Привіт усім!Скажіть будь ласка, як підключитись до Х сервера програмно із першого віртуального терміналу?
Опишіть докладніше, що саме ви маєте на увазі під "підключитись", а то не зовсім зрозуміло.
так само, як і з сеансу під X:man XDisplayOpenєдина різниця, що X має дозволяти під'єднання з інших сеансів, тут читаємо:man xauthтаman xhost
моя gtk програма запущена на першому терміналі, а на 7-мому запущений Х сервер. Мені потрібно щоб програма виконуючись на 1 викидала повідомлення на 7 терміналі тобто там де запущений Х сервер по-замовчуванню.
пробував ефекту 0, хіба що якось неправильно я це робив. Можете навести зразок, як воно робиться?
Виконувалась чи просто давала повідомлення іншим програмам (керувала якось, чи щось там ще робила)? Якщо перше, то пиляйте далі пораду DalekiyObriy. Якщо друге, то тут може бути кілька варіантів, залежить від конкретної поставленої задачі.
скажімо в х-терміналі набираємо xhost +localhost (з цим обережно бо будуть великі дірки в безпеці)
Цитатаскажімо в х-терміналі набираємо xhost +localhost (з цим обережно бо будуть великі дірки в безпеці)Чому дірки, локалхост це ж локальна машина, чи ви маєте на увазі якщо замість локалхост буде щось інше?
1. запускаємо X2. скажімо в х-терміналі набираємо xhost +localhost (з цим обережно бо будуть великі дірки в безпеці)3. переходимо в віртуальну консоль (Ctrl+Alt+1)4. пробуємо xlsfonts -display localhost:0.0