Автор Гілка: Порекомендуйте програму  (Прочитано 8427 раз)

romi

• Гість
Re: Порекомендуйте програму
« Відповідей #30 : 2009-09-11 13:20:24 »
Там є, зокрема, по ViM
ViM - це редактор, і в DLOU пишеться як саме користуватися ним.
А мені потрібно документація, де пишеться я правильно користуватися командами if, while, cout, const. Розумієте?
Якщо знаєте де знайти саме таку документацію по програмуванню C++ в Linux то скажіть, будь-ласка, де її можна скачати чи почитати.
« Змінено: 2009-09-11 13:20:46 від romi »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #31 : 2009-09-11 13:44:30 »
Ну, якщо зазирнути в педівікію, то там є посилання на курси, в тому числі бачимо прізвище Страуструпа, який має саме пряме відношення до цієї мови. На жаль, посилання на Вікі недійсне, тому намагаємося знайти це самостійно. Посилання на сторінку, що я знайшов (російськомовний переклад книги) не дам, оскільки не впевнений у її відповідності п. 9 Правил, а розбиратися із цими питаннями ліньки.
Ще в мене вдома є книга універсального ІТ-автора Глушакова (видавництво Фоліо). Попри те, що цей аффтар пише про все, що рухається відноситься до ІТ, не можу сказати нічого поганого про дану книгу - написано зрозуміло і без анекдотів та розповідей із життя "вашого покірного слуги".
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

romi

• Гість
« Відповідей #32 : 2009-09-12 08:52:52 »
Ще в мене вдома є книга універсального ІТ-автора Глушакова (видавництво Фоліо). Попри те, що цей аффтар пише про все, що рухається відноситься до ІТ, не можу сказати нічого поганого про дану книгу - написано зрозуміло і без анекдотів та розповідей із життя "вашого покірного слуги".
Дякую! З тих книжок, що я зустрічав, то книга Глушакова найкраща, вона з одної строни складна, через що підходить продвинутим (незнаю наскільки) користувачам, а з іншої - там вказується на що новачкам в c++ слід звенути більшу увагу.
Тому я вже створив свою першу програму:
#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
int x;
cout << "боїшся шошів? (0=tak, 1=ni)\n";
cin >> x;
if (x == 0)
{
        cout << "розумно.\n";
        return 0;
}
else
{
        if (x == 1)
        {
                cout << "ти дурень або сам шош!\n";
                return 0;
        }
        else
        {
        cout << "ти дурень!\n";
        return 0;
        }
return 0;
}
return 0;
}
:)
« Змінено: 2009-09-12 09:00:05 від romi »

Відсутній DrIgor

• Дописувач
  • **
  • дописів: 53
  • Люблю пінгвінчиків
« Відповідей #33 : 2009-09-12 11:09:25 »
Порекомендуйте програму для роботи з Firebird в Linux. Спробував FlameRobin, але він не показує вміст таблиць і не дозволяє його змінювати. Потрібно щось більш функціональне. Чув, що IBexpert запускають під Wine, але хотілося б обійтися без Wine.

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
« Відповідей #34 : 2009-09-12 16:54:34 »
Не сперечаюсь, але знаю багато гарних програмістів, які не знають С++...
:o

Це я і мав на увазі, коли говорив про стереотипи.  :)

Постарайтеся не зациклюватися на певній мові.  Дивіться на мову програмування, як на інструмент для вирішення певних завдань.  Гарному програмісту, як правило, одного інструмента замало.  І не дорівнюйте вміння програмувати до знання певної мови -- це різні речі.  Сперечатися взагалі, яка мова краще, на мою думку, -- безглуздо.  Це можна робити на більш загальному рівні, наприклад, порівнюючи парадигми, або на більш спеціалізованому, порівнюючи конкретні імплементації (інколи тієї ж самої мови), і тому подібне.

Бажаю успіхів у вивченні програмування!
Best regards,
nickat

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #35 : 2009-09-12 18:49:28 »
Порекомендуйте програму для роботи з Firebird в Linux. Спробував FlameRobin, але він не показує вміст таблиць і не дозволяє його змінювати. Потрібно щось більш функціональне. Чув, що IBexpert запускають під Wine, але хотілося б обійтися без Wine.
RazorSQL?

romi

• Гість
« Відповідей #36 : 2009-09-12 20:03:43 »
Бажаю успіхів у вивченні програмування!
Дякую.

romi

• Гість
« Відповідей #37 : 2009-09-13 13:24:37 »
xmonad
Воно в мене не запустилося.
Але я знайшов в портежах інше гарне середовище - fluxbox. Там теж нічого лишнього немає і виглядає дуже гарно. Я на мене, воно краще за IceWM. А саме головне - налаштування можна змінювати редагуючи конфігураційні файли.

Відсутній DrIgor

• Дописувач
  • **
  • дописів: 53
  • Люблю пінгвінчиків
« Відповідей #38 : 2009-09-13 13:48:55 »
RazorSQL?
Розібрався з FlameRobin, виявилось, що в ньому є необхідні для мене функції.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #39 : 2009-09-13 14:43:42 »
Воно в мене не запустилося.
По чому це видно?  ;)
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

romi

• Гість
« Відповідей #40 : 2009-09-16 19:26:05 »
По чому це видно?  ;)
Чорний екран, посередині якого курсор-хрест. Тобто те саме як і якщо в /etc/rc.conf прописати неіснуючу WM. А і іще, в /etc/X11/Sessions xmonad на обліку не стоїть  :)
Та ладно, я не засумучуюсь з цього приводу, в мене є Fluxbox.

Відсутній BM

• Кореспондент
  • дописів: 162
  • SUSE Linux Products GmbH
« Відповідей #41 : 2009-09-26 17:33:57 »
на рахунок швидкості: http://tilarids.blogspot.com/2009/07/python.html

Єрундиця там насправді, яка не має нічого спільного з реальним життям. Python у даному випадку просто зчитує весь файл нараз одним блоком і тупо ділить байти по os.linesep змінній на строки.

Про швидкість насправді ось тут: http://shootout.alioth.debian.org/debian/benchmark.php?test=all&lang=python&lang2=gpp&box=1