Доброго дня Маю досить вже старенький ПК (трохи більше трьох років) який має зараз 2 ГБ (800) оперативної пам'яті через що він багато "свопить", тож трохи поміркувавши вирішив його трохи покращити.
У мене встановлена Fedora Linux Spin KDE 64bit. Причину "свопання" знаю - недостатньо оперативної пам'яті, це вже точно. ... Бо реально, при 20-40% навантаження на процесор - оперативної пам'яті нуль, а "свопання" туди сюди по кожному кліку відбувається. Відповідно нормальної роботи немає. ... та написання програм до розрахунків з досить чималими масивами даних, зараз виникає потреба в обробці 2-2.5ГБ файлів, але того не можу - бо не влазить в ОЗУ.
Цитата: HetmanNet від 2012-09-26 00:35:50У мене встановлена Fedora Linux Spin KDE 64bit. Причину "свопання" знаю - недостатньо оперативної пам'яті, це вже точно. ... Бо реально, при 20-40% навантаження на процесор - оперативної пам'яті нуль, а "свопання" туди сюди по кожному кліку відбувається. Відповідно нормальної роботи немає. ... та написання програм до розрахунків з досить чималими масивами даних, зараз виникає потреба в обробці 2-2.5ГБ файлів, але того не можу - бо не влазить в ОЗУ.У вас 64бітна Fedora ? А процесор теж 64б?Про великі файли зрозуміло. Мабуть дійсно потрібно трішки оновити залізо.
У мене теж P5K (4 планки з 1 ГБ на кожній). За допомогою Google неважко встановити, що планки з 2 ГБ працюють з цим типом материнок.
Ну якщо ОС 64bits то відповідно процесор теж 64bits, бо інакше ОС не працюватиме. Щодо ОС то в мене просто з KDE на яку встановив програми зі "спінів" security (багато корисних утиліті по безпеці), electronic lab та robotics suite (це необхідно для мого фаху), scientific (необхідно для навчання).
А скільки приблизно потрібно вільного місця для повної установки Федора?
Ну якщо ОС 64bits то відповідно процесор теж 64bits, бо інакше ОС не працюватиме. ...