Автор Гілка: Універ-win32; Вдома-amd64-Linux  (Прочитано 4462 раз)

Відсутній motya

• Новачок
  • *
  • дописів: 33
  • I Love YaBB 2!
Такі справи.

Мені потрібно писати лабораторні (потім дипломну ще) роботи на С/С++ або паскалі. Це математичні розрахунки при яких повинні виводитись усілякі графіки (на екрані або у файлі-картинці, краще на екрані), плюс ескпорт результатів до БД (але це не обов язково).

Питанні у наступному: як мені досягти того, щоб під Лінаксом я компілював проги до він32 і вони були мобільними - щоб на офтопній машині не виникало проблем із залежністю від бібліотеки blabla.dll та іншими гемороями.

Самий простий варіант я бачу у turbo pascal + graph.pas, що запускається через wine. Але це мені огидно...
Хочу писати на С++ із використанням якоїсь графічної бібліотеки типу Qt. Але останню я щось не можу зібрати із сирців на Лінаксі, плюс не впевнений що запрацює не на моїй машині.
Вінди немає взагалі і не хочу я ії ставити.
Що пропонуєте робити?

Відсутній patriotyk

• Новачок
  • *
  • дописів: 13
  • I Love YaBB 2!
Re: Універ-win32; Вдома-amd64-Linux
« Відповідей #1 : 2007-10-03 23:31:02 »
Робиться це так. Ставиш KDevelop і пишеш там прогу на чому хочеш, потім шоб скомпілити її під віндою тобі потрібно наприклад - Cygwin то такий типу віртуальний лінукс але в екзешках коротше там всі проги в екзешках і то все можна скомпілити там в екзешку. або можна таку штуку поставити Mingw(того я не ставив і не працював з ним). ось ссилки - http://www.cygwin.com/
http://www.mingw.org/mingwfaq.shtml
« Змінено: 2007-10-03 23:31:39 від patriotyk »

Відсутній motya

• Новачок
  • *
  • дописів: 33
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #2 : 2007-10-03 23:47:30 »
Дуже дякую за швидку відповідь, але в мене НЕМАЄ вінди я не можу компілити під віндою. Можна звичайно спробувати поставити cygwin через вайн. Але мені здається це не раціональним - ставити і тягнути програми які вже є.

Зараз поставив minGW через вайн. Намагаюсь компілювати.

motya@motya-desktop:~$ wine gcc main.c
wine: could not load L"c:\\windows\\system32\\gcc.exe": Module not found

Спробував тупо скопіювати gcc.exe у папку windows:
fixme:msvcrt:_spawnve only trying .exe when no extension given
gcc: installation problem, cannot exec `cc1': No such file or directory

Тобто проблеми з інсталяцією. Що за...

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2007-10-04 00:13:01 »
Якщо не помиляюсь, то можна використати бібліотеки з вайну для статичної компіляції (великий файл, але без залежностей). Результат має без особливих проблем працювати на самому мастдаї.
Принаймні, я таке рішення бачив, і воно працювало.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #4 : 2007-10-04 01:42:58 »
Самий простий варіант я бачу у turbo pascal + graph.pas, що запускається через wine.
Не через wine, а через dosemu (або xdosemu). Крім того такі прості програми (все відносне :)), які можуть компілюватись у turbo pascal, зкомпілюються і в freepascal (особливо, якщо розрахунки вести на pascal, а графічні побудови виконувати чимось з розряду gnuplot/metapost/gnumeric/labplot тощо).
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній patriotyk

• Новачок
  • *
  • дописів: 13
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #5 : 2007-10-04 12:03:26 »
Дуже дякую за швидку відповідь, але в мене НЕМАЄ вінди я не можу компілити під віндою. Можна звичайно спробувати поставити cygwin через вайн. Але мені здається це не раціональним - ставити і тягнути програми які вже є.

Зараз поставив minGW через вайн. Намагаюсь компілювати.

wine: could not load L"c:\\windows\\system32\\gcc.exe": Module not found

Спробував тупо скопіювати gcc.exe у папку windows:
fixme:msvcrt:_spawnve only trying .exe when no extension given
gcc: installation problem, cannot exec `cc1': No such file or directory

Тобто проблеми з інсталяцією. Що за...
Не знаю як на рахунок minGW але Cygwin я собі поставив і вмене все працю вало, але ви можете собі поставити віртуальну машину віндовса і там все буде пахати даю гарнатію.

Відсутній Андрій Дворжак

• Новачок
  • *
  • дописів: 10
  • SlackWare/DeepStyle
« Відповідей #6 : 2007-10-04 18:47:04 »
Cygwin в універі поставити потрібно.

P.S. Адміни нервові, але добрі. Думаю за пляшку рідини поставлять

Відсутній bum

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #7 : 2007-10-06 15:10:22 »
А чим VMWare з якоюсь простенькою віндою не вгодив?

Відсутній DiezelMax

• Новачок
  • *
  • дописів: 36
  • Що новенького?
« Відповідей #8 : 2007-10-06 17:11:26 »
можна в сторону Mono зирнути

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #9 : 2007-10-06 18:32:31 »
можна в сторону Mono зирнути
зиркнути можна, але лише одним оком - майкрософт щось там мутить з відкриванням сирців .net і є підозра, що це з метою створення проблем для mono у майбутньому...

взагалі, мене дещо дивує бажання працювати над невідкритою технологією майкрософта... це як впроваджувати ooxml...
я ще можу зрозуміти Мігуеля - бо бізнес, і в кого це жорстко в ТЗ, але коли є вибір...
якщо вже так неподобаються інтерпретатори, та C або Java, можна подивитись на D ще щось, вибір-таки є...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Абрамчук Вадим

• Кореспондент
  • дописів: 225
  • Графоман LOU третього (четвертого?) пришестя
« Відповідей #10 : 2007-10-09 12:50:17 »
А чим VMWare з якоюсь простенькою віндою не вгодив?
Платити тре. Оффтопік =)
Debian GNU/Linux lenny/sid
MontaVista Linux (Motorola ROKR Z6). Міняю на A1200.

Відсутній fen

• Новачок
  • *
  • дописів: 3
  • Centos 7
« Відповідей #11 : 2007-10-12 08:23:30 »
Якщо я не помиляюсь то помоїму freepascal підтримуе кроскомпіляцію тобто під лінуксом
можну зібрати программу для віндовса,  крім того можна поставити під вайном codeblocks

Відсутній alexs

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #12 : 2007-10-12 11:09:02 »
Мені потрібно писати лабораторні (потім дипломну ще) роботи на С/С++ або паскалі. Це математичні розрахунки при яких повинні виводитись усілякі графіки (...)
Мав таку саме проблему. Писав усе, включаючи дипломну, під linux'ом. Отже, я б запропонував:

1. нормальний кросс-компілятор. НЕ wine gcc.exe! i386-mingw32-gcc воно скоріше за все буде називатися. Як таке зібрати, є на mingw.org. В результаті вся компіляція буде в linux, але на виході буде exe'шник.

2. писати так щоб програми можна було збирати дома під linux натівно, дома під win32 та в універі повністю під win32. Це не так важко як здається, це лише трохи дисципліни та правильні Makefiles.

3. якщо при цьому потрібні вікна, то якусь кросплатформену віконну лібу.

Я користувався FLTK... з різних причин, не в останню чергу тому що вона здатна на (2). Для графіки типу BP її більш ніж вистачить. Але документацію почитати доведеться, тим паче вона невелика. Qt на (2) теж здатна, але мене від неї нудить. Gtk, наскільки мені відомо, краще не чіпати.

Графіку я часто (в т.ч. на дипломі) робив postscript'ом -- тоді немає необхідності тягати віконну бібліотеку взагалі, а малювання робиться printf'ами. АЛЕ: a) це сильно залежить від задачі; b) це було простіше мені, бо я знаю ps і мені подобається на ньому писати. Показати ps під віндою -- це окрема пісня.
« Змінено: 2007-10-12 11:11:23 від alexs »

Відсутній fen

• Новачок
  • *
  • дописів: 3
  • Centos 7
« Відповідей #13 : 2007-10-12 16:24:01 »
Я диплом писав на python дома під лінуксом і без проблем запустив під віндовсом його плюси ті що
1 простий у вивченні.
2 проста робота з графікою.
3 кросплатформанний.
Це буде найкращий вибір якщо звісно мова програмування не критична?