Автор Гілка: Asus P5K + 8 GB RAM (800)  (Прочитано 6778 раз)

Відсутній HetmanNet

• Графоман
  • дописів: 412
  • Fedora, CentOS, RHEL, KDE
Asus P5K + 8 GB RAM (800)
« : 2012-09-25 21:28:22 »
Доброго дня :)
Маю досить вже старенький ПК (трохи більше трьох років) який має зараз 2 ГБ (800) оперативної пам'яті через що він багато "свопить", тож трохи поміркувавши вирішив його трохи покращити. Материнська плата Asus P5K дозволяє встановлення 8 ГБ (1066), але поміркувавши зрозумів, що 1066 мені не треба, бо 800 процесору повністю вистачає, тому зупинився на "планках" по 2 ГБ (800). Зараз стоять дві "планки" JM800QLU-1G, думаю встановити чотири JM800QLU-2G (бо по ідеї вони "рідніші" по характеристикам до вже наявних, тому повинні підійти без проблем). Але залишається проблема, бо в переліку рекомендованих моделей виробник жодної "планки" більше 1 ГБ не зазначив, тож є питання чи підійдуть вони? Бо врешті 4 "планки" по 200 грн. це в сумі 800 грн., тож гроші не такі вже малі, особливо для студента.
« Змінено: 2012-09-25 21:29:42 від HetmanNet »
Віддамся на один вечір в хороші дівочі руки.. не дорого, в у.о. .. Якщо сподобається, то залишуся безкоштовно назавжди..

r00t x

• Гість
Re: Asus P5K + 8 GB RAM (800)
« Відповідей #1 : 2012-09-26 00:02:22 »
Доброго дня :)
Маю досить вже старенький ПК (трохи більше трьох років) який має зараз 2 ГБ (800) оперативної пам'яті через що він багато "свопить", тож трохи поміркувавши вирішив його трохи покращити.

йпть, страренький??? Я свій купував в 2005 році і на той час він вже не був самим найкращим. Що ви тамачки пороблюєте з таким компом? Мабуть навчаєтесь по кулінарному направленню?

---
Я б спочатку дізнався ЧОМУ система свопить. А потім ... а потім обрав би інше ПЗ або оновився до стабільної версії (або до попередньої - як у випадку Опери  ;D)

---

r00t x

• Гість
« Відповідей #2 : 2012-09-26 00:11:01 »
доповнюю: А що за система у вас встановлена? Бо у мене спочатку було 128 Мб оперативки - також комп нічого корисного не робив.  Ото пістійно індикатор ЖД горів і переганялось із ОП на ЖД, і навпаки. То я також знаю що це таке.

Але питання поставлено, бажано відповісти.
---

У мого сусіда комп  :o проц 600, ОП 384, ЖД 6. "Чому воно все так медлляно робе???" - постійно запитуюьб мене  >:(

Відсутній HetmanNet

• Графоман
« Відповідей #3 : 2012-09-26 00:35:50 »
У мене встановлена Fedora Linux Spin KDE 64bit. Причину "свопання" знаю - недостатньо оперативної пам'яті, це вже точно. Вирішив не гратися в постійні оптимізації використання ОЗУ чи пошуку альтернатив зручному ПЗ, а просто покращити трохи комп'ютер. Бо реально, при 20-40% навантаження на процесор - оперативної пам'яті нуль, а "свопання" туди сюди по кожному кліку відбувається. Відповідно нормальної роботи немає.
Щодо того, що роблю - багато чого, від тупого "серфінгу" в Інтернеті (тобто відвідування величезної кількості сайтів) та написання програм до розрахунків з досить чималими масивами даних, зараз виникає потреба в обробці 2-2.5ГБ файлів, але того не можу - бо не влазить в ОЗУ.
Віддамся на один вечір в хороші дівочі руки.. не дорого, в у.о. .. Якщо сподобається, то залишуся безкоштовно назавжди..

Відсутній kisil

• Графоман
  • дописів: 353
  • Toruble in Windows reboot, toruble in Unix be root
    • About me
« Відповідей #4 : 2012-09-26 08:13:16 »
Ну а якщо не поспішати купувати всі планки одразу, а по 1 і дивитися чи система коректно буде працювати з ними. В даному випадку напевно якраз і підійде "метод наукового тику"  ;D

idontremember

• Гість
« Відповідей #5 : 2012-09-26 09:45:50 »
У мене встановлена Fedora Linux Spin KDE 64bit. Причину "свопання" знаю - недостатньо оперативної пам'яті, це вже точно. ... Бо реально, при 20-40% навантаження на процесор - оперативної пам'яті нуль, а "свопання" туди сюди по кожному кліку відбувається. Відповідно нормальної роботи немає.
... та написання програм до розрахунків з досить чималими масивами даних, зараз виникає потреба в обробці 2-2.5ГБ файлів, але того не можу - бо не влазить в ОЗУ.

У вас 64бітна Fedora ? А процесор теж 64б?

Про великі файли зрозуміло.

Мабуть дійсно потрібно трішки оновити залізо.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3649
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #6 : 2012-09-26 14:44:27 »
У мене теж P5K (4 планки з 1 ГБ на кожній). За допомогою Google неважко встановити, що планки з 2 ГБ працюють з цим типом материнок.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній HetmanNet

• Графоман
« Відповідей #7 : 2012-09-26 17:04:46 »
У мене встановлена Fedora Linux Spin KDE 64bit. Причину "свопання" знаю - недостатньо оперативної пам'яті, це вже точно. ... Бо реально, при 20-40% навантаження на процесор - оперативної пам'яті нуль, а "свопання" туди сюди по кожному кліку відбувається. Відповідно нормальної роботи немає.
... та написання програм до розрахунків з досить чималими масивами даних, зараз виникає потреба в обробці 2-2.5ГБ файлів, але того не можу - бо не влазить в ОЗУ.

У вас 64бітна Fedora ? А процесор теж 64б?

Про великі файли зрозуміло.

Мабуть дійсно потрібно трішки оновити залізо.

Ну якщо ОС 64bits то відповідно процесор теж 64bits, бо інакше ОС не працюватиме. Щодо ОС то в мене [urlhttp://spins.fedoraproject.org/kde/#downloads]просто з KDE[/url] на яку встановив програми зі "спінів" security (багато корисних утиліті по безпеці), electronic lab та robotics suite (це необхідно для мого фаху), scientific (необхідно для навчання).

Відсутній HetmanNet

• Графоман
« Відповідей #8 : 2012-09-26 17:09:54 »
У мене теж P5K (4 планки з 1 ГБ на кожній). За допомогою Google неважко встановити, що планки з 2 ГБ працюють з цим типом материнок.
Те що працюють планки по 2 ГБ з цим типом материнок знаю від моменту купівлі, бо навіть десь коробку від неї маю з написом до 8 ГБ.. Просто в деякій мірі хочу впевнитися, що нічого не прогавив. Не хочеться придбати 8 ГБ, а виявиться що з 2 ГБ працює неповністю чи на нижчій частоті чи ще щось.. Купувати по одній не варіант, бо не хочеться придбати одну чи дві а далі виявиться, що більше немає.
« Змінено: 2012-09-26 17:11:53 від HetmanNet »

r00t x

• Гість
« Відповідей #9 : 2012-09-26 20:47:33 »
Ну якщо ОС 64bits то відповідно процесор теж 64bits, бо інакше ОС не працюватиме. Щодо ОС то в мене просто з KDE на яку встановив програми зі "спінів" security (багато корисних утиліті по безпеці), electronic lab та robotics suite (це необхідно для мого фаху), scientific (необхідно для навчання).

::)
---
Чи може і мені Федю спробувати??? Мені Слек не набрид. Я хочу розвиватись - хочу щось інше, але... всі дистри Лінукса схожі. Для "роботи" мені потрібен тільки Kate. php та веб-сервер - що є майже в усіх дистрах. (а-а-а, також паотрібно: файерфокс, xmms, xine, gimp). Піду я на сайт Федорин сайт... Подилюся ще раз...

r00t x

• Гість
« Відповідей #10 : 2012-09-26 20:51:03 »
А скільки приблизно потрібно вільного місця для повної установки Федора?

Відсутній HetmanNet

• Графоман
« Відповідей #11 : 2012-09-26 21:45:28 »
А скільки приблизно потрібно вільного місця для повної установки Федора?
Десь 10-12 ГБ, але в моєму випадку знадобилося 24-26 ГБ. :)

r00t x

• Гість
« Відповідей #12 : 2012-09-26 22:39:28 »
 :o багатувато. У мене жд 40 гіг. половина для вінди, половина для Пінгви .

Відсутній HetmanNet

• Графоман
« Відповідей #13 : 2012-09-26 23:04:01 »
Fedora ощадливістю не виділяється з усіх дистрибутивів..

r00t x

• Гість
« Відповідей #14 : 2012-09-27 15:06:02 »
Ну якщо ОС 64bits то відповідно процесор теж 64bits, бо інакше ОС не працюватиме. ...

Та я думав що у вас той Федір, що і на 64 і на 32 бітах працює, а сам комп 32бітний - ви самі вказували посилання.