Брав участь у розробці подібних речей на Java.
...
Якщо є більш конкретніші архітектурні питання - будь ласка задавайте
1. Не зрозумів. Кожен клієнт фізично не далі як за кілька кілометрів (а як правило - не більше 20-30 метрів) від сервера з відносно надійним (виділені лінії або DSL+VPN, якщо не рахувати локальні мережі) звязком. Деякі сервери між собою час від часу звязуються (дисконтна система покупців між магазинами). Проте можна вважати кожен сервер і клієнтів навколо нього автономною локальнюо системою. І кожну локальну систему можна вважати цілком незалежною від іншої.
2. Саме фізична взаємодія з пристоями і малась на увазі. Конкретно - сканери штрих-кодів, касові апарати, елекронні ваги, чекові принтери і т.п. Зараз працюють драйвери, писані на фріпаскалі і компільовані під кожну платформу поокремо. Дані вони віддають по ТСР/ІР, що дає надію на якийсь брудний чи не дуже хак на предмет повязати їх з локальними браузерами клієнтів (при розгляданні веб-варіанту).
3. РНР первинно орієнтований на веб що відбилось на його архітектурі. Пітон мені в цьому плані більше подобається (його розглядаю як один з найімовірніших варіантів подальшої роботи).
4. Потреба гнучкості - довго над тим думав. Щоб не вийшла гнучкість заради гнучності. Тобто, що дасть, наприклад, відділення від БД? Якщо наявна цілком влаштовує? (Це справді питання, яке потребує відповіді) Стосовно Facade - почитаю на свіжу голову, бо зараз воно мені виглядає як чистісіньке ООП; так само MVC для мене зараз виглядає тим, що російськомовні програмісти називають "трехзвенка".
5. Згоден. Тицьніть пальцем звідки почати читанину. Або почніть тут писанину
6. Ще раз повторюся - пітон як кросплатформер мені більше до душі. Або РНР (і javascript/ajax) для веб-розробки.
Архітектурні питання... Щоб їх задавати, треба знати хоч половину відповіді. Так що перше питання - де читати про цю половину
Хоча зараз мене цікавить, чи реально на тому ж пітоні реалізувати набір модулів, котрі будуть керуватись одним е-е-е "гіпервізором"; при встановленні (компоновці) додавати у базу даних необхідні для їх роботи об'єкти; при оновленні - коректно оновлювати базу даних і при видаленні - так само коректно її чистити.
Таке питання, окрім іншого, мало б ілюструвати мій рівень заглибленості у проблему на даному етапі, я думаю.
Прошу вказати на існуючі рішення і документацію
Inferno. Без жартів. :-|
Ось це? Спасибі, почитаю. Але є підозра, що то надто круто для такого відносно дрібного проекту, як мій.