Автор Гілка: NetBeans 6.7 & Qt4 in F11 працює!  (Прочитано 1992 раз)

Відсутній Олексій Лукін

• Кореспондент
  • дописів: 157
Вчора прикрутив собі Netbeans 6.7 RC3 на 11-ту федору, поклацав в своїх проектах на жабі - все добре.

Дивлюсь - в модулі С/C++ з’явилась підтримка QT. Думаю, О! треба спробувати. Створив проектик GUI, запускаю, - здихає на етапі лінковки. Придивився - конфліктує щось з лібами, мабуть тому, що встановлення KDevelop потягнуло за собою qt3-devel. Виношу к бісу qt3-devel разом з кривим Kdevelop (він сам по собі не кривий, просто в оточенні Qt4 не хоче нормально працювати), і опля! Знов нічого не працює.
Але речі стали яснішими. Воно хоче qmake і designer. Роблю

ln -s /usr/bin/qmake-qt4 /usr/bin/qmake
ln -s /usr/bin/designer-qt4 /usr/bin/designer

Пускаю і все працює! За винятком того, що в темплейті немає жодної форми. Створюю нову форму через меню Netbenas, і воно викликає стандартний Qt designer. Наклацую пару кнопок, не забуваючи поставити пташку "Generate C++ and header files", вставляю конструктор в main і виклик myform.show() - вуаля! Все красиво.

В редакторі, між іншим, працюють хінти і інші красиві свистобзділки. :)

Запускаю в дебагері - все точно так як на Жабі - всі цяцьки на своєму місці.

От так мені вдалося двома командами "ln"  все налаштувати і отримати чудову IDE для всіх моїх забаганок.
Єдине, чтого там не вистачає - контекстної допомоги по libc та libstd-c++,  приходиться пускати Konqueror з УРЛ-ом на кшталт info:libc abo info:printf

От би хто ще написав модуля для нетбінса щоб переглядати GNU Info - все б було пучком :)

« Змінено: 2009-06-23 20:13:51 від alukin »
--
WBR, Alex Lukin,
RIPE NIC HDL: LEXA1-RIPE

Sova777

• Гість
Re: NetBeans 6.7 & Qt4 in F11 працює!
« Відповідей #1 : 2009-06-29 20:44:52 »
Напиши мені листа (sova собака nm.ru). Скрін + ідея
-----------
М.: Тут спілкуються українською.
« Змінено: 2009-06-29 20:50:16 від cadca »

SNAFU

• Гість
Re: NetBeans 6.7 & Qt4 in F11 працює!
« Відповідей #2 : 2009-08-14 09:21:59 »
Ага, NetBeans справді починає здувати Eclipse подалі. Правильна рахітектура, добре портується, дуже гарні плаґіни які просто працюють. Аж дивно. Також можна виставити Emacs keymap або перетворити на VIM. :-) От ще-б баґів було поменше та падало рідше, то було-б взагалі ідеально. Проте, це моє основне IDE — то факт.