В мене навіть helloworld в kdevelop не компілиться! Так що я повний нуб в цьому питанні і вже незнаю, що робити.Off-topic:А взагалі-то, моя мрія написати гру типу labir, таку як в MS-DOS, але я хочу на Linux!
Багато моїх знайоми починали з C++ і стали гарними програмістами, але в них усіх Windows.
В мене навіть helloworld в kdevelop не компілиться! Так що я повний нуб в цьому питанні і вже незнаю, що робити.
syeg % cat helloworld.cpp#include <iostream>using namespace std;int main(){cout << "hello world\n";return 0;}syeg % g++ -o helloworld helloworld.cpp syeg % ./helloworldhello world
На Python мені вдалося написати програму helloworld і вона запустилась
Цитата: nickat від 2009-09-08 12:12:22Чому за таких умов ви вирішили починати з С++Багато моїх знайоми починали з C++ і стали гарними програмістами
Чому за таких умов ви вирішили починати з С++
Цитата: nickat від 2009-09-08 12:12:22та ще обов’язково у якомусь середовищі? Я незнаю, напевно так легше.
та ще обов’язково у якомусь середовищі?
Цитата: nickat від 2009-09-08 12:12:22У мене склалося враження, що вам або дали хибну пораду, або ви керуєтесь стереотипами.В мене навіть helloworld в kdevelop не компілиться! Так що я повний нуб в цьому питанні і вже незнаю, що робити.
У мене склалося враження, що вам або дали хибну пораду, або ви керуєтесь стереотипами.
А взагалі-то, моя мрія написати гру типу labir, таку як в MS-DOS, але я хочу на Linux!
Не вірю. Щоб почати вивчення програмування з цепепе та його вдало засвоїти треба бути не людиною, а якимось роботом.
У чому проблеми? І без усіляких IDE.
Код: [Вибрати]-o helloworld
-o helloworld
P.S. Я, взагалі-то, системний адміністратор, і програмувати не вмію зовсім
А чому не захотіли розвинути успіх? Вам вже і посилання на українську документацію надали.
Улюблений текстовий редактор у вас вже напевно є. Для початку вам більше нічого не потрібно.
Не сперечаюсь, але знаю багато гарних програмістів, які не знають С++...
Це типова проблема -- новачок + середовище розробки. Ви витрачаєте зусилля та час на вивчення середовища розробки (яке вам на даному етапі просто не потрібне) замість того щоб вчитись програмувати.
Такої гри не знаю, але впевнений, що ви її зможете написати і на Python.
Тут можна знайти журнал, присвячений розробці ігор у Linux (російською).
1) Програми, написані на C++ швидше працюють;2) Гарно знаючи С++ можна написати драйвер до свого телефону;3) Я джентушник, а тому люблю компілювати.4) Вакансій на програмістів C++ набагато більше ніж Python (всяке буває);5) Моя мрія змінилася (таке буває) - тепер я хочу створити свою операційну систему, але бажання створити ту гру в мене не зникло, але тепер це уже не мрія.
Ця штука вимагає розібратися і працює за принцпом "зроби собі WM самостійно". На мою думку, це середовище гарно підходить для програмування, оскільки на екрані немає нічого зайвого, тільки текстовий редактор з вашим кодом.
Мені в Xfce4 нічого не здається зайвим.
Значить Ви OpenBox не бачили.
Ось це. Як казав мій колега - очей не вистачить.
Зате я бачив голий xorg-сервер і декілька днів в ньому сидів.
на рахунок швидкості: http://tilarids.blogspot.com/2009/07/python.html
І я джентушник і якоїсь любові до компілювання не маю.