Автор Гілка: Sun Javac та GCJ  (Прочитано 2140 раз)

Відсутній dector

• Графоман
  • дописів: 269
  • Deb'user
Sun Javac та GCJ
« : 2010-08-12 21:08:52 »
Доброго дня вельмишановне панство.

Потрібна Ваша допомога у вирішенні проблеми.
Я застовую офіційний Sun JDK. Одного разу потрібно було скомпілити native-код.
Для цього я використав gcj. Сьогодні виявив, що при виклику утіліт із JDK: javac, java все добро компілюється через GNU'ті утіліти. Навіть man javac замінено на сторінку врапера.

Тому виникла необхідність:
а) Повернути усі команди на місце - під Sun JDK.
б) Тримати gcj паралельно, але щоб він знав своє місце і не ліз в чужий город.

GCJ у цьому плані ДУЖЕ неприємно здивував. Здається, що вільне ПЗ впроваджується поза відомістю користувача. Так от.

Буду вельми вдячний за допомогу, оскільки компілятор gcj мені не подобається. Якщо запропонуєте альтернативу переведення JAVA BYTECODE у NATIVE BINARY, я обов*язково її розгляну. (JAVA SOURCE -> NATIVE BINATY функція не потрібна. Підтримка перекомпіляції JAR -> NATIVE буде великим плюсом).
Debian Wheezy + Asus Eee PC 901 + Awesome 3

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
Re: Sun Javac та GCJ
« Відповідей #1 : 2010-08-12 21:33:21 »
Тому виникла необхідність:
а) Повернути усі команди на місце - під Sun JDK.
б) Тримати gcj паралельно, але щоб він знав своє місце і не ліз в чужий город.
Скористайтесь update-java-alternatives для встановлення JDK за замовченням.  Альтернативні утиліти використовуйте вказуючи повний шлях: /usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.20/...

GCJ у цьому плані ДУЖЕ неприємно здивував. Здається, що вільне ПЗ впроваджується поза відомістю користувача. Так от.
А коли ви використовуєте Windows, вам не здається, що власницьке ПЗ впроваджується поза відомістю користувача?  У різних "JDK" в Debian різні пріоритети у відповідності до їх "вільності", зрілості, популярності...  Sun JDK — власницький продукт, тому має менший пріоритет ніж GCJ та OpenJDK і, якщо встановлено один з останніх, то Sun JDK відходить на другий план.
« Змінено: 2010-08-12 21:37:10 від nickat »
Best regards,
nickat

Відсутній dector

• Графоман
  • Deb'user
« Відповідей #2 : 2010-08-12 21:51:56 »
Вельми вдячний за змістовну і результативну відповідь.

Щодо другого Вашого коментаря, я абсолютно НЕ використовую Windows.
Проте, вважаю, що під час вставновлення gcj варто було б запитувати "Ви хочете, щоб GCJ був JDK по замовчуванню?" чи щось подібне. А то система вирішила все за користувача і навіть не повідомила :)
Ну то таке.

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
« Відповідей #3 : 2010-08-13 15:05:31 »
я абсолютно НЕ використовую Windows.
Wellcome to the club!  :)

Проте, вважаю, що під час вставновлення gcj варто було б запитувати "Ви хочете, щоб GCJ був JDK по замовчуванню?" чи щось подібне. А то система вирішила все за користувача і навіть не повідомила :)
Я розумію в чому проблема, але так працює за замовченням alternatives system в Debian (man update-alternatives).  Це просто треба мати на увазі.  Після того як ви скористались update-java-alternatives, alternatives system перевела всі java-утиліти в ручний режим.  Тепер будуть використовуватись саме вказані вами утиліти, незалежно від того, які JDK-пакунки з якими пріоритетами ви тепер встановите.
Best regards,
nickat

Відсутній dector

• Графоман
  • Deb'user
« Відповідей #4 : 2010-08-13 16:42:09 »
Так-так. Згадав основне правило. Якщо щось не працює - це я дурень, а не лінукс це недостаток знань.
Чи то дійсно так, чи то проведена на лінуксі частина життя, але я вже починаю вірити, що так дійсно краще.  :D