і я хотів це для себе дізнатись. В емуляторі це ще пів біди, бо можна перемкнутись на укр і сказати "т" чи "н", хоч це і дуже не зручно. І то, не завжди хоче укр, а в окремив випадках один раз хоче "y" і відразу відповідь на друге питання вже "т". Ну це завал з цими сусями, тільки відштовхують цим.Так ось, мова йшла про емулятор. А тепер про голий термінал (tty), ну, це завал також, не тільки хоче укр (т/н), а ще й не показує укр символів. Точніше так: те що система говорить мені українською - показується, а те що я хочу ввести - показується як "
?". Якщо я в tty хочу переглянути вміст директорій (ls) - українське кодування працює, але не до кінця, точно знаю тільки про дужки () - їх показує як "??". Ну зараз дехто може сказати - налаштуй правильно кодування. Це у мене тягнеться ще з 11.4 - в ній я намагався налаштувати кодування, бо взагалі не показувало, але так і не налаштував, ні вручну, ні в графічному сусеконфіг - після перезавантаження не запускався DM і все. Ось така вона, суся, прикра. І це тільки при зміні кодування. Це як так, в арчі зміг налаштувати кодування, в дженту зміг, а в сусі не зміг. От і в цій (12.1) не знаю що робити. Кожного разу хочеться перейти на неї як на основну ОС, але такі дрібні і банальні неприємності відбивають бажання.