Автор Гілка: Зміна директорії  (Прочитано 2802 раз)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Зміна директорії
« : 2007-12-20 10:36:03 »
В konsole є функція переходу до обраного каталогу. В інших термінальних емуляторах починаючи з xterm і закінчуючи gnome-terminal
Flame:
Сподіваюсь, Юрчор сюди не заглядає - не буде лаяти за надмірну любов до Gnome (Xfce4 мені, до речі, не дуже сподобався, хоча в дечому він не поступається Гному  ;) )

Не знаєте, як написати шел скрипта, щоб той після виходу залишав інтерпретатора в довільному каталозі, а не в тому якому зайшов (щоб після виходу зі скрипту bash не повертався до попереднього каталогу) ?
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Михайло Даниленко

• Гість
Re: Зміна директорії
« Відповідей #1 : 2007-12-20 14:32:30 »
Виконувати його через source.

Відсутній Анатолій Сахнік

• Дописувач
  • **
  • дописів: 58
  • Що новенького?
« Відповідей #2 : 2008-01-24 19:25:48 »
Не знаєте, як написати шел скрипта, щоб той після виходу залишав інтерпретатора в довільному каталозі, а не в тому якому зайшов (щоб після виходу зі скрипту bash не повертався до попереднього каталогу) ?

Отже, якщо я правильно зрозумів, говоримо про оболонку bash, а не емулятори терміналів. Один із рецептів простий: запам’ятовуємо робочу директорію, виконуємо дії де завгодно, повертаємося знову в попередню:
old_wd=$(pwd)
cd /some/where
# Якщо цікавить директорія самого скрипта, то
#cd `dirname ${BASH_SOURCE[0]}`
# Робимо роботу
# Повертаємося додому
cd $old_wd
Життя — це диво!

Відсутній alexs

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #3 : 2008-02-01 02:18:03 »
Цитата
Не знаєте, як написати шел скрипта, щоб той після виходу залишав інтерпретатора в довільному каталозі, а не в тому якому зайшов?
Зробити його не скриптом, а function або alias'ом, принаймні частково. Мені подібну (здається -- "cd-до-директорії-YYYY-MM-DD") задачу вирішила саме function.