Автор Гілка: Mustek BearPaw 2400CU+  (Прочитано 2289 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Mustek BearPaw 2400CU+
« : 2007-10-30 20:09:44 »
Кажуть, що з одноклітинними Мастеками не повинно бути проблем у Лінуксі. Але мені ніяк не вдалося заставити пацювати. Kooka просто каже, що взагалі нічого немає, а XSane каже Failed to open device 'gt68xx:libusb:002:002' Invalid argument. Тим часом HardDrake каже що пристрій є. (Мандріва 2007.0) Встановив всі пакети для сканера.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
Re: Mustek BearPaw 2400CU+
« Відповідей #1 : 2007-10-30 20:33:21 »
Проблеми можуть бути пов'язані з чимось іншим. Раджу ретельно перечитати мануал до backend`у:
http://www.meier-geinitz.de/sane/gt68xx-backend/
http://www.sane-project.org/man/sane-gt68xx.5.html

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #2 : 2007-10-31 00:08:45 »
Кажуть, що з одноклітинними Мастеками не повинно бути проблем у Лінуксі. Але мені ніяк не вдалося заставити пацювати. Kooka просто каже, що взагалі нічого немає, а XSane каже Failed to open device 'gt68xx:libusb:002:002' Invalid argument. Тим часом HardDrake каже що пристрій є. (Мандріва 2007.0) Встановив всі пакети для сканера.
Але HardDrake не каже, що для пристрою не проставлені драйвери, а от Kooka якраз іншої думки ;D
Центр керування -> Обладнання -> Встановити сканер -> Додати сканера вручну -> Mustek Systems Inc. -> BearPaw 2400CU -> Погоджуєтеся із автоматичним визначенням порта -> Вказуєте шлях для "Встановити програму виробника з" ("інше місце" ;D) -> Далі вказуєте місцезнаходження файлу із розширенням *.usb (*D*.usb - для BearPaw 2400CU, *G*.usb - для BearPaw 2400CU+) із теки з драйверами для офтопіку (у мене, напр., це /mnt/cdrom2/WinXP). 8-)
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #3 : 2007-11-01 23:11:27 »
Цитата
(у мене, напр., це /mnt/cdrom2/WinXP)
У мене там-же само  :)
Цитата
*G*.usb - для BearPaw 2400CU+
Не було там таких. Були лише *D*.usb, хоча на диску намальовано 2400CU Plus.
Але, попри всі негаразди, запрацювало. Ніколи не подумав що для роботи сканера під Лінукс необхідний диск з дровами для офтопіку. Тепер виникає закономірне запитання - як здійснити розпізнавання кириличного тексту?  Не зберігати-ж щоразу зображення в файл для перенесення до Fine Reader. Або, хоча-б як останній подружити з sane?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #4 : 2007-11-02 00:11:38 »
Ніколи не подумав що для роботи сканера під Лінукс необхідний диск з дровами для офтопіку.
Наскільки я розумію: файл *D*.usb - це частина firmware сканера, а не драйвер.
Тепер виникає закономірне запитання - як здійснити розпізнавання кириличного тексту?  Не зберігати-ж щоразу зображення в файл для перенесення до Fine Reader. Або, хоча-б як останній подружити з sane?
Хм-м... Пошук по сайту перестав працювати?! :D
Див. тут і тут. Або пошукайте на ЛОР'і спосіб встановлення FineReader'а 4.76 (є на диску з драйверами) під віном.
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #5 : 2007-11-02 19:40:36 »
В  першому "ТУТ" я знайшов систему розпізнавання рукописного тексту, в другому - проект tesseract, який там-же був порівняний з Fine Reader як Запорожець з Мерседесом. Що-ж, вважатиму, поки-що, достойну альтернативу неіснуючою в природі.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.