Автор Гілка: ФЛRШКА  (Прочитано 2380 раз)

idontremember

• Гість
ФЛRШКА
« : 2011-11-29 15:37:04 »
Така ситуація:

Позавора була робоча флешка (мініатюрна, для мобільних пристроїв). Але вона використовується в кавовому апараті. Розмір 1 Гб. Самих файлів та 3 (три) з чимось мегабайт.

Я всі ті файли скопіював, ну...  ето ... на всякий случій. А ТАКОЖ Я ЗРОБИВ dd if=/dev/sda of=/v-max, тому що якесь недобре передчутя у мене було.

Носій використовується у кавовому апараті. В архіві є файл (drink.ini) - ото саме він редагувався позавчора.

АЛЕ, АЛЕ ... коли я позавчора втикав флешку у Лінуксі, то по fdisk -lбуло видно ТРИ розділи - sda1 sda2 sda3 . Монтувати у Лінуксі я не пробував, просто швиденько ддкнув зчитав та зберіг всю флешку.

Сьогодні згадувана флешка у Лінукс підтикається (розпізнається), але по fdisk -l взагалі невидно (не-е, ну видно тільки мій жорсткий диск - куди ж він подінеться  ;D).

Якщо виконати команду dd if=/v-max of=/dev/sda, то Лінукс пише "No media found"

При підтиканні у вінді видає помилку, про те що диск потрібно віформатувати. На ноуті начальника відформатували, АЛЕ на моєму домашньому компі всі рівно нема доступу до флешки.D:\Program Files\Console2>format f:
Вставьте новый диск в дисковод F:
и нажмите клавишу ENTER...
Не удается открыть том для прямого доступа.

D:\Program Files\Console2>

D:\Program Files\Console2>cd f:
F:\

D:\Program Files\Console2>dir f:
Устройство не готово.

D:\Program Files\Console2>

Зараз начальник поїхав, сказав щоб до 16-00 я відновив доступ до флешки  [smiley=angry2.gif]

Що значитть "Не удается открыть том для прямого доступа."  :-/

Я ж передчував, що щось трапиться, і саме тому і зняв повну копію флешки. Але знову записати ДД-образ в Лінуксі не виходить, бо... (я вище вже написав)

Таке враження що повний гаплик трапився із флешкою.

Я бачу такий шлях вирішення "проблеми": Взяти іншу флешку на 1 Гб і на неї записати знятий ДД-образ.

Карамба!, що робити???
« Змінено: 2011-11-29 15:41:13 від idontremember »

idontremember

• Гість
Re: ФЛRШКА
« Відповідей #1 : 2011-11-29 15:39:05 »
Додаю архів отих трьох з чимось мегабайт - але там нічого цікавого нема.

---
Невдалось додати.
« Змінено: 2011-11-29 16:04:01 від idontremember »

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
« Відповідей #2 : 2011-11-29 18:55:25 »
ну візьміть іншу флешку.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #3 : 2011-11-29 23:37:37 »
Спочатку пробуємо під лінуксом
$ dd if=/dev/zero of=/dev/sda(якщо у вас флешка розпізнається як /dev/sda)
Потім
# fdisk /dev/sdaі т.д.
Якщо не допомагає, то
# lsusbДалі маючи VID і PID для флешки йдемо сюди і шукаємо утиліту для флешки під вражу ось.
Окрім того перевіряємо надійність контактних доріжок від usb-роз’єму до контролера (якщо флешку можна розібрати).
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

r00t x

• Гість
« Відповідей #4 : 2011-11-30 18:53:15 »
Я "проблему вирішив. Але зараз у мене немає тієї флешки. Вона вже працює в кавовому апараті.

Логів (виводу команд:fdisk -l
dmesg
tail /var/log/messages
також НЕ МАЮ. Що сталось розповім через кілька хвилин. Основне в цій "проблемі" - флешка використовуєьбся в кавовому апараті з ОС віндовс мобайл, чи щось таке.

Я не бачив того агрегату (ні самого апарату, ні дисплею, ні плат - взагалі не знаю куди вона втикається і як воно працює). Хоча цікаво побачити.

idontremember

• Гість
« Відповідей #5 : 2011-12-07 17:32:15 »
о-о-о, нарешту в мене я вивід fdisk -l
Я втретє посторюю: Флешка використтовується в кавовому апараті. вона з заводським браком, тобто якось захищена.

А також у нас виникли додаткові труднощі у звязку з тим, що другий раз (наступного дня)ми її підтикали до компа та ноута ЧЕРЕЗ НЕСПРАВНИЙ адаптер.
---
Що сталося: Першого дня мій начальник, після того як ми відредагували файл з дозуваннями води, цукру, кави та інших інригідієнтів, забрав флешку до себе додому. Флешку у мене підтикали через СПРАВНИЙ перехідник (адаптер). Саме тоді я і зняв увесь обрраз флешки - передчував я своїм теліпатором  ;D, що щось тай станеться.

На другий день начальник взяв інший НЕСПРАВНИЙ адаптер. Він його в когось брав. І на цей раз матуся, тієї людини, що перший раз давала адаптер, дала поламаний адаптер, бо він лежав поряд з справним. Мені невідомо що потім начальник витворяв з флешкою - бо вона не читалась через несправний адаптер. Знову приїхав до мене ... Через деякий час зясували що адаптер нетой що був першого дня. Привіз справний. Форматнули ми ту флешку.... Нічого не допомогло. То читається то не читається...

Записав я той первинний образ на флешку. Всь0 нормульн0. Тільки довелось замінити той файл з дозуванням препаратів інригантів (інгрідієнтів), що я також зберіг у себе на компі.
---
Нижче надаю вивід. fdisk -l /dev/sda
rdr@myhost:/$ cat  /sda.txt.err
rdr@myhost:/$
ха. вивід не зберігся. Збереглось 0 байт.
rdr@myhost:/$ ll /sda.txt.err
-rw-r--r-- 1 root root 0 2011-12-06 14:35 /sda.txt.err
Коли вчора начальник приїхав до мене, щоб іще раз зняти образ флешки, бо він знову відредагував дозування ангрідієнтів, я встиг скопіювати тільки саме той файл І ЗАПИСАТИ ВИВІД ПОМИЛОК У ФАЙЛ /sda.txt.err, АЛЕ... але випадково електрічєство скінчилось. От тому і файл з помилками пустий. А той ф. з дозуваннями я зберіг (у ньому нема нічого цікавого)/
rdr@myhost:/$ ll /mnt/xp/v-max/configs/drink.*
-r-------- 1 rdr root 2262 2011-04-15 19:02 /mnt/xp/v-max/configs/drink.Original
-r-------- 1 rdr root 2260 2011-12-06 10:48 /mnt/xp/v-max/configs/drink.iniNEW     <---
-r-------- 1 rdr root 2259 2011-11-26 18:26 /mnt/xp/v-max/configs/drink.my-edited

dr@myhost:/$ head -n20 /mnt/xp/v-max/configs/drink.iniNEW
[DRINK1]
NAME = ЕСПРЕССО
PRICE = 400
KEY_CODE = 1
FLAG = 0
RECIPE = 1;CAN1:0.90;BRW1:87.00;

[DRINK2]
NAME = АМЕРІКАНО
PRICE = 400
KEY_CODE = 2
FLAG = 0
RECIPE = 1;CAN1:1.20;BRW1:130.00;

[DRINK3]
NAME = ЕСПРЕССО З МОЛОКОМ
PRICE = 450
KEY_CODE = 3
FLAG = 0
RECIPE = 1;CAN1:1.20;CAN4:1.80;MIX3:55.00;BRW1:70.00;

Так що знову знімати ораз всієї флешки не довелось. Не дочекавшись поки світло увімкнуть ми поїхали з им по справах.

---
Незн для чого я такі подробиці тут написав.
« Змінено: 2011-12-07 17:39:07 від idontremember »