Автор Гілка: Змінив Ubuntu на Fedora  (Прочитано 3090 раз)

Відсутній mk1

• Новачок
  • *
  • дописів: 3
Змінив Ubuntu на Fedora
« : 2011-12-25 18:00:59 »
Првиіт друзі. Використовував Убунту з 8 версії, все було нормально, але те яких вона набуває змін заставляє мене перейти на інший дистрибутив. Тому поставив федору, і одразу виникла потреба у ваших порадах, а саме:
1. В мене вінчестер розбитий на декілька розділів, а саме на "/", "home", "swap". Розділ "/" я відформатував, але після встановлення системи саме на цьому розділі і створився каталог "home", а старий розділ просто вмонтовується. Тому виникає питання чи можна зробити старий розділ "home" як основний, адже там всі мої файли.
2. Все ж таки шрифт Ubuntu виглядає краще для мене. Різниця замітна при перегляді інтернет сторінок, той же гугл в федорі виглядає якось "недуже". Тому питання, чи можна шрифт з убунти встановити в федорі?
3. Це нормально що початкова збірка не містить того ж офісу, графічного редактору!? Можливо вони десь сховані ))
Ось наче і все поки..дякую!

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
Re: Змінив Ubuntu на Fedora
« Відповідей #1 : 2011-12-25 19:55:10 »
"/" я відформатував, але після встановлення системи саме на цьому розділі і створився каталог "home", а старий розділ просто вмонтовується. Тому виникає питання чи можна зробити старий розділ "home" як основний, адже там всі мої файли.
Не ясно що мається на увазі. Перенести / на старий /home чи перенести користувача на окремий /home.

2. Все ж таки шрифт Ubuntu виглядає краще для мене. Різниця замітна при перегляді інтернет сторінок, той же гугл в федорі виглядає якось "недуже". Тому питання, чи можна шрифт з убунти встановити в федорі?
Edit - preferences - content - шрифти і кольори.

Цитата
3. Це нормально що початкова збірка не містить того ж офісу, графічного редактору!?
Можливо. Спробуйте встановити Libreoffice через менеджер програм.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #2 : 2011-12-25 22:42:32 »
3. Це нормально що початкова збірка не містить того ж офісу, графічного редактору!? Можливо вони десь сховані ))

Можливо ви встановлювали CD-збірку. Я втановлював DVD-збірку, там були і офіси, і графічні редактори. В будь якому випадку після встановлення обираються джерела з інтернета, а джерело з cd/dvd прибирається. Тоді будете мати свіжі оновлення. І не забудьте встановити http://rpmfusion.org/
Linux. The future is open.

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
« Відповідей #3 : 2011-12-26 10:00:19 »
Цитата
Розділ "/" я відформатував, але після встановлення системи саме на цьому розділі і створився каталог "home", а старий розділ просто вмонтовується. Тому виникає питання чи можна зробити старий розділ "home" як основний, адже там всі мої файли.

З нового домашнього каталогу простро спробуйте десь (у /mnt/oldhome наприклад) змонтувати колишній домашній каталог. Якщо все гаразд і ви бачите свої файли, то поміняйте розділ диску для /home і параметри файлової системи, якщо треба, в /etc/fstab. Перехрестіться і виконайте shutdown -r.

Простіший спосіб: з монтованого старого домашнього каталогу перенести всі файли в новий. Старий домашній тоді можна монтувати як /mnt/backup, наприклад, вписавши це в fstab. Перенесяння, щоб було швидше, можна робити за допомогою локального rsync:

man rsync
rsync -avz --delete-after /mnt/oldhome/* /home/me/

« Змінено: 2011-12-26 10:13:06 від tech »

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #4 : 2012-08-23 11:55:01 »
Все значно простіше: потрібно просто примонтувати стару домашку в /home, постворювати відповідних користувачів, змінити власників директорій.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.