Автор Гілка: Допоможіть знайти драйвери для ноутбука  (Прочитано 3123 раз)

Дим

• Гість
Маю ноутбук Asus K50id http://rozetka.com.ua/asus_k50id_k50id_t350s2cdaw/p135551/

Хотів би встановити Убунту 8.10 (свого часу пробував на старому компі різні лінукси, цей справив найкраще враження), але через обмежений доступ до інтернету не маю можливості знайти і скачати пакунки з драйверами, треба хоча б на відеокарту (NVIDIA GeForce GT 320M). Якщо запропонуєте новіші стабільні й зручні для новачка дистрибутиви з драйверами - прошу, діліться.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Дистрибутив без драйверів? Ви певно жартуєте.
« Змінено: 2011-10-17 20:59:04 від Re. »

Дим

• Гість
Певно ні. Для відеокарти нема, встановлював Ubuntu 8.10 з CD, під'єднував сумісні диски з Дебіаном і Кубунту, відеодрайверів не знайшов.

Відсутній prapor

• Письменник
  • дописів: 518
Все просто як двері (у банківському сховищі).
У базову бубунту не входить пакунок з дровами nvidia. Лише nv та nouveau. Драйвери лежать десь у убунтуйському аналогу non-free. Коротше кажучи — RTFM

Ну ще можна стягнути з nvidia.com відповідний run, але готуйтесь до проблем з ним.

P.S. Так, ще питання. А чого 8.10? Старішого не знайшлося чи як?
« Змінено: 2011-10-17 22:45:23 від prapor »
- I'm afraid your son has the knack.
- The knack?
- The knack. It's a rare condition characterised by an extreme intuition about all things mechanical and electrical. And utter social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
У базову бубунту не входить пакунок з дровами nvidia. Лише nv та nouveau.
А nouveau уже неробочий драйвер?

Відсутній prapor

• Письменник
  • дописів: 518
А nouveau уже неробочий драйвер?
У 8.10 його ще не було. А nv, що там є, не знає про існування 320М. І, майже так, він ще неробочий драйвер.
- I'm afraid your son has the knack.
- The knack?
- The knack. It's a rare condition characterised by an extreme intuition about all things mechanical and electrical. And utter social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer.

Дим

• Гість
Ну ще можна стягнути з nvidia.com відповідний run, але готуйтесь до проблем з ним.

P.S. Так, ще питання. А чого 8.10? Старішого не знайшлося чи як?
Дякую, голова так забита, що не додумався глянути на nvidia.com, драйвер підійшов.  :) Як я казав, ради цікавості пробував різні дистрибутиви, Ubuntu 8.10 видався майже ідеальним, мінімум налаштувань і недоліків. Пізніші версії (а точніше середовища і софт), на мою думку, громіздкіші й тому повільніші, і з помилками, я лиш хочу в ознайомчих цілях працювати у швидкодійній системі без глюків.

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
Ubuntu 8.10 видався майже ідеальним, мінімум налаштувань і недоліків. Пізніші версії (а точніше середовища і софт), на мою думку, громіздкіші й тому повільніші, і з помилками, я лиш хочу в ознайомчих цілях працювати у швидкодійній системі без глюків.
підтримую.
8.10 для мене найкраща убунту, найкращий лінукс.
cat /dev/ass > /dev/head