Автор Гілка: Як зробити термінал у користувача англійським лишаючи  (Прочитано 3920 раз)

gruz

• Гість
OpenSuse 12.1
XFCE (багато налаштувань тягне з Gnome 3)

Інтерфейс XFCE український. Запускаю термінал і вимушений перемикати розкладки для відповідей т/н. Не радує .Хочу, щоби термінал був англійським.

Пробував в .bashrc прописати:
export LANG=en_US.UTF-8але тоді Gnome 3 плює на власні ж налаштування мови і завжди вантажиться англійським.

Як правильно поступити?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Створіть профіль у емуляторі термінала з командою запускуLANGUAGE= LC_ALL=en_US.UTF-8 /bin/bashКористуйтеся цим профілем.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

gruz

• Гість
А можна докладніше? Не розумію, що означає "Створіть профіль у емуляторі термінала з командою запуску ". Власне поради не зрозумів вцілому. Рівень в мене не той, щоби з пів слова хапати.
« Змінено: 2011-11-21 23:03:48 від gruz »

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
А можна докладніше? Не розумію, що означає "Створіть профіль у емуляторі термінала з командою запуску ". Власне поради не зрозумів вцілому.
Ну, не знаю. Ви ж не написали, який емулятор використовуєте. Я, наприклад, використовую Konsole. Там профіль можна створити за допомогою пункту меню «Параметри -> Налаштувати профілі...»

Ймовірно, що і у інших емуляторах є подібні пункти налаштувань.
You're not alone
All used up

gruz

• Гість
Використовую terminal, як рідний для XFCE. Там нема подібних опцій.
До недавна був на KDE, але змушений був відмовитись, бо занадто важкий. Тому з konsole знайомий.

Інших варіантів нема?

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
Використовую terminal, як рідний для XFCE. Там нема подібних опцій.
До недавна був на KDE, але змушений був відмовитись, бо занадто важкий. Тому з konsole знайомий.

Інших варіантів нема?
Спробуйте додати до /etc/environment таке:
Цитата
LANG="en_US.UTF-8"
LC_ALL="en_US.UTF-8"
Взято звідси.
You're not alone
All used up

gruz

• Гість
А якою командою можна запустити щось з певний кодуванням?
Щось типу
LC_ALL=en_US.utf8 terminal
Можна щось подібне?

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
А якою командою можна запустити щось з певний кодуванням?
Щось типу
LC_ALL=en_US.utf8 terminal
Можна щось подібне?
Ймовірно, зміниться лише мова інтерфейсу (меню) Terminal, сама програма запустить /bin/bash, який прочитає свої налаштування і покаже вам все українською. Найпростіше буде просто вилучити відповідні файли перекладів mo, з /usr/share/locale/uk/LC_MESSAGES (це також полегшить вашу систему ще трошки).
You're not alone
All used up

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
і я хотів це для себе дізнатись. В емуляторі це ще пів біди, бо можна перемкнутись на укр і сказати "т" чи "н", хоч це і дуже не зручно. І то, не завжди хоче укр, а в окремив випадках один раз хоче "y" і відразу відповідь на друге питання вже "т". Ну це завал з цими сусями, тільки відштовхують цим.Так ось, мова йшла про емулятор. А тепер про голий термінал (tty), ну, це завал також, не тільки хоче укр (т/н), а ще й не показує укр символів. Точніше так: те що система говорить мені українською - показується, а те що я хочу ввести - показується як "?????????????". Якщо я в tty хочу переглянути вміст директорій (ls) - українське кодування працює, але не до кінця, точно знаю тільки про дужки () - їх показує як "??". Ну зараз дехто може сказати - налаштуй правильно кодування. Це у мене тягнеться ще з 11.4 - в ній я намагався налаштувати кодування, бо взагалі не показувало, але так і не налаштував, ні вручну, ні в графічному сусеконфіг - після перезавантаження не запускався DM і все. Ось така вона, суся, прикра. І це тільки при зміні кодування. Це як так, в арчі зміг налаштувати кодування, в дженту зміг, а в сусі не зміг. От і в цій (12.1) не знаю що робити. Кожного разу хочеться перейти на неї як на основну ОС, але такі дрібні і банальні неприємності відбивають бажання.
cat /dev/ass > /dev/head

gruz

• Гість
Я не маю проблем. описаних на SuSE. Основна мова для системи Англійська.

Ну або ще там можна:

Ідеологія така, що основна системна мова завжди англійська, а в юзерів може бути вже інша. Тоді нема проблем в tty.