Автор Гілка: Система керування контентом ОС-НОВА  (Прочитано 7335 раз)

Відсутній Sandr

• Графоман
  • дописів: 461
  • Мій вибір — Лінукс!
    • ФОП Осипенко
Re: Система керування контентом ОС-НОВА
« Відповідей #15 : 2009-12-17 00:03:57 »
а кнопки навігації плавають будь-де, але не під рукою.
Off-topic:
А моє повідомлення бува не плаває?
Ваше повідомлення, шановний, взагалі не в тему!!!
openSUSE + KDE

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #16 : 2009-12-17 00:32:46 »
пульт ДУ висить прикріплений до екрану телевізора? якщо я нічого не пропустив, то ні.
Як на мене пульт до телевізора придумали з тією метою, щоб заощадити час людині на корисний перегляд інформації і усунути "холості ходи" до телевізора й від нього і намацуваня в темноті кнопок перемикання каналів. При перегляді сайту ситуація аналогічна, оскільки сторінок ще більше, ніж каналів, а кнопки навігації плавають будь-де, але не під рукою.

Фіксована панель з елементами навігації по сайту якраз і являє собою той пульт керування сайтом. Що в цьому поганого?
іще раз: пульт приліплений до телевізора? пульт займає півекрану телевізора? ні! це окрема від нього деталь, яка не маячить у мене перед очима, а лежить поруч доти, доки я не візьму його в руки. отож, якщо мені на сайті треба терміново перейти до меню, а воно не в зоні видимості, я натискаю на магічну кнопку Home на клавіатурі, й опиняюся на початку сторінки, де і є навігаційне меню. А ще на хороших сайтах його дублюють вгорі й внизу, тому навіть цього зазвичай робити не треба.

от зараз я можу натиснути магічну кнопку F11 і дивитися повністю сайт на весь екран, без елементів керування бравзера. ваша модель — це прикріплене жорстко меню, яке займає 1/3 поверхні сайту, а використовується рідко, до того ж, відволікає увагу від читання. вибачте, але в мене не 30-дюймовий монітор, і вашу головну сторінку я б волів читати без скролу: там немає стільки інформації, щоб вона не влізла на весь екран.

Задумайтесь ще раз над цим.

Не зрозуміло також, яка «ергономічна користь» від прикріпленої жорстко шапки сайту.

Взагалі, намагайтесь не знущатися над користувачем і закласти, що в нього є бравзер, і він вміє ним користуватися. Просто прийміть це.

І ще: на вашому сайті «меню» не потрібно взагалі! Всю інформацію, яка є на ваших сторінках, можна викласти на одній єдиній html-сторінці, без фреймів і меню. Якщо ви вже дискутуєте про швидкий доступ до інформації, то мусили б це зробити відразу.
« Змінено: 2009-12-17 00:36:27 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Sandr

• Графоман
  • дописів: 461
  • Мій вибір — Лінукс!
    • ФОП Осипенко
« Відповідей #17 : 2009-12-28 00:41:21 »
Вирішив перенести на окремий сайт тестування системи керування контентом (СКК).

Тепер зразок роботи СКК "ОС-НОВА" можна бачити за адресою: http://os-nova.pl.ua/

А отримати файли з архівом СКК можна за адресою: http://os-nova.pl.ua/files/cms-os-nova/

Таке відокремлення зробив для того, щоб люди не плутали мій сайт http://os-nova.org.ua/ (написаний з використанням лише html, css i javascript) з СКК, що розробляється з використанням мови php.
« Змінено: 2009-12-28 00:43:01 від Sandr »
openSUSE + KDE

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #18 : 2009-12-29 03:18:25 »
Якась сторінка показується. Більше нічого цікавого там не побачив.

Архів віддається неправильно — як текст. Потрібно тип додати в Апачі або використовувати інший архіватор.

Код жахливий. Не люблю піечпі за те, що він стимулює змішування кількох різних мов програмування в одному файлі (PHP, HTML, JavaScript, ...).
[Fedora Linux]