Автор Гілка: Налаштування з'єднання з мережею  (Прочитано 7025 раз)

Відсутній ShStepan

• Новачок
  • *
  • дописів: 14
Шановне панство, допоможіть будьласка змінити налаштування з'єднання з інтернетом. Використовую для з'єднання pppoe і до недавна все було добре. Аж ось, придбав роутер і тепер він переймається тим, аби з'єднання встановлювалося. Та тільки я ніяк не можу своїй убунті пояснити, що тепер ій не слід нікуди рватися і нічого не намагатися ні з ким встановлювати, а просто вилізати в мережу. Як би то можна було до неї цю благу звістку донести? Дякую.

idontremember

• Гість
Re: Налаштування з'єднання з мережею
« Відповідей #1 : 2013-08-22 20:52:15 »
Ви зєднувались "руками" чи автоматично система сама встановлювала зєднання при завантаженні?

Ви вводили логін та пароль у якийсь менеджер зєднань?, а тепер хочете щоб при завантаженні система сама підєднувалась до тирнетів?

---
Провайдер у вас хто?
---
У мене тіліком. Я в конфігурації МОДЕМУ ввів логін та пароль, а в систему (у вінді ті в Лінуксі) встановив такі параметри: ір 192.168.1.2, маска 255.255.255.0, ДНС 192.168.1.1, шлюз 192.168.1.1
---
Як в убунті це робится я не зн..
---
Отримати доступ до модему (роутеру) http://192.168.1.1. АЛЕ якщо у вас зовсім інший тип підключення (моливо кабельне, через роутер), то хйзн.
« Змінено: 2013-08-22 20:57:32 від idontremember »

Відсутній kisil

• Графоман
  • дописів: 353
  • Toruble in Windows reboot, toruble in Unix be root
    • About me
« Відповідей #2 : 2013-08-23 08:35:15 »
Я так розумію, що модем у вас в режимі роутера, а налаштування мережі віддає по DHCP. Тому в еалаштуваннях Нетворк Менеджера виставте на інтерфейс eth0 отримувати налаштування автоматично. Цього має бути достатньо.

idontremember

• Гість
« Відповідей #3 : 2013-08-23 11:21:01 »
Off-topic:
... виставте на інтерфейс eth0 отримувати налаштування автоматично. Цього має бути достатньо.
Невже убунта таке вміє? :o
« Змінено: 2013-08-23 11:21:39 від idontremember »

Відсутній kisil

• Графоман
    • About me
« Відповідей #4 : 2013-08-23 23:22:57 »
Так, повинна вміти. Я не прихильник Убунти, але цей дистрибутив не потрібно уже настільки не дооцінювати. А автоматично означає - DHCP
 ;) ::)

idontremember

• Гість
« Відповідей #5 : 2013-08-24 12:49:38 »
А де ви побачили DHCP ? В налаштуваннях модему чи у нетвокМенеджері убунти?
---
Хотів показати налаштування свого модему, але у мене нема (або я не знайшов) того що хотів показати.

Модем (модем в режимі роутера) буде сам, автоматично отримувати адреси шлюзу, днс сервера, та ір-адресу від провайдера. А вже потім система, звертаючись до модема\роутера зможе отримати дані для виходу в інтернет.

---
здається так.
« Змінено: 2013-08-24 12:50:29 від idontremember »

Відсутній kisil

• Графоман
    • About me
« Відповідей #6 : 2013-08-26 23:00:59 »
Так вірно. Коли модем в режимі роутера, то він отримує автоматичні налаштування від віддаленого сервера для виходу в інтернет. Для цього слугує інтерфейс WAN. Крім цього, у нього є ще локальний інтерфейс, через який локальні компи отримують інтернет. І уже на локальному інтерфейсі, Укртелекомівці, завжди налаштовують DHCP сервер, для автоматичного налаштування локальних компів, які підключаються до модема-роутера.
« Змінено: 2013-08-26 23:02:01 від kisil »

idontremember

• Гість
« Відповідей #7 : 2013-08-27 01:11:10 »
... Крім цього, у нього є ще локальний інтерфейс, через який локальні компи отримують інтернет. І уже на локальному інтерфейсі, Укртелекомівці, завжди налаштовують DHCP сервер, для автоматичного налаштування локальних компів, які підключаються до модема-роутера.
Не зрозумів я того, що виділив.
---
На компі коричтувач сам може присвоїти параметри зєднання що я десь тут вище написав. Можна і без тілікома це зробити.

А про "завжди налаштовують DHCP сервер" мояТвояНєпанімать". Здається то якщо модем не в режимі роутера, то тоді на локалкомпі потрібно вибрати режим зєднання: DHCP, та у діалоговому вікні ввести логін та пароль. От саме такий ти ппідключення і був у ТС. ShStepan, так чи ні?
---
Мене також цікавить чи отаке-от складненьке питаннячко вирішено? ShStepan, ви де?
« Змінено: 2013-08-27 01:12:36 від idontremember »

Відсутній kisil

• Графоман
    • About me
« Відповідей #8 : 2013-08-28 09:17:09 »
Локальний інтерфейс або ж LAN це інтерфейс до якого підключаються користувачі модема, в даному випадку, і отримують інтернет.
Ось, для прикладу, девайс з LAN інтерфейсом.
Коли клієнт отримує автоматично мережеві налаштування, це означає, що за допомогою DHCP клієнта було від сервера отримано відповідні мережеві налаштування. А для того, щоб автоматично конфігурувати мережевих клієнтів, і існує, DHCP сервер.
Саме для того, коли модем працює в режимі роутера, в ньому налаштовують локальний DHCP сервер для автоматичного конфігурування клієнтів, котрі підключаються до локального (LAN) інтерфейсу.
« Змінено: 2013-08-28 09:25:08 від kisil »

idontremember

• Гість
« Відповідей #9 : 2013-08-28 09:51:27 »
... коли модем працює в режимі роутера, в ньому налаштовують локальний DHCP сервер для автоматичного конфігурування клієнтів, котрі підключаються до локального (LAN) інтерфейсу.

Та да, але я не зрозумів чому саме укртілікомівці повинні  налаштовувати девайси користувачів.(?)

У мене саме такий дсл-девайс. І я хотів знайти в веб-інтерфейсі свого модему налаштування де повинно було вказано щось повязане з DHCP, але не знайшов (вище я писав про це).

А зараз відкрив телнет порт (бо у мене тільки ЛАН 80 відкритий) і підтикнувся до модему... АЛЕ процесу DHCP-серверу я там не знайшов.
BCM96332 ADSL Router
Login: admin
Password:
Login incorrect. Try again.
Login: admin
Password:
> ps
  PID  Uid     VmSize Stat Command
    1 admin        72 S   init
    2 admin           SWN [ksoftirqd/0]
    3 admin           SW< [events/0]
    4 admin           SW< [khelper]
    5 admin           SW< [kblockd/0]
    6 admin           SW  [pdflush]
    7 admin           SW  [pdflush]
    8 admin           SW  [kswapd0]
    9 admin           SW< [aio/0]
   10 admin           SW  [mtdblockd]
   17 admin       124 S   -sh
   51 admin       540 S   cfm
  151 admin       160 S   pvc2684d
  242 admin       800 S   httpd
  260 admin       264 S   pppd -c 0.1.32.1 -r my_net -i nas_0_1_32 -u zx123987@дсл.укртел.нет
  568 admin       168 S   /bin/dnsprobe
  586 admin       204 S   /bin/igmp ppp_0_1_32_1
  689 admin       560 S   telnetd
  722 admin       600 S   telnetd
  723 admin       244 S   sh -c ps
  724 admin       248 R   ps

Але можливо то pppd? Я не памятаю де я бачив dhcp у своєму модемі...
« Змінено: 2013-08-28 09:52:22 від idontremember »

Відсутній kisil

• Графоман
    • About me
« Відповідей #10 : 2013-08-28 11:41:56 »
У вас може бути і не налаштоване, якщо мережеву карточку налаштовуєте самостійно. Налаштування DHCP роблять в основному з веб інтерфейсу.

Відсутній ShStepan

• Новачок
  • *
« Відповідей #11 : 2013-09-17 20:37:41 »
Шановне панство, даруйте за вимушену мовчанку. Проблема поки-що не вирішилася. Справа в тому, що я би не дуже хотів заходити в один розум із всілякими там гномічними нетворк-менеджерами. Я би волів налаштувати все на поверх нижче: на рівні консольних служб. Скажімо, досі я користувався утилітою pppoeconf. Тепер стоїть питання, як би їй подякувати і відправити на заслужений відпочинок.

idontremember

• Гість
« Відповідей #12 : 2013-09-17 20:59:38 »
ага, зрозуміло що  вас було  8-).
---
Вам все рівно потрібно зайти на 192.168.1.1 і налаштувати модем в режимі роутера.
Потім мережевому інтерфейсу присвоюєте адресу 192.168.1.2, днс та шлюз 192.168.1.1
---
Які саме команди (тобто параметри команд) зараз я не можу згадати. Спробуйте набрати у консолі net[та натисніть "Tab"], повинні показатись якісь псевдорафічні програмки для зручного налаштування мережі (netsetup netconfig або щось схоже).

А також можна в тому ж нетвок-менеджері налаштувати мережеву картку. Тільки ж не забудьте налаштувати модем.
--
« Змінено: 2013-09-17 21:01:00 від idontremember »

Відсутній ShStepan

• Новачок
  • *
« Відповідей #13 : 2013-09-20 18:55:49 »
Та ні, щось тут трохи не так. Коли я причепив залізяку, то в неї всі дані й забив. Тепер вона переймається питаннями запезпечення зв'язку. На машині ж (в windows), я геть все скинув до початкового стану. Себто, і ip-адресу, і все інше вона отримує від залізяки автоматично. Такий же фокус-покус хотілося би провернути і в убунті. Мені от цікаво, якщо взяти і просто знести ppoeconf, то чи не обнуляться всі мережеві налаштування? Може хоч так мене система зрозуміє?

Відсутній ShStepan

• Новачок
  • *
« Відповідей #14 : 2013-09-23 19:35:17 »
Шановне панство, Проблема вирішилася. Причому досить просто вирішилася. Досить було почистити файл etc/network/interfaces від непотрібного вже мотлоху і накидати потрібного, як все запрацювало. Дуже стала в пригоді публікація, котра живе за адресою:
http://help.ubuntu.ru/wiki/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B0_%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8_%D0%B2%D1%80%D1%83%D1%87%D0%BD%D1%83%D1%8E
Нею я й скористався.