Автор Гілка: опоможіть встановити драйвер відеокартти  (Прочитано 1996 раз)

Відсутній Rakot

• Новачок
  • *
  • дописів: 44
Допоможіть встановити драйвер відеокарти АТІ, після встановлення не працює 3д, відекарта АТФ Gigabite Х1600 Pro, система Suse 10.1.
« Змінено: 2006-06-06 21:43:11 від malex »
Suse 10.0 OSS

zzandy

• Гість
В мене теж проблема з драйвером для NVIDIA під SuSE 10.1. Він нормально працював під 9.х а під нову ставитися не хоче. Хтось в курсі, в чому проблема?

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • дописів: 79
  • Програматор
Не знаю як там на рахунок ATI бо у мене Geforce 4. А для NVIDIA можу порадити вам викачати новий драйвер NVIDIA-Linux-x86-1.0-8756-pkg1.run і проблеми ніякої не буде. А щодо використання старішої версії драйвера NVIDIA можу сказати наступне: при інсталяції драйвера запускається скрипт makedevices.sh який знаходиться в директорії ../NVIDIA-Linux-x86-1.0-<версія драйвера>-pkg1/usr/src/nv (якщо розпакувати драйвер без інсталяції) який створює пристрої nvidia0, nvidia1 і т.д. в каталозі /dev так от у SuSE 10 чогось вони не з’являються після перезавантаження. В лог фалах пише що цей драйвер не підтримується. Тому я робив наступне (може комусь це видасися збоченням ) перед інсталяцією драйвера вище згаданий файл makedevices.sh я копіював у директорію /opt (можна і в іншу, просто мені сподобалась орт  :)) а потім у файл /etc/init.d/fbset на самому початку (звісно після стрічки #! /bin/bash і після коментарів) вписав наступне
sh /opt/makedevices.sh і все можна встановлювати драйвер.
Чи потрібні Україні програмісти, які не знають англійської мови?