Доброї частини доби шановному панству.
Оце не мала баба клопоту — купила порося. Тобто придбав я собі апаратний принт-сервер WinStars WS-NU62P11 Rev. A (Запам’ятайте цю назву!)
Пристрій має стандартний 8P8C та USB (ну й живлення). До пристрою підключено Xerox Phaser 3122 (той, що Samsung ML-2150 з паспортом іншої країн^W^W^Wпрошивкою від Xerox).
Все ніби стандартне — lpd://<ip>/PASSTHRU, драйвер з комплекту splix (той що працює при прямому підключенні). При спробі надрукувати будь-що принтер починає миготіти індикатором активності — «отримую завдання, не заважайте». Але нічого не відбувається. Кращій випадок — роздрукувало хвилин через 15. Найдивніше те, що офтопік друкує без проблем — хоч через спеціальний майстер налаштований, хоч стандартними засобами. FreeBSD ще не пробував (в процесі інсталяції на віртуальну машину). З Debian wheeze/sid — не хоче. Єдиний вдалий випадок — з 32-бітної системи з лаптопу по WiFi.
Знайшов запис у багзилі Debian та Ubuntu. Там радять поставити як workaround у sysct значення net.ipv4.tcp_frto=0. Не допомогло. Спробував зменшити MTU на інтерфейсі (так, це вже пляски з бубном), те саме. Wireshark показує купу retransmission. Під віндами того нема. Якщо треба — можу прикласти pcap`и.
Якщо хтось вирішував вже таку проблему — буду вдячний за підказку.