Автор Гілка: Налаштування Openbox 3.5.0-4. ArchLinux.  (Прочитано 3091 раз)

Відсутній r0n1n

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
Доброго часу доби, Вам.
Нещодавно встановив Arch Linux.
Встановлення, налаштування звуку та відео, локалізація пройшли без проблем(за допомогою Вікі звичайно).
А от оформлення та налаштування openbox виклікає певні проблеми. А саме:
  • Зникає фонове зображення після завантаження reboot, halt. Кожного разу після завантаження приходиться виконувати feh --bg-scale /path/to/image.jpg. Я записував цю команду  в /etc/X11/xinit/xinitrc та в ~/.config/openbox/autostart.sh (хоча запис tint2 та tildа запускають відповідні програми при старті openbox). Ставив exec перед командою. Ніякого результату. Також записував в /etc/X11/xinit/xinitrc eval `cat ~/.fehbg` &. Не допомогло.
  • Як встановити завантажену тему? Вікі радить розпакувати її в дирикторію ~/.themes, але її немає. Я створив її власноруч, розпакував вміст архіву, але нічого не змінилося.
Дайте, будь-ласка пораду, як це налаштувати. Або ткніть носом в відповідний мануал де описано, як це зробити.
Завчасно дякую.

r00t x

• Гість
Re: Налаштування Openbox 3.5.0-4. ArchLinux.
« Відповідей #1 : 2011-10-24 00:15:06 »
Я записував цю команду  в /etc/X11/xinit/xinitrc та в ~/.config/openbox/autostart.sh (хоча запис tint2 та tildа запускають відповідні програми при старті openbox).
хм-м... цікава "проблема"... у мене також були якісь глюки із темами для Кедів. Я перестав морочити собі голову (поставив те що було можливо без проблем встановити) та і все.
---
[size=9]Чому це воно не хоче запускатись автостартом?[/size][/font]

r00t x

• Гість
« Відповідей #2 : 2011-10-24 00:30:59 »
Зникає фонове зображення після завантаження reboot, halt.
А якщо знову виконати команди і ЗАВЕРШИТИ СЕАНС РОБОТИ Опенбокса НЕ КОМАНДАМИ reboot halt, а вибравши  у меню (якщо воно є) ВИЙТИ чи ЗАВЕРШИТИ ПОТОЧНИЙ СЕАНС. Бо у мене деякі налаштування графічного середовища ЗАВЖДИ НЕ ЗБЕРІГАЮТЬСЯ при виконанні команд reboot та shutdown

Відсутній r0n1n

• Новачок
  • *
« Відповідей #3 : 2011-10-24 07:09:41 »
Цитата
а вибравши  у меню (якщо воно є) ВИЙТИ чи ЗАВЕРШИТИ ПОТОЧНИЙ СЕАНС.
Фонове зображення зникає при цій операціїї  також.  Я замість feh почав використовувати hsetroot, всеодно зникає. Що правда екран став темнішим(не такий сірий, як раніше після входу в опенбокс).

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #4 : 2011-10-24 10:22:55 »
Nitrogen пробували?

Відсутній r0n1n

• Новачок
  • *
« Відповідей #5 : 2011-10-24 17:25:03 »
Цитата
почав використовувати hsetroot
Я прописав в ~/.config/openbox/autosave
hsetroot -center ~/path/to/file.gpg &все запрацювало. Я раніше допустив помилку в назві файлу, тому  зявлялося лише темне зображення.
Я спробував Nitrogen. Зручна програма, але фонове зображення все одно зникає після виходу. А коли прописуеш її запуск, то завантажується меню вибору фону.
« Змінено: 2011-10-24 17:27:53 від r0n1n »

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #6 : 2011-10-25 06:17:32 »
Flame:
Цитата
/etc/X11/xinit/xinitrc
O_o
У мене awesome і деб’ян, але я не думаю, що такі речі сильно відрізняються між дистрибутивами.
Окрім усього іншого, встановлення фонового малюнку у мене робиться у ~/.xsessionrc:
# Set image background, if available
if [ -f $HOME/.fehbg ]; then
        . $HOME/.fehbg
fi
(А .xsessionrc в свою чергу запускається при завантаженні іксів з /etc/X11/Xsession.d/40x11-common_xsessionrc, який у свою чергу запускається з /etc/X11/Xsession у відповідності до параметрів, вказаних у /etc/X11/Xsession.options)

Відсутній r0n1n

• Новачок
  • *
« Відповідей #7 : 2011-10-27 20:49:37 »
Цитата
/etc/X11/xinit/xinitrc
Вибачте, помилочка вийшла. В ~/.xinitrc.
Дякую Re за пораду Nitrogen. Моя проблема зі стільницею вирішилась прописуваннямnitrogen --restore & в ~/.config/openbox/autostart.
Залишилось невирішеним 2 питання, щодо встановлення тем в openbox.  Коли розберусь, то відпишу, як це зробив. Якщо, звичайно хтось раніше не напише, як вирішити це питання.