайде слово nvidia. Вас цікавлять пакунки nvidia-96, nvidia-173 та nvidia-current. Щоб встановити звантажений драйвер, треба в тому ж Synaptic встановити похідні коди встановленного ядра та заголовки. Подивіться яке ядро у вас встановлено зазвичай це linux-image, встановіть пакети linux-source та linux-headers відповідних версій. Тоді ви зможете встановити звантаженні драйвери. Не забудьте встановтити біт для виконання. далі треба прибити ікси. Як це зробити в убунту я поняття не маю.

Відсутній noobie

• Новачок
  • *
« Відповідей #7 : 2010-11-18 19:47:55 »
Тобто ви активували кожен з драйверів (горіла зелена лампочка навпроти) і в налаштуваннях зовнішного вигляду візуальні ефекти не вмикаються?

Наскількі я зрозумів у вас втановлено одразу три пакунки з драйверами різних версій, це nvidia-96, nvidia-173 та nvidia-current (в ubuntu 10.10 пише що це версія 260). Видалити їх можна в Менеджер пакунків Synaptic натисніть кнопу пошук і введіть nvidia, він найде всі пакунки в яких знайде слово nvidia. Вас цікавлять пакунки nvidia-96, nvidia-173 та nvidia-current. Щоб встановити звантажений драйвер, треба в тому ж Synaptic встановити похідні коди встановленного ядра та заголовки. Подивіться яке ядро у вас встановлено зазвичай це linux-image, встановіть пакети linux-source та linux-headers відповідних версій. Тоді ви зможете встановити звантаженні драйвери. Не забудьте встановтити біт для виконання. далі треба прибити ікси. Як це зробити в убунту я поняття не маю.
Так, при кожній зміні драйверів, я намагався увімкнути ефекти стільниці, але кожного разу мені у цьому було відмовлено.
В убунті ікси вбиваються Ctrl+Alt+F1.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #8 : 2010-11-18 20:07:03 »
Так, при кожній зміні драйверів, я намагався увімкнути ефекти стільниці, але кожного разу мені у цьому було відмовлено.

Можливо варто було б перезавантажится... чи перевантажити ікси.

В убунті ікси вбиваються Ctrl+Alt+F1.

Такого не може бути, ви просто перемикаетесь в першу консоль, а ікси лишаються скоріш за все в сьомій Ctrl+Alt+F7 (можуть бути і восьмій і в девятій і десятій ...)  А вбити якось так sudo killall Xorg; exit або sudo /etc/init.d/gdm (kdm) stop або sudo init 1

Ctrl+Alt+BackSpace (помоєму Alt+SysRq+K) перевантажує ікси.
« Змінено: 2010-11-18 20:09:53 від Ign1111 »

Відсутній noobie

• Новачок
  • *
« Відповідей #9 : 2010-11-19 00:53:14 »
sudo /etc/init.d/gdm ось саме так я їх і вимикав, перепрошую. Я ще не надто сильно освоївся.
"Не забудьте встановтити біт для виконання." Поясніть для трошки віддаленого, що ви мали на увазі.

Відсутній noobie

• Новачок
  • *
« Відповідей #10 : 2010-11-19 02:21:25 »
оновив заодно ядро, також такоїж версії скачались пакунки лінукс хедер і лінукс соурс. Після пеерзавантаження щось не хотіли стартувати ікси.. поблимало і все, тільки командна стрічка. я переставив драйвери нвідія. Погодився на менеджер налаштувань від нвідіа.
Суть, появилась утиіта в меню "система - параметри" nvidia x Server Settings. там і монітор оприділений файно і все таке. Власне налаштував собі розширення і т.д.
Є пунк зберегти все це в конфіг іксорг. ось що пропонує вписати утиліта ця.
# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 260.19.12  (buildmeister@builder101)  Fri Oct  8 13:53:51 PDT 2010

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 260.19.12  (buildmeister@builder101)  Fri Oct  8 13:54:10 PDT 2010

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "LG Electronics T710PH"
    HorizSync       30.0 - 85.0
    VertRefresh     50.0 - 160.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 6200"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "0"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
    Option         "metamodes" "1280x1024_75 +0+0; nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

а ось файл xorg.conf що є зараз
# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 260.19.12  (buildmeister@builder101)  Fri Oct  8 13:54:10 PDT 2010

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0"
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Unknown"
    HorizSync       28.0 - 33.0
    VertRefresh     43.0 - 72.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection
Власне я поверхнево розумію вище сказане, але хотілось би спитати чи варто заміняти тим що пропунує утиліта від нвідіа, те що є зараз.

І ще ось на одному сайті нарив, рекомендують дописати в той таки файл конфігурації іксів, якщо карта нвідіа
Section "Module"
Load "i2c"
Load "bitmap"
Load "ddc"
#Load "dri"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "type1"
Load "vbe"
EndSection
Прошу, дуже допомоги.
Ефекти стільниці досі не працюють... тут вже пропало бажання їх мати, я безмежно щасливий що тепер не потрібно постійно вимикати ПК, діставати карту для перемикання між ОС.
Але вже ця стільниця, так хочеться ж знати в чому проблема. В дівчини на ноуті на Intel GMA 4500M жодних проблем і стільниця з ефектами.
Шановні форумчани, напевне я здаюсь уже малою капризною дитиною)
« Змінено: 2010-11-19 02:30:35 від noobie »

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #11 : 2010-11-19 08:50:39 »
"Не забудьте встановтити біт для виконання." Поясніть для трошки віддаленого, що ви мали на увазі.

http://uk.wikipedia.org/wiki/Chmod той біт дає право на виконання скрипта.

Погодився на менеджер налаштувань від нвідіа.
Суть, появилась утиіта в меню "система - параметри" nvidia x Server Settings. там і монітор оприділений файно і все таке. Власне налаштував собі розширення і т.д.

Значить драйвера встали. Вітаю.

Section "Monitor"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "LG Electronics T710PH"
    HorizSync       30.0 - 85.0
    VertRefresh     50.0 - 160.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Влісне ця секція відповідає за монітор. Тут головне правильно вписати частоту горизонтальної та вертикальної розгортки.

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    BoardName      "GeForce 6200"
EndSection

А ця за драйвер відяхи. Якщо туди замість Driver "nvidia" вписати Driver "nv" у вас будуть драйвера без 3D.

І ще ось на одному сайті нарив, рекомендують дописати в той таки файл конфігурації іксів, якщо карта нвідіа
Section "Module"
Load "i2c"
Load "bitmap"
Load "ddc"
#Load "dri"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "type1"
Load "vbe"
EndSection

Взагалі варто знайти, за що кожен параметр відповідає. Але у мене на всіх відюхах присутній Load "glx". Спробуйте додати ті модулі. Можна поексперементувати.

Відсутній noobie

• Новачок
  • *
« Відповідей #12 : 2010-11-21 23:22:34 »
Спасибі за допомогу. Я надзвичайно вдячний.
Останнє, може підскажете якісь толкові книги по Лінукс. Я маю на увазі щоб ось детально було розписано. Для прикладу не просто встановлення що за чим мишкою клацнути, а розписана замість цього кожна точка монтування. Я знаю що за що відповідає, просто навожу приклад.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #13 : 2010-11-22 07:03:23 »
Спасибі за допомогу. Я надзвичайно вдячний.
Останнє, може підскажете якісь толкові книги по Лінукс. Я маю на увазі щоб ось детально було розписано. Для прикладу не просто встановлення що за чим мишкою клацнути, а розписана замість цього кожна точка монтування. Я знаю що за що відповідає, просто навожу приклад.
http://docs.fedoraproject.org/uk-UA/index.html
http://docs.linux.org.ua/Головна_стаття
http://edu.root.ua/index.php/Головна_сторінка
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній noobie

• Новачок
  • *
« Відповідей #14 : 2011-01-06 01:13:46 »
допоможіть це ж саме зробити у мандріві, поставив її адже там знайшов новіше ПЗ. Той таки bluefish в убунту поставився версыъ 1.0.7. а в мандріві 2.0.
В гуглі знайшов як роюити дописати blacklist intel-agp в файли /etc/modprobe.d/blacklist і /etc/modules і замінив в в /etc/X11/xorg.conf в секції "Device" "i810" на "nv". Але чомусь всеодно не працює.
Я додам ці файли сюди, хто розуміється.. покажіть що ж не так.
Також додав файл blacklist-mdv з теки /etc/modprobe.d