Автор Гілка: Пошук файлів у лінуксі  (Прочитано 4129 раз)

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
Хотілось би мати можливість шукати файли в Лінуксі не з командного рядка. Це кепсько, що дуже часто ця функція не доступна, я вже не кажу навіть про пошук по вмісту .odt файлів.

Брак такої елементарної функції може стримати від використання Лінукса у найбільш поширеній комп’ютерній сфері - роботі з документами.

Які є на сьогодні опції?

Recoll - програма з різноманітними функціями і найбільшими можливостями,  доступна для різних стільниць, можна змиритися з тим, що пошук не інтегровано у файловий менеджер. Перш ніж вдасться здійснювати пошук доведеться зробити налаштування, встановити декілька додатків, які не завжди сумісні і мають потрібної версії. Інтерфейс зроблено абсолютно неінтуїтивно, у мене так і не вийшло ним нормально користуватися.

KDE4 зі страшним Nepomuk, який змушує періодично завмирати комп’ютер і постійно навантажує його тоді, коли це НЕ потрібно. А коли потрібно - може сказати, що його базу зіпсовано, файл може бути, або ще не індексований, він або він може бути не в індексаційній директорії. Одним словом - провальна
концепція від самого початку, коли замість того, щоб дати важелі керування в руки людині - дати можливість звузити пошук, шукати тільки за певними параметрами і головне, дати можливість людині визначати коли шукати - програма намагається шукати завжди і думати ЗА людину, надаючи так би мовити додаткові зручності, які насправді обертаються великими незручностями.

Gnome 3 навіть не передбачає такої функції!!!

Проте, наскільки просто цю можливість реалізовано у всім відомих ОС.

З такими зручностями Лінукс і далі залишатиметься ОС "для програмістів".
« Змінено: 2013-08-21 18:19:07 від vitre »

Відсутній xuser13

• Графоман
  • дописів: 488
Re: Пошук файлів у лінуксі
« Відповідей #1 : 2013-08-19 22:32:41 »
Ну є ще Tracker який можна використовувати разом з Gnome 3 (або з власним GUI). Розширення. Є ще розширення для взаємодії з Zeitgeist для Gnome Shell. Здається Nautilus використовує Tracker для пошуку (от тільки не знаю чи повноконтексного (чи такого поняття/слова не існує?) ). І невідомо з якою версією вони сумісні.

І в Ubuntu є якийсь невідомий мені пошук з Zeitgeist і Tracker здається.

Особисто я зупинився на DocFetcher.

Варто згадати про покійний Beagle (відосик). Який був, на мою думку, найкращим.

А взагалі то, так, прикро що замість всіляких desktop search... нічого "нормального" немає.

Цікаво наскільки подібні штуки запотребовані? Я думаю, що для більшості ламерюг і "чайників" (та й не тільки для них) є більш важливішим ці желейні вікна (чи як вони називаються?), кльові піктограмки, не скучные обои, напівпрозорості і т.п.

А хіба Recoll розуміє кирилицю? База в нього в результаті виходить завеликою?
чи планетяне щче не подали блакитне свитло?

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
« Відповідей #2 : 2013-08-20 09:38:24 »
https://launchpad.net/catfish-search

Мені подобається

Відсутній James

• Кореспондент
  • дописів: 205
« Відповідей #3 : 2013-08-20 11:27:45 »
Хотілось би мати можливість здійснювати пошук файлів у
KDE4 зі страшним Nepomuk, який змушує періодично завмирати комп’ютер і постійно навантажує його тоді, коли це НЕ потрібно. А коли потрібно - може сказати, що його базу зіпсовано, файл може бути, або ще не індексований, він або він може бути не в індексаційній директорії. Одним словом - провальна
концепція від самого початку, коли замість того, щоб дати важелі керування в руки людині - дати можливість звузити пошук, шукати тільки за певними параметрами і головне, дати можливість людині визначати коли шукати - програма намагається шукати завжди і думати ЗА людину, надаючи так би мовити додаткові зручності, які насправді обертаються великими незручностями..
для KDE є kfind... як на мене, доволі зручна і зрозуміла утиліта...

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #4 : 2013-08-21 04:11:40 »
Дякую за поради, я щось таке і хотів почути, а не безцільно пообурюватися.
Буду це все тестувати.

Catfish уже пробував, він в мене видає fatal error і взагалі нічого не шукає. Може застарий, бо в мене Bodhi, яке на Ubuntu LTS.

Kfind сподобався, робить все що треба, при тому має простий і зрозумілий інтерфейс.
« Змінено: 2013-08-21 04:21:45 від vitre »