Не знаю, чи в Nautilus є така можливість
і ще хотів спитати, як можна мишкою зайти чи просто в графічному режимі відкрити теки що розпочинаються з крапки,
Запропоновано було поставити драйвери відразу для нвідія, я зрадів як слон. Поставив драйвери. Але чомусь ефекти стільниці неможливо увімкнути(( не підскажете в чому проблема? Просто хотілось би краси трошки навести гномівської.Знамок з вікна дрів прикладаю
Що 173, що 96 версія, різниці немає, так і так ефекти стільниці не вмикаються.
Перемикання нічого не дає. А як видалити ці драйвери? у мене є завантажені драйвери нвідія з офіційного сайту. Версія 206..
Тобто ви активували кожен з драйверів (горіла зелена лампочка навпроти) і в налаштуваннях зовнішного вигляду візуальні ефекти не вмикаються?Цитата: noobie від 2010-11-18 19:07:26Перемикання нічого не дає. А як видалити ці драйвери? у мене є завантажені драйвери нвідія з офіційного сайту. Версія 206..Наскількі я зрозумів у вас втановлено одразу три пакунки з драйверами різних версій, це nvidia-96, nvidia-173 та nvidia-current (в ubuntu 10.10 пише що це версія 260). Видалити їх можна в Менеджер пакунків Synaptic натисніть кнопу пошук і введіть nvidia, він найде всі пакунки в яких знайде слово nvidia. Вас цікавлять пакунки nvidia-96, nvidia-173 та nvidia-current. Щоб встановити звантажений драйвер, треба в тому ж Synaptic встановити похідні коди встановленного ядра та заголовки. Подивіться яке ядро у вас встановлено зазвичай це linux-image, встановіть пакети linux-source та linux-headers відповідних версій. Тоді ви зможете встановити звантаженні драйвери. Не забудьте встановтити біт для виконання. далі треба прибити ікси. Як це зробити в убунту я поняття не маю.
Так, при кожній зміні драйверів, я намагався увімкнути ефекти стільниці, але кожного разу мені у цьому було відмовлено.
В убунті ікси вбиваються Ctrl+Alt+F1.
"Не забудьте встановтити біт для виконання." Поясніть для трошки віддаленого, що ви мали на увазі.
Погодився на менеджер налаштувань від нвідіа. Суть, появилась утиіта в меню "система - параметри" nvidia x Server Settings. там і монітор оприділений файно і все таке. Власне налаштував собі розширення і т.д.
Section "Monitor" Identifier "Monitor0" VendorName "Unknown" ModelName "LG Electronics T710PH" HorizSync 30.0 - 85.0 VertRefresh 50.0 - 160.0 Option "DPMS"EndSection
Section "Device" Identifier "Device0" Driver "nvidia" VendorName "NVIDIA Corporation" BoardName "GeForce 6200"EndSection
І ще ось на одному сайті нарив, рекомендують дописати в той таки файл конфігурації іксів, якщо карта нвідіа Section "Module"Load "i2c"Load "bitmap"Load "ddc"#Load "dri"Load "extmod"Load "freetype"Load "glx"Load "int10"Load "type1"Load "vbe"EndSection
Спасибі за допомогу. Я надзвичайно вдячний. Останнє, може підскажете якісь толкові книги по Лінукс. Я маю на увазі щоб ось детально було розписано. Для прикладу не просто встановлення що за чим мишкою клацнути, а розписана замість цього кожна точка монтування. Я знаю що за що відповідає, просто навожу приклад.