Автор Гілка: KDevelop3.3.2  (Прочитано 2993 раз)

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • дописів: 79
  • Програматор
KDevelop3.3.2
« : 2006-06-07 00:41:59 »
Може хтось знає як при встановлених двох бібліотеках Qt3 i Qt4 заставити  KDevelop3.3.2 компілювати під Qt3.
Чи потрібні Україні програмісти, які не знають англійської мови?

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: KDevelop3.3.2
« Відповідей #1 : 2006-06-07 11:01:42 »
Загальний метод для будь-якої бібліотеки і будь-якої програми.
Припустимо Qt3 стоїть у Вас в PREFIX_1 а Qt4 - PREFIX_2. Прописуемо шляхи так, щоб префікс з Qt3 був завжди попереду:
# export LD_LIBRARY_PATH=PREFIX_1/lib:$LD_LIBRARY_PATH
# export PKG_CONFIG_PATH=PREFIX_1/lib/pkgconfig:$PKG_CONFIG_PATH
# export CPATH=PREFIX_1/include:$CPATH
# export PATH=PREFIX_1/bin:$PATH
./configure script тепер першим знайде Qt3.

Але перевірте, можливо в KDevelop є опція ./configure типу --qt-prefix абощо, просто її вкажіть: --qt-prefix=PREFIX_1

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #2 : 2006-06-07 11:14:58 »
А, ще з приводу змінних. У Qt є своя змінна QTDIR, то їй так само зробіть.

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • дописів: 79
  • Програматор
« Відповідей #3 : 2006-06-07 23:30:56 »
Наскільки я зрозумів це треба робити перед збиранням самого КДевелопа. Але він у мене вже зібраний і не хочеться наново перекомпільовувати. В опціях проекту я знайшов вкладку підримка QT і там можна вибрати яку qt буде використовувати мій проект. Однак зміни в цій вкладці не дають ніякого ефекту все одно використовується qt4. Також помітив наступну річ коли я відкривав свій проект де використовував qt3 створений кдевелопом версії 3.2.х у КДевелопі 3.3.2  то він завжди (проект) компілюється для qt3, а коли ж вибираю створити новий проект (у КДевелопі 3.3.2) то він завжди компілюється для qt4. В тій вище згаданій вкладці також можна вказати шлях де розміщена qt хоча я не розумію навіщо це бо воно актуальне лише по відношеню до qt3 яке знаходиться в одній директорії /usr/lib/qt3, а qt4 розкидано по всіх директорія /usr/bin , /usr/include і так далі. Хіба що я неправильно зрозумів призначення вкладки.  
Чи потрібні Україні програмісти, які не знають англійської мови?

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2006-06-08 09:45:37 »
По-перше, шлях актуальний і для того, і для іншого. Мається на увазі префікс - у Вас Qt3 в /usr/lib/qt3, а для Qt4 - /usr. Останній префікс обов'язково прописаний у всі шляхи, а от перший навряд - справа в тому що в деяких дистрибутивах (як Ваш, очевидно) на це Qt налінковуються програми (жорстко на цей шлях), і далі його в змінних оточення не вказують. Крім того, там як правило відсутні фйли заголовків (хоча якщо інший проект компілюється, то вони там є) і деякі інші корисні речі. Я не знаю, що роблять різні пімпочки в KDevelop, але на рівні змінних оточення можна вирішити проблему двома способами: 1. Або додати /usr/lib/qt3 в шляхи (працюватиме якщо тільки там є необхідне для розробки); 2. Або зібрати Qt3 заново з сирців і лінкуватись на нього.