Автор Гілка: Проблеми з Інетом  (Прочитано 5927 раз)

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Проблеми з Інетом
« : 2006-07-30 02:40:11 »
Чи то укртелекомівські адміни почали святкувати іще в ті вихідні ;-), чи то в мене модем з глузду з'їхав...
Симптоми: по URL IP визначається з десятого запиту. В будні ситуація набагато краще (таке враження, що десь DNS-сервер чи то ду-уже повільний, чи страждає склерозом). Глюки з виливанням кудись файлів - додаток до листа на веб-інтерфейс (100кб), фтп у пасивному режимі - то ллє, то висне.

Ядро - 2.6.16.20 до цього достатньо часу працювало без проблем.
Модем - Zухель P 660RU EE. Режим роутера. Коли мені набридло - скинув і переналаштував, але краще від того не стало.
Не проблема links-у, бо з ping та ж сама ситуація.
Конфігурація системи не змінювалася (тільки встановив vim, але до чого тут він? :) До того ж глюки трошки раніше почалися).

P.S. А найголовніше - забув. Вони мене три дні не пускали до ЛОУ! З усім іншим були проблеми, а от ЛОУ зовсім не відповідав.
« Змінено: 2006-07-30 12:51:07 від ISBear »

Praporshic

• Гість
Re: Проблеми з Інетом
« Відповідей #1 : 2006-07-30 22:18:13 »
Вдома маю ту саме ситуацію (навіть модем та його налаштування). Пробитись до UA-IX просто неможливо, бо "Укртелеком" туди не входить. І взагалі, я поспілкувався з де-якими з їх адмінів у Дніпропетровську... Як то кажуть, "на ICMP Echo Request не відповідають та ще система у них....."

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #2 : 2006-07-31 02:08:52 »
Так, з UA-IX у мене й раніше проблеми були...
Але в тому то й справа, що зараз, щоб потрапити, наприклад, на http://kahvi.org (точно не UA :) треба разів п'ять-десять (в залежності від того, чи робочий день) піти по URL - спочатку воно відповідає, що сервер не знайдено. Єдиний урл з яким таких проблем не було - google.
Мабуть, що треба службу підтримки шпиняти...

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #3 : 2006-07-31 11:31:36 »
мій непрямий досвід діяльності укртелекому (клієнтура на ньому висить), й масові відгуки товаришів, що мають його канали - вказує на те, що як провайдер вони дотримуються строго 8ми годинного робочого дня, 5 днів на тиждень й то з перекурами серйознимим. Решту часу їх немає на роботі й хлопця "інтеренет" вони забирають з собою.

Думаю за модем рано хвилюватися, потрібно спробувати викликати адміна, що пішов на святкування
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2006-07-31 14:25:28 »
Для боротьби з "незнайденим сервером" я тримаю власний named що ходить до корневих серверів та питає у них (і  забиваю на укртелекомівські). Стосовно "шпиняти підтримку": щасти Вам. Терпіння потрібно буде багацько.

Відсутній Fox_Mulder

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #5 : 2006-08-03 10:59:22 »
дійсно, достукатись до адмінів куртелекома практично неможливо. телефонів у них нема, а сапорт каже "пишить листи" на Харківському офісі знайшов емейл служби комплейна, там хо якась реакція е, але контролювати їх і якось вплинути - неможливо. наш завнішній айпи адрес в тамошньому офісі віддано в Белгород-дністровський, а воні не реагують...

zzandy

• Гість
« Відповідей #6 : 2006-08-03 11:34:29 »
В мене з укртелекомом був випадок. Дзвонив я в техслужбу, доймав того чувака, який сидить біля телефону. Він вирішив мене спекатися і дав інший телефон, каже "це той чувак, який щось там міняє і через це у тебе нема інета (довби мозги йому)".
Я подзвонив і по тому телефону, але техпідтрим переплутав і дав мені телефон офіса. Я пояснив ситуацію і мені пообіцяли, що зараз він спуститься в тех підтримку і там всіх приведе в себе.
Не знаю, на кого я потрапив, але через 10 хвилин мені передзвонив техпідтрим, вибачився, що дав мені не той телефон, вибачився, що в мене немає інета, ще раз вибачився і сказав, що до вечора все буде в нормі.

Відсутній bas

• Новачок
  • *
  • дописів: 10
  • I Love RHEL4!
« Відповідей #7 : 2006-11-04 00:16:09 »
А я взагалі маю думку, що немає чого зв"язуватися з ними. Все одно нічого доброго не получиться  ;D

Відсутній Юрій Василюк

• Новачок
  • *
  • дописів: 17
  • Що новенького?
« Відповідей #8 : 2007-01-08 00:32:26 »
У мене проблема наступного плану.
Додзвон та з'єднання з провайдером відбувається нормально. Якщо обмежитись бродінням по сайтах - ніяких проблем, можна бродити скільки завгодно. Якщо скачувати файли за роміром більші мегабайта, то перші кількасот кілобайт скачуються нормально, далі швидкість як правило зменшується до повної зупинки і через кільканадцять секунд видається повідомлення "Демон pppd несподівано помер. Код виходу 16". man pppd повідомило, що цьому коду відповідає розірвання з'єднання by modem hanging up. Що це? Глюк провайдера, неправильна настройка модема?
Провайдер Укртелеком, модем зовнішній GVC K3B vector. Програма додзвону kppp. Система Debian sarge. Буду вдячний за роз'яснення та поради.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #9 : 2007-01-08 18:12:50 »
Скоріш за все, проблеми з лінією та провайдерами (третя наша проблем, після дурнів та доріг). Можна виставити гучність модема на ATM2L3 і слухати трафік. Якщо часті ретрейни (характерний звук хендшейку) -- то змушувати модем з'єднуватись на меншій швидкості. "Краще менше, але краще".

Відсутній Юрій Василюк

• Новачок
  • *
  • дописів: 17
  • Що новенького?
« Відповідей #10 : 2007-01-11 22:41:37 »
Значить так. Під час скачування у трубці чути рівномірний шум без будь-яких особливостей, посеред якого в певний момент виникають короткі гудки  ("зайнято"), після чого через кілька секунд шум переходить у рівномірний писк і видається згадане повідомлення. Проблема чомусь виникає при скачуванні mplayer  чи openoffice  домашніх сторінок, а от при скачуванні сканованих книжок з  narod.ru в той же час ніяких проблем (файли порядка 3 Мб)

Відсутній bas

• Новачок
  • *
  • дописів: 10
  • I Love RHEL4!
« Відповідей #11 : 2007-01-12 19:39:54 »
Всім привіт!
Дозволю собі доповнення про Укртелеком і їх "якість" :-)
Маю їх "оГо". Так якщо за день інет разів так зо 4-5 не
завалиться (ван мовчить, пінг стоїть, днс, ...), то я себе
дискомфортно почуваю...  ;)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #12 : 2007-01-12 20:02:30 »
якщо за день інет разів так зо 4-5 не завалиться ... , то я себе дискомфортно почуваю...
Гм... якщо висмикнути мережевий кабель, то має допомогти.
« Змінено: 2007-01-12 20:03:23 від Cthulhu »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #13 : 2007-01-12 20:11:38 »
Гм... якщо висмикнути мережевий кабель, то має допомогти.
Кхм... а в мене так і зроблено. 17 жовтня 6:31 висмикнули кабель, та й досі на місце не встановили  >:( [smiley=3.gif]

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #14 : 2007-01-12 20:46:34 »
...якщо за день інет разів так зо 4-5 не завалиться...
Ги, а в мене все вирівнялося (тьху-тьху-тьху) - стабільне 128kbps, ДНС працює, із ЛОУ проблем нема. :-)
P.S. Щоправда, одразу після підключення "стеля" була 2000, після одного зависання чогось у них там на АТС "стеля" впала до 192 і вище не підіймається, тому вибір тарифних планів в мене, м'яко кажучи, обмеженй...