Автор Гілка: Мікрофон в Skype (консольне налаштування)  (Прочитано 2878 раз)

Відсутній Sandr

• Графоман
  • дописів: 461
  • Мій вибір — Лінукс!
    • ФОП Осипенко
Зіткнувся з проблемою, що не працює мікрофон в Skype.

Доступ до комп’ютера, на якому треба заставити працювати той мікрофон, маю лише по ssh.

Тому постає питання, яким чином консольно налаштувати мікрофон в Skype?

Причому проблема, здається, полягає не в самому Skype, а в налаштуваннях звукової плати. Оскільки перебір всіх доступних для мікрофону пристроїв не дав позитивного результату.

На комп’ютері є два виходи на мікрофон: на задній панелі і на передній. Ці виходи незалежні. Крім того, є ще вбудований мікрофон у веб-камеру. Бажано, щоб стандартним пристроєм захоплення звуку в системі був саме мікрофон вебки. Хоча, як варіант, можна зробити типовим передній вивід на мікрофон.

Підкажіть, в яких конфігураційних файлах мені задати ці параметри.
openSUSE + KDE

Відсутній sv0

• Новачок
  • *
  • дописів: 34
    • slavik
alsamixer в допомогу.
Debian  Wheezy + Openbox (2016)
Debian  Trixie + i3 (2025)

vasymyr

• Гість
Зіткнувся з проблемою, що не працює мікрофон в Skype.

Доступ до комп’ютера, на якому треба заставити працювати той мікрофон, маю лише по ssh.

Тому постає питання, яким чином консольно налаштувати мікрофон в Skype?

Причому проблема, здається, полягає не в самому Skype, а в налаштуваннях звукової плати. Оскільки перебір всіх доступних для мікрофону пристроїв не дав позитивного результату.

На комп’ютері є два виходи на мікрофон: на задній панелі і на передній. Ці виходи незалежні. Крім того, є ще вбудований мікрофон у веб-камеру. Бажано, щоб стандартним пристроєм захоплення звуку в системі був саме мікрофон вебки. Хоча, як варіант, можна зробити типовим передній вивід на мікрофон.

Підкажіть, в яких конфігураційних файлах мені задати ці параметри.