Автор Гілка: Як примусити ядро 10 Mandrake не вимикати ps/2 ?  (Прочитано 1758 раз)

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Вирішив поставити на непогану залізяку Linux і виявив, що мишки він не бачить, точніше, зробив так, щоб її не бачити. Схоже, що в материнки extended ps/2 порти і ядро якось примудряється їх повимикати (після запуску Linux оптична мишка гасне).
Запитання:
 які параметри треба передати ядру, щоб воно цієї дурниці не робило, або загальніше: що мені робити ?!!
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Точно ядро? У мене на Гігабайтовій GA-K8NS треба було примусово вказати тип мишки (ImPS) у конфігу Х. ОС - Debian.
« Змінено: 2005-12-27 13:16:27 від miwa »
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
Точно ядро? У мене на Гігабайтовій GA-K8NS треба було примусово вказати тип мишки (ImPS) у конфігу Х. ОС - Debian.
Та точно ядро: тип мишки інсталятор сам запитує і автоматично записує в конфіг, а тут ще й явно було видно, що порт вимикається: гасла підсвітка оптичної мишки, хоч вона світиться навіть, коли не завантажена ніяка оперативка (на вінді проблем теж нема ніяких) тобто ядро через надмірну розумність утнуло якусь дурницю :o
А інший мандрейк в загалі робив так, що і клавіатури не бачив - конфіг іксів тут точно ні до чого.
« Змінено: 2005-12-27 16:36:22 від serg_ik »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній Devastator

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
  • I Love YaBB 2!
В мене MDK10.1 і все ОК. Перевірь чи завантажені модулі ядра: i8042, mousedev, psmouse.