Автор Гілка: C++ в Linux  (Прочитано 3855 раз)

Відсутній Voffka

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
C++ в Linux
« : 2008-07-03 21:27:56 »
Добрий день. Допоможіть будь ласка. Я намагаюся розібратися з розробкою вызульних C++ програм в Mandriva Linux 2008. І в KDevelop Designer виникла така проблема: проект та форма створюються, а коли намагаюсь створити source або header з'является помилка. Ось текст: "There is no plugin for editing C++ code installed. Note: Plugins are not available in static Qt congigurations" Підкажіть, як можна з цим поборотися.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: C++ в Linux
« Відповідей #1 : 2008-07-04 06:50:52 »
Скажіть, будь ласка, а на якому наборі інструментів Ви намагаєтеся написати програму, Qt3 чи Qt4?
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Voffka

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2008-07-04 09:14:13 »
Справа у тому, що я початківець. Підкажіть, будь ласка, де це можна подивитися.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2008-07-04 10:09:52 »
По-перше, що Ви вибрали коли створювали проект? Якщо це була прикладна програма під KDE, то у якій версії KDE (чи взагалі не-KDE) Ви її створювали?

Перевірте за допомогою інструмента встановлення або вилучення пакунків, чи встановлені такі пакунки (вибір залежить від архітектури Вашої системи):
libqt3-devel-3.3.8b-1mdv2008.1.i586.rpm або lib64qt3-devel-3.3.8b-5mde2008.1.x86_64.rpm
libqt4-devel-4.3.4-6mdv2008.1.i586.rpm або lib64qt4-devel-4.3.4-6mdv2008.1.x86_64.rpm

Було б корисно пройтися також кроками цього підручника. Вибачте, якщо для Вас це занадто просто — іноді і прості речі бувають корисними.
You're not alone
All used up

Відсутній Voffka

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2008-07-04 11:21:25 »
У мене KDE 3.5. Проект створювався так: У KDevelop Designer обираю File->New, далі C++ Project. Після цього обираю шлях до проекту і “Ok”. Таким же чином створюється форма File->New->Main Window. А якщо я намагаюся створити C++ Main File(main.cpp), C++ Source File чи C++ Header File з'являється помилка. У мене встановлено Qt3, а встановлення Qt4 нічого не змінює. Дякую за підручник, обов'язково подивлюся

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #5 : 2008-07-04 11:43:35 »
Знайшов!

Здається, все просто: ось тут стверджують, що Вам просто не слід двічі клацати по формі, відкрийте файл .ui.h і все.
« Змінено: 2008-07-04 11:44:33 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній Voffka

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2008-07-05 09:17:40 »
Так, але як можна відкрити цей файл? Поясніть, будь ласка, трохи детальніше. Як і написано на сторінці, він не зберігається. А відкрити його у KDevelop Designer неможливо. У вікні Project Overview він є, але він неактивний та зробити з ним нічого не виходить.
Цитата
     You should subclass your designer created widget (as it becomes a regular cpp class when uic is done with it) and implement all the code there. KDevelop even has a special button for it. Open your Qmake manager, right click a form you want to subclass and choose Subclassing wizard from the popup menu.

Підкажіть, будь ласка, як знайти Qmake Manager і що він таке.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #7 : 2008-07-05 16:54:34 »
Ех, в мене тут знову полетять каменюки, але я не зміг відтворити Вашої проблеми (Mandriva 2008.0 KDevelop 3.4.1, i686). Чи не могли б Ви докладніше (на зразок посібника «Відтворення помилок для чайників») розписати як можна відтворити ситуацію, що призводить до помилки?

Якщо ні в кого не вийде це відтворити (а судячи з того, що останні посилання у google на помилки з подібним текстом належать до 2006, таке може статися), це означатиме, що є проблеми зі встановленням KDevelop і його слід перевстановити.
You're not alone
All used up

Відсутній Voffka

• Новачок
  • *
« Відповідей #8 : 2008-07-05 21:25:37 »
Якщо розповідати детальніше, то роблю я наступне. У Kdevelop Designer відкриваю File->New та обираю C++ Project. Далі обираю ім'я проекту. На вкладці C++ все залишаю як є, тобто Template – app, усе інше all а на пункті Config є повідомлення “qt warn_on release”. Далі - “Ok”. Після цього знову  File->New та Main Window. Створюється нова форма та відкривається Main Window Wizard. Нічого не змінюючи доходжу до Finish. Після цього бачу ui та ui.h файли у Project Overview. Як я вже казав  ui.h неактивний. Після того тим же шляхом створюю C++ Main-File (main.cpp). Він також відображається в Project Overview. Але після його створення будь-які спроби його відкрити викликають помилку. Більш того просто при створенні  main.cpp, C++ Source File, чи C++ Header File викликається та ж сама помилка.
Переставити  Kdevelop я вже спробував але це нічого не змінило(
Вибачте, але я завтра вранці їду на відпочинок, та до 18-го липня не матиму доступу в інтернет. Якщо можна, я напишу Вам коли повернусь.

Відсутній lamao

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
« Відповідей #9 : 2008-07-14 21:33:35 »
Можливо, це не зовсім по темі, але для початківця рекомендую встановити QDevelop. Мені він подобається більше, так як орієнтований виключно на Qt4 і тому не містить купу незрозумілих опцій. В ньому ж є також інтегрований debugger (хоч і  не дуже потужний, але для новачка піде).