Я таким страждав вже дуже давно — році в 2005, коли сидів на LFS, тож сучасного стану речей не знаю.Тоді були драйвери nvidix та cvidix для mplayer’а, що виводили у консоль, причому один з них можна було примусити виводити *поза* текстом, що виглядало круто, але було непрактично — нічорта не розбереш на терміналі.Загалом же — я збирав SDL з драйвером DFB (direct framebuffer — бібліотека така) а всім іншим програмам казав виводити через SDL. Відповідно, використовував links2 чи elinks — щось з них вміло працювати чи то з dfb чи то з sdl. mplayer також має драйвери dfb та sdl, тож перегляд відео працював. На той час драйвер dfb (чи sdl, не пам’ятаю) для gtk+ не був допиляний до робочого стану, тож gqview і подібне не завелося, наскільки пам’ятаю (як зараз — не цікавився).Що пам’ятаю — написав за допомогою directfb на С переглядач зображень. Потім, правда, переніс його на perl/SDL.
directfb — ліба, що надає непоганий інтерфейс до лінуксового фреймбуферу, ото й усе.Konsole — емулятор *текстового* терміналу. Або використовуйте aalib/caca, або виводьте у html, або використовуйте sdl — у консолі воно використає dfb, у іксах — ікси.