Автор Гілка: Bluetooth, IrDA ?  (Прочитано 3860 раз)

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
Bluetooth, IrDA ?
« : 2011-06-01 09:48:04 »
Потрібно придбати такі речі, не знаю чи будуть працювати на лінуксі, байдуже в якому дистрибутиві. Хочу почути декілька відгуків, порад.

Дано
телефон нокіа 6300, блутус. http://fix1992.ucoz.ua/8425_nokia-6300.jpg
телефон самсунг u100, блутус http://www.xibro.com/wp-content/uploads/2007/02/u100.jpg

Нащо мені здався блутус адаптер для пк (usb) ? - Тому що ті два телефони укомплектовані так незручно, що не можу перекинути файл з одного на інший. Пам’ять нокіа (телефонна пам’ять) точно не знаю, декілька мегабайт + карта на 2 Гб. Через блутус чомусь перекидає в пам’ять телефону, а місця на нокіа нема. А самсунг взагалі, має (точно не скажу) якихось 70 мб вбудованої пам’яті і не підтримує карток.

Тепер про інфрачервоний. Маю ще телефон нокіа 5070 http://www.all4mobiles.com/photo/Nokia%205070.jpg
Колись давно купив кабель usb до нього. Там ще був диск з драйверами для вінди. Не підійшов кабель ні для лінукса, ні для вінди, навіть драйвери не допомогли. В цьому телефоні декілька дорогих для мене зображень і кліп знятий на камеру. Заради цього я готовий придбати інфрачервоний адаптер, тільки б працював.

Блутус адаптер - заради самсунга (бо з нього треба вийняти купку зображень + відео)
Інфрачервоний для нокіа 5070, бо інакше я з нього не витягну. MMS повідомленнями я не розглядаю як варіант, бо по-перше це все йде через оператора (а я цього не хочу), по-друге, там є відео і його об’єм MMS не підтримує.

Ну от і питання:
Чи підходять всі такі пристрої (блутус, інфрачервоний) для лінукса, чи є проблеми?
Як перевірити? тицьнув у usb комп’ютера + увімкнув телефон і перекидай, а якщо не вийшло значить не працює?
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній dector

• Графоман
  • дописів: 269
  • Deb'user
Re: Bluetooth, IrDA ?
« Відповідей #1 : 2011-06-01 14:16:45 »
Для роботи із bluetooth пристроями існує досить функціональний Blueman.

Якщо Вам адаптери потрібні лише для одноразового використання, можливо, краще знайти людину поблизу, яка зможе Вам допомогти. Фактично усі сучасні ноутбуки укомплектовані bluetooth-адаптерами.

Дані із телефона, який підтримує картку пам'яті можна перекинути на неї [картку]. І знову ж таки, фактично усі сучасні ноутбуки укомплектовані кард-рідерами.
« Змінено: 2011-06-01 14:20:38 від dector »
Debian Wheezy + Asus Eee PC 901 + Awesome 3

Відсутній klim

• Графоман
  • дописів: 287
  • The True Lamer. Beware of fakes.
« Відповідей #2 : 2011-06-01 17:07:16 »
З приводу IrDA сподобався http://jedi-linux.blogspot.com/2007/09/irda-debian.html пост. Все запрацювало, але як перекинути файли, так і не зрозумів.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #3 : 2011-06-03 21:11:40 »
З приводу IrDA сподобався http://jedi-linux.blogspot.com/2007/09/irda-debian.html пост.

Так, дійсно гарна стаття. А я те все по крихтам збирав...

Все запрацювало, але як перекинути файли, так і не зрозумів.

cat /proc/net/irda/discovery має з’явитися телефон там, якщо все правильно налаштовано.

Взагалі то якось роблять обмін використовуючи obex. obexftp чи щось таке. Але в мене так і не вийшло цим скористатися. Знайшов таку програмку KBeam. Не дивлячись на те, що вона вже давно не підтримується і вимагає KDE3, я успішно її використовую в KDE4. Для прийому файлів з телефону, все одно який DE, а на відсилання на телефон можна скористатись і терміналом. KBeam підтримує консольні команди...
« Змінено: 2011-06-03 21:32:19 від Ign1111 »
Linux. The future is open.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #4 : 2011-06-03 21:17:51 »
Тепер про інфрачервоний.

Я взагалі купив якийсь китайський noname і він працює. Тільки він інколи "затикається" і доводиться робити ifconfig irda0 down виймати пристрій з usb через 3 секунди втикана назад і irattach irda0 -s. У всякому разі можна і в віртуалці тимчасово оффтопік встановити для одноразового переливання з телефона файлів, якщо під Linux не вийде...  ::)
« Змінено: 2011-06-03 21:25:52 від Ign1111 »

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #5 : 2011-06-03 21:31:07 »
Через блутус чомусь перекидає в пам’ять телефону, а місця на нокіа нема.

Це взагалі то проблема Нокії. З таким стикався, як виставити, щоб воно писало на карту пам’яті, не зрозумів. Телефон був сучасний. Як на мене, то простіше до нього купити card-reader. Тим паче все одно згодиться, якщо купити такий який підтримує якомога більше типів...

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #6 : 2011-06-11 21:43:28 »
Відповідаю в одному повідомленні всім коментуючим (по можливості).
Не дочекавшись відповідей пішов і придбав блутус. На сайтах ціни одні, а в їхніх фізичних магазинах...зовсім інші ;) (як завжди). Пристрій китайський (як завжди), марки Viewcon. В тому магазині на одному з ноутбуків виставлених для продажу є убунту і я попросив подивитись, чи підійде. Не зміг продавець передати файл (лінукс мабуть бачить вперше), це при тому, що пристрої спарувались і бачили один одного. Ну я і подумав - бачать, значить буде працювати, тому взяв. Вдома спочатку не виходило передати, встановив blueman, поколупався, запрацювало. А в слід за blueman'ом запрацював і стандартний напередвстановлений "Менеджер блутус". Один нюанс: з самсунга не зміг передати на пк ніяк, завжди самсунг "думав" і видавав: "збій". Але я не здивувався, він трохи глючний, може й тому, а може щось там не сумісне. Інколи самсунг на нокіа глючить, але 1 із 99. А от з пк на самсунг можна було і передавати і брати.

Нокіа: тут можна було і з пк на телефон і з телефону на пк.

Інфрачервоний ще не придбав, не було там і ще в одному магазині (конкретно ще не шукав).
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
« Відповідей #7 : 2011-06-11 21:54:40 »
Як на мене, то простіше до нього купити card-reader. Тим паче все одно згодиться, якщо купити такий який підтримує якомога більше типів...
або ви мене не зрозуміли, або я вас. В нокіа так по-молдавськи зроблено, що коли приймаєш на нього файл, записує тільки в пам'ять телефону, а не в карту пам'яті (яку можна зняти, засунути в юсб-адаптер і зчитати інформацію на пк), а пам'ять телефону не знімеш, вшита і малого об'єму. Прийом іде тільки в ту пам'ять і якщо є відео-кліп 10мб - не прийме. Кардрідер тут не допоможе, (якщо я правильно його розумію - це пристрій/адаптер для зчитування всяких карток типу  Micro SD і т.п.)
Із вшитої в телефон пам'яті я нічим не витягну інформацію, крім як через кабель, інфрачервоний чи блутус.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
« Відповідей #8 : 2011-06-11 23:49:44 »
або ви мене не зрозуміли, або я вас.

Угу. Я вас так і не зрозумів. Якщо ви хочете впихнути невпихуєме на вбудовану пам’ять, то до чого тут блютуз? Як ви збираєтесь записати кліп на 10 Мб, якщо вільного місця тільки 5 Мб? А якщо вам треба переписувати кліпи на карту пам’яті, то чому б не використати для цього кард-реадер?

(якщо я правильно його розумію - це пристрій/адаптер для зчитування всяких карток типу  Micro SD і т.п.)

Не тільки зчитування, але й запису. Буде працювати як звичайна флешка.

Із вшитої в телефон пам'яті я нічим не витягну інформацію, крім як через кабель, інфрачервоний чи блутус.

Хіба Нокія не дає перекинути файли з вбудованної пам’яті на карту?
« Змінено: 2011-06-11 23:52:09 від Ign1111 »