Автор Гілка: встановлення openoffice з RPM пакета  (Прочитано 2062 раз)

Відсутній fil0saf

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
знаю, що це напевне дурне запитання, але. От спробував поставити openoffice - скачав архів з RPM пакетом, розпакував його, там є setup - запускаю його, він говорить що для повної установки потрібно набути права root. Як це робиться в терміналі ясно (su - root) але як ях набути, щоб потім можна було в графічній оболонці просто запустити цей setup

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: встановлення openoffice з RPM пакета
« Відповідей #1 : 2012-03-27 15:56:31 »
Добре було б повідомити, якою операційною системою ви користуєтеся.

Загалом кажучи, у сучасних системах можна просто скористатися kdesu чи gksu для запуску з міні командного рядка з правами root.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній fil0saf

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
« Відповідей #2 : 2012-03-27 16:02:39 »
користуюся Fedora 16 ghome. А якщо можна простіше пояснити, я лише почав освоювати систему, і багато чого не розумію. Наразі ще маю проблему з відсутністю інтернету, тому і скачав RPM аби встановити. Саме такий спосіб мені підходить. Пояснить будь-ласка відповідь саме на запитання. Бо мене тільки заплутає коли я не розуміючи одного почну пробувати якісь інші методи встановлення

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2012-03-27 16:13:42 »
А... Ну, тоді все ще простіше: відкрийте у вікні Nautilus теку з розпакованим архівом, увійдіть до теки RPMS, позначте потрібні вам компоненти, клацніть правою кнопкою на будь-якому з позначених компонентів і виберіть у контекстному меню пункт встановлення пакунків (точно назву не пам’ятаю, у мене Mageia). Якщо чогось не вистачає, ви побачите відповідне повідомлення. Допозначте пакунки і повторіть процедуру.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you