Мені потрібно писати лабораторні (потім дипломну ще) роботи на С/С++ або паскалі. Це математичні розрахунки при яких повинні виводитись усілякі графіки (...)
Мав таку саме проблему. Писав усе, включаючи дипломну, під linux'ом. Отже, я б запропонував:
1. нормальний кросс-компілятор. НЕ wine gcc.exe! i386-mingw32-gcc воно скоріше за все буде називатися. Як таке зібрати, є на mingw.org. В результаті вся компіляція буде в linux, але на виході буде exe'шник.
2. писати так щоб програми можна було збирати дома під linux натівно, дома під win32 та в універі повністю під win32. Це не так важко як здається, це лише трохи дисципліни та правильні Makefiles.
3. якщо при цьому потрібні вікна, то якусь
кросплатформену віконну лібу.
Я користувався FLTK... з різних причин, не в останню чергу тому що вона здатна на (2). Для графіки типу BP її більш ніж вистачить. Але документацію почитати доведеться, тим паче вона невелика. Qt на (2) теж здатна, але мене від неї нудить. Gtk, наскільки мені відомо, краще не чіпати.
Графіку я часто (в т.ч. на дипломі) робив postscript'ом -- тоді немає необхідності тягати віконну бібліотеку взагалі, а малювання робиться printf'ами. АЛЕ: a) це сильно залежить від задачі; b) це було простіше мені, бо я знаю ps і мені подобається на ньому писати. Показати ps під віндою -- це окрема пісня.