Автор Гілка: Офтопік-клієнт для керування Samba на nix-сервері  (Прочитано 2410 раз)

Відсутній lenier

• Дописувач
  • **
  • дописів: 96
Вітаю, шановне товариство!

Зацікавився я налаштуванням файл-сервера, а куди копати - поняття не маю. Пан Ґуґль щось не те видає (а може я не там шукаю?). Прошу Вашої допомоги.

Отже, треба налаштувати файл-сервер,  на якому будуть розшарені теки (Samba). На сервері іксів не буде, при цьому треба, щоб з віддаленої офтопік-машини білявка-секретарка чарівним натисненням максимум на три кнопки могла увімкнути доступ до розшареної теки третьому комп’ютеру (четвертому, п’ятому...) на певний період часу. Тобто вона вибирає номер робочої станції, тривалість доступу до мережевої теки і тисне "увімкнути". Через n одиниць часу cron зачиняє доступ.

Наскільки я розумію, клієнт доведеться писати самому (перевага надається Python’у). Підкажіть, будьте ласкаві, як це організувати, або хоча б які пошукові словосполучення в Ґуґля питати.

Дякую.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Ну, для самби є SWAT - веб пика. Час доступу вона не виставить, а все інше - будь ласка, в конфіги влазити не треба.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній lenier

• Дописувач
  • **
Час доступу вона не виставить, а все інше - будь ласка

Без часу доступу - ніяк  :(

Семен Семенович! Це ж можна реалізувати через веб-інтерфейс, попередньо піднявши LAMP на сервері, і запускати на ньому php скрипти з клієнтської машини. В скрипті використати функцію system(), а в якості параметра - bash-скрипт і час затримки.

Тільки хто б підказав, як розмежувати доступ до http для клієнтських машин?
« Змінено: 2010-11-05 23:20:50 від lenier »

Відсутній piktor

• Видавець
а) Файлик .htaccess дозволяє реалізувати капризи "тому дам, тому - не дам" для довільної директорії в структурі вашого внутрішнього сайту.
б) Якщо вже ви пишете на php, то візьміть якусь простеньку CMS за основу - білявка-секретарка уведе пароль і матиме доступ до керування.
в) Зараз пошукаю, десь на ЛОУ писали про web-based систему документообороту, вона на Java, але, сподіваюся, задовольнить ваші потреби.
г) Врешті, якщо перевагу надаєте Пайтону, так подивіться в сторону веб-фреймворків Zope та Django.
« Змінено: 2010-11-06 16:55:23 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній piktor

• Видавець
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній lenier

• Дописувач
  • **
б) Якщо вже ви пишете на php, то візьміть якусь простеньку CMS за основу - білявка-секретарка уведе пароль і матиме доступ до керування.

Я з Джумлою дружу, так що цей варіант - саме для мене. Дякую!

в) Зараз пошукаю, десь на ЛОУ писали про web-based систему документообороту, вона на Java, але, сподіваюся, задовольнить ваші потреби.

Не зовсім зрозумів, навіщо воно мені  :-?

Відсутній piktor

• Видавець
Не зовсім зрозумів, навіщо воно мені  :-?
Ну, та-ж розшарена папка, тільки через веб-пику.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.