Автор Гілка: Створення документації  (Прочитано 2828 раз)

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • дописів: 79
  • Програматор
Добридень шановні програмісти.
Піткажіть будь-ласка як створювати користувацьку документацію для програми викоористовуючи docbook. А якщо точніше - як файл SGML транслювати у HTML. В одній книжці був знайшов що цей файл автоматично транслюється при компіляції проекту в середовищі KDevelop, але це справедливо лише для проектів згенерованих у KDevelop у мене ж qmake проект і мене цікавить якими утилітами чи командами це можна зробити.
Чи потрібні Україні програмісти, які не знають англійської мови?

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Re: Створення документації
« Відповідей #1 : 2006-07-06 16:38:30 »
Цитата
А якщо точніше - як файл SGML транслювати у HTML.

Якщо DocBook в SGML, то потрібно використовувати OpenJade. Якщо DocBook в XML, то xmlto або xslt і якийсь стиль. IMHO, з xmlto значно простіше жити ніж з jade.
[Fedora Linux]

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • Програматор
« Відповідей #2 : 2006-07-12 12:26:49 »
Цитата
з xmlto значно простіше жити ніж з jade.
Поясніть чому. Я покищо пов€рхово розібрався із Openjade і пробл€м н€ зустрічав. Правда зустрів дві р€чі які м€ні н€ сподобались: надто довго транслює SGML в HTML, sgml-tool ц€ швидш€ робить; html файли якось чуд€рнацько ім€нує пр. x27.html, x31.html, впринципі можливо я н€ використовував п€вних опцій чи т€гів (SGML я знаю погано).
P.S. Я тільки н€давно почав розбиратись із створ€нням докум€нтаціїї для лінукс. Тому підкажіть якусь докум€нтацію по XML та SGML.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #3 : 2006-07-12 16:22:18 »
Цитата
з xmlto значно простіше жити ніж з jade.
Поясніть чому. Я покищо пов€рхово розібрався із Openjade і пробл€м н€ зустрічав. Правда зустрів дві р€чі які м€ні н€ сподобались: надто довго транслює SGML в HTML, sgml-tool ц€ швидш€ робить; html файли якось чуд€рнацько ім€нує пр. x27.html, x31.html, впринципі можливо я н€ використовував п€вних опцій чи т€гів (SGML я знаю погано).
P.S. Я тільки н€давно почав розбиратись із створ€нням докум€нтаціїї для лінукс. Тому підкажіть якусь докум€нтацію по XML та SGML.

Ну хоча б тому, що XML зараз підтримується значно ширше ніж SGML, в основному через його простоту.
Дивіться сюди: http://wiki.docbook.org/topic/DocBookAuthoringTools
Всі редактори підтримують XML, але лише декілька підтримують SGML.

Крім того, конвертацію XML -> XML досить просто зробити, створивши XSL, де записані правила трансформації, та використавши напр. xslt для перетворення, тому DocBook в XML легко перетворити в багато інших форматів, напр. ODF: http://open.comsultia.com/docbook2odf/ .
[Fedora Linux]

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • Програматор
« Відповідей #4 : 2006-07-13 00:36:35 »
Цілком із Вами згодний однак я не можу розібратись як конвертувати xml в html з допомогою xmlto документації в лінуксі по цьому знайшов дуже мало (SUSE 10.1) в ньому основному документація по SGML.
« Змінено: 2006-07-13 00:44:18 від markus »