Автор Гілка: HP dv6 3155sr  (Прочитано 2530 раз)

Відсутній Diesel_Draft

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
HP dv6 3155sr
« : 2012-03-07 21:14:30 »
Знов я з своїм ноутом (HP dv6 3155sr). Ситуація така. НА ньому в мене вже рік стоїть віндовс+лінукс. Стартування Лінуксу це ціла проблема. Приходиться часто по десять раз перегружатись поки він запуститься. Пробував Убунту і Федору. Проблема та сама. Цікавий момент, що якщо перегрузитись у вінду, а потім назад в лінукс то це часто помагає.
Якщо не помиляюсь то в режимі відновлення він стартує завжди.

Куди дивитись? Які логи мацати.
Чи може бути це визвано тим, що є і вінда і лінукс?

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Re: HP dv6 3155sr
« Відповідей #1 : 2012-03-07 22:11:47 »
А що саме трапляється, коли лінукс "не завантажується"? Тихий ребут? Зависання? kernel panic? Ікси випадають у голу консоль?

Відсутній Diesel_Draft

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2012-03-07 22:46:10 »
Чорний екран. А на федорі надпис що вона запускається.
Таке відчуття що воно десь на половині зависає. Є підозра на відео варти, в мене їх дві. Одна в проці інша АТІ.

Можна десь в логах побачити процес загрузки?

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #3 : 2012-03-08 13:56:37 »
Якщо в режимі відновлення він стартує (це я так розумію single-user mode?), то спробувати запустити ікси з нього, просто щоб перевірити, чи це проблема у іксах — /etc/init.d/gdm start.

Попередження: це для деб’яну, у убунту, я так чув, режим відновлення це щось інше, типу завантаження з живчика, проте й там має бути можливість увійти в консоль; але убунту також використовує upstart, а деб’ян — sysvinit, тож і команда може бути іншою.

Втім, мабуть, простіше буде просто відключити splash-screen при завантаженні, але як це зробити — не скажу, бо ніколи його не використовував.

юлия торина

• Гість
« Відповідей #4 : 2012-03-08 20:28:49 »
Втім, мабуть, простіше буде просто відключити splash-screen при завантаженні, але як це зробити — не скажу, бо ніколи його не використовував.
ЯКЩО виводиться splash-screen під час завантаження то там повинно писатись щось типу "Натисніть Alt F1 для перегляду логів процесу завантаження". Але можна дивитись не лог-файли, а повідомлання що вискакують під час  завантаження.

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #5 : 2012-03-08 20:44:41 »
Off-topic:
Але можна дивитись не лог-файли, а повідомлання що вискакують під час  завантаження.
І я ж про що.
Власне, я мав на увазі, що мабуть є якийсь метод це зробити відредагувавши пункт меню груба (у вбудованому редакторі груба)
« Змінено: 2012-03-08 20:47:06 від ISBear »

Відсутній Diesel_Draft

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2012-03-09 00:32:19 »
Привіт хлопці. Життя заставило знести все і поставии федору. Покіщо все впорядку, но думаю завтра - після завтра полізуть проблеми знов. Я думаю варто чекати цього моменту і вже потім дивитись що воно буде мені казати.

наразі дякую, репродюснеться - напишу

юлия торина

• Гість
« Відповідей #7 : 2012-03-09 21:55:57 »
вже неважливо, али ви написали, що потрібно відключити, але з цим ви не зустручались і не знаєте... а я написав як відключити під час завннтження. Але як зовсім відключити В GRUB також не знаю. То мабутть потрібно редагувати конфіг самого Граба і обрати режим без splash-screen (?)
---
Параметри:  :-/ --silent=off nosplash ...
---
Я припуска, що система могла підвисати через те що був ввімкнутий ф.буфер* (і можливо тому і Ікси не хотули коректно запускатись, якщо вони взагалі запускались).
---
* нажаль зараз не можу згадати як правильно воно називаєьбся, але ще щось типу псевдографічного режиму для того щоб збільшити роздільність монітору, та налаштувати фон єкрану (наприклад, підкласти якусь картинку для фону))
---
ох щось я тут натупив  :(