Автор Гілка: X11  (Прочитано 3015 раз)

Відсутній odi-um

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
  • Що новенького?
X11
« : 2007-01-02 18:41:04 »
Доброго дня.

Мене зацікавило питання як можна в Х11 відслідковувати подіїї миші та клавіатури ??? та, як можна робити скріншоти ???
Розумію, що можна покопатися в сорсах вже готових програм але можливо у когось є якась документація ???

P.S. Це потрібно для розробки програми для обліку робочого часу людини, що працює за компютером. Хочеться написати кросплатформову програму .. тобто під офтоп вже версія є, з використанням wxWidgets ... от постало питання як реалізувати вище вказані функції в лінукс версії.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: X11
« Відповідей #1 : 2007-01-02 20:45:18 »
Скріншот можна зробити, наприклад, "import -window root scrn.png".

Щодо решти - не зовсім зрозуміло, що саме вам потрібно... У всякому разі, якщо ви хочете писати інтерфейс, то все залежить від тулкіта. У всіх сучасних gui тулкітах такі можливості є.

А, ще, слізне прохання - не беріть gtk#  :'(

Відсутній odi-um

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
  • Що новенького?
« Відповідей #2 : 2007-01-02 22:04:30 »
Скріншот можна зробити, наприклад, "import -window root scrn.png".
Хотілося б без використання сторонніх програм ( ... щоб не дуже заморочуватись наявністю таких на компютері споживача (

Щодо решти - не зовсім зрозуміло, що саме вам потрібно... У всякому разі, якщо ви хочете писати інтерфейс, то все залежить від тулкіта. У всіх сучасних gui тулкітах такі можливості є.
спробую пояснити ... програма повинна відслідковувати що робить користувач тобто, що він набирає .. тобто чи займається він справою чи просто сидить в чаті ) ... ось і ще щось на зразок стану "бездіяльності" в  чат клієнтах ... тобто проходить 10 хвилин користувач нічого не робить час перестає лічитися, щоб зайві грошенятка потім не платити ... це все працює в офтоп версії але я не вкурсі, як перехоплювати події .. натиск клавіш рух миші знімання скріншотів в іксах ( в wxWidgets я такої вбудованої можливості не знайшов.
А, ще, слізне прохання - не беріть gtk#  :'(
дякую за попередження )

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #3 : 2007-01-02 22:37:02 »
Хотілося б без використання сторонніх програм ( ... щоб не дуже заморочуватись наявністю таких на компютері споживача (
А що, існують дистрибутиви без ImageMagick ?  :-?

спробую пояснити ... програма повинна відслідковувати що робить користувач тобто, що він набирає .. тобто чи займається він справою чи просто сидить в чаті ) ... ось і ще щось на зразок стану "бездіяльності" в  чат клієнтах ... тобто проходить 10 хвилин користувач нічого не робить час перестає лічитися, щоб зайві грошенятка потім не платити ... це все працює в офтоп версії але я не вкурсі, як перехоплювати події .. натиск клавіш рух миші знімання скріншотів в іксах ( в wxWidgets я такої вбудованої можливості не знайшов.
Ясно. Gtk+2 це все, природно, вміє (через gdk і gobject). Наприклад, для pygtk. Qt теж однозначно вміє, але точно не знаю як.