Книжок по Ерлангу не так вже й багато. А навіщо потрібна ця вузькоспеціалізована мова?
Хтось має досвід програмування на Erlang? Може порадити перевірені книги з вивчення Erlang?
Мова у порівнянні з мейнстрімними досить проста і цікава, хоч і незвична - з півтора десятка типів, пара десятків синтаксичних конструкцій і море fun'у
У мене при згадці про ерланг тут же пригадується ejabberd, котрий останніх багато років напівмертвий/напівживий (НМД, звісно що) в тому числі тому, що написаний нвузькоспеціалізованою мовою, що орієнтована на високу продуктивність ©
Це я до того, що хоч мова може й цікава, але чомусь ніхто не хоче приєднуватись до вельми потрібних проектів, що на цій мові реалізовані.
Цитата: miwa від 2014-08-29 23:50:18У мене при згадці про ерланг тут же пригадується ejabberd, котрий останніх багато років напівмертвий/напівживий (НМД, звісно що) в тому числі тому, що написаний нвузькоспеціалізованою мовою, що орієнтована на високу продуктивність ©Але це ніяк не заважає йому всі ці роки гарно працювати і виконувати свої функції без щоденного втручання. Ставив і декілька років адмінив ejabberd десь на півтисячі юзерів і не пригадую якихось проблем з ним. Кажуть, він і досі там працює.
Цитата: miwa від 2014-08-29 23:50:18Цитата: miwa від 2014-08-29 23:50:18Це я до того, що хоч мова може й цікава, але чомусь ніхто не хоче приєднуватись до вельми потрібних проектів, що на цій мові реалізовані.Щодо популярності - "мільйони мух не можуть помилятися". На превеликий жаль, популярними досі є C++, Java, PHP, оффтопік і таке інше, які спонукають новачків не заморочуватись на рахунок безпеки, керованості, правильного розподілу пам'яті та обчислювальних ресурсів.Стосовно С++ з джавою ви трохи дивно пожартували.Цитата: blexey від 2014-08-30 09:51:55Цитата: miwa від 2014-08-29 23:50:18Щодо непопулярності Ерланга, порочне коло "мало софта - мало ком'юніті" він поки що не подолав, тому і маємо.Про що й мова. Уточнюю про всяк випадок, що я не маю аніпівслова проти ерланга, а лише розповідаю про клопоти, що виникають у рядового адміністратора котрий стикатиметься з продуктами, реалізованими цією мовою, на прикладі еджабберд.
Цитата: miwa від 2014-08-29 23:50:18Це я до того, що хоч мова може й цікава, але чомусь ніхто не хоче приєднуватись до вельми потрібних проектів, що на цій мові реалізовані.Щодо популярності - "мільйони мух не можуть помилятися". На превеликий жаль, популярними досі є C++, Java, PHP, оффтопік і таке інше, які спонукають новачків не заморочуватись на рахунок безпеки, керованості, правильного розподілу пам'яті та обчислювальних ресурсів.
Цитата: miwa від 2014-08-29 23:50:18Щодо непопулярності Ерланга, порочне коло "мало софта - мало ком'юніті" він поки що не подолав, тому і маємо.Про що й мова. Уточнюю про всяк випадок, що я не маю аніпівслова проти ерланга, а лише розповідаю про клопоти, що виникають у рядового адміністратора котрий стикатиметься з продуктами, реалізованими цією мовою, на прикладі еджабберд.
Щодо непопулярності Ерланга, порочне коло "мало софта - мало ком'юніті" він поки що не подолав, тому і маємо.
Стосовно С++ з джавою ви трохи дивно пожартували.
Чи користуються програми на Erlang попитом?
Цитата: HetmanNet від 2015-07-16 08:50:26Чи користуються програми на Erlang попитом?У своїй ніші - тихенько користуються. Ерланг не піарять так як джаву, тому може здатися що він нікому не потрібен.Так званий "великий ентерпрайз" на нього не дивиться з тієї ж причини. Іноді навіть не знає, але всеодно десь користується Просто Ерланг ще чомусь застряг на початку свого шляху до користувачів.