Автор Гілка: SuSE + sound + сеанс  (Прочитано 2581 раз)

zzandy

• Гість
SuSE + sound + сеанс
« : 2006-06-23 10:06:04 »
Допоможіть порадами по такій проблемі. Якось я не виключив amarok перед тим, як вийти з системи. Тепер, коли система запускається в мене нема звуку. Треба запускати YaST і ініціалізувати звуковуху, після чого звук працює.

Я думаю, що ця проблема пов`язана зі зберіганням сеансу.

В мене SuSE 10.1, але таке було і в 9.3.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: SuSE + sound + сеанс
« Відповідей #1 : 2006-06-23 10:40:12 »
Звукові налаштування (якщо у Вас alsa) зберігається за допомогою alsactl store | alsactl restore в завантажувальних скриптах. Можливо, у Вас просто store не робиться, а restore є і видає збережені нульові значення. Чи модулі взагалі не завантажуються?

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #2 : 2006-06-23 11:13:06 »
За замовчуванням при ініціалізації драйвера Альси звук "замучений" :) і гучність дорівнює нулю. Тому навіть restore не потрібний для такого ефекту.
« Змінено: 2006-06-23 11:18:24 від ISBear »

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #3 : 2006-06-23 11:25:34 »
За замовчуванням при ініціалізації драйвера Альси звук "замучений" :) і гучність дорівнює нулю. Тому навіть restore не потрібний для такого ефекту.
Факт. Але alsactl дозволяє зберігати і відновлювати стан міксера. Що теж факт. І щось мені не віриться, що сюзі його не використовує.

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #4 : 2006-06-23 13:36:41 »
Так, але, зазвичай, це один скрипт, з командами stop та start - тобто дивно було б, щоб воно відновлювало, але не зберігало... Хіба що результат рукодокладення :)...

Хоча тут можуть бути варіанти - наприклад у мене два ядра різних версій - то для моєї карти вони зберігають різну інформацію, і  тому alsactl лається при завантаженні одного після іншого і му'тить частину потрібного.

zzandy

• Гість
« Відповідей #5 : 2006-06-23 23:10:51 »
Дякую, справді при відновленні сеансу не виконується alsactl restore. Тепер буду думати, де саме його вставити.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #6 : 2006-06-26 10:40:26 »
Якщо store виконується - то з чистою совістю можна в rc.local. Хоча раджу пошукати якусь графічну конфігурялку. Кажуть, сюзі дико лається, коли конфіги правлять ручками.