Автор Гілка: Проблеми з встановленням Ubuntu 12.04  (Прочитано 4341 раз)

Maks448

• Гість
Я вперше встановлюю убунту і зіткнувся з такою проблемою. При встановленні убунти яка у мене чомусь відображається як lubuntu  :o я зіткнувся з проблемою. Оскільки зносити вінду я не хочу, вирішив встановлювати пліч-о-пліч. Мені запропонувало розподілити дисковий простір переписуючи роздільник, якогось хрена там було тільки 332.2 коли у мене цілий терабайт, причому диски поділені:105,447,447.  проблема в тім що коли я скористався альтернативним засобом розмітки я незміг вибрати розділ. Точніше я його виберав, та мені вибивало помилку "немає кориневої файлової системи","не визначено кориневу файлову систему". Перепробував усі можливі настройки, нічого. А форматувати вибрану область я нехочу. а, іще при ntfs розділ вибрати взагалі неможливо.  :(

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Проблеми з встановленням Ubuntu 12.04
« Відповідей #1 : 2013-01-02 21:48:10 »
1. Поставте на Windows VirtualBox, поставте під ним Ubuntu та розберіться. Бо можете необережно потерти свої дані.
2. Один із розділів, виділених під Ubuntu (гігабайт з 10 хоча-б) має бути кореневим (точка монтування — /), туди пишеться сама система.
3. Ubuntu має декілька редакцій — lubuntu, xubuntu, kubuntu, edubuntu (для освіти) ну і звичайна ubuntu. Відрізняються стільничним середовищем, що йде типово — LXDE, XFCE, KDE, Unity, але все інше те-ж.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній kisil

• Графоман
  • дописів: 353
  • Toruble in Windows reboot, toruble in Unix be root
    • About me
Re: Проблеми з встановленням Ubuntu 12.04
« Відповідей #2 : 2013-01-03 08:12:58 »
А чи можете ви завантажитися в режимі Лайв і показати вивід
fdisk -l По-друге. У вас який віндовс стоїть???.
Спробуйте відділити вільний простір для Убунти із під Віндовс.