Автор Гілка: Вибір роутера  (Прочитано 1349 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Вибір роутера
« : 2012-11-02 11:39:33 »
Дано:
Локалка в освітньому закладі на 50-80 машин. Інтернет (канал 100Мбіт/с) роздається через робочий комп'ютер "енікейщика" (не я), що не є добре. Виникла думка взяти недорогий апаратний роутер, але щоб витримував щоденні навантаження (хтось щось тягне постійно). Чи підійде щось таке:
http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/routers/ps10907/ps9923/ps11995/c78-697397_data_sheet.html
чи не варто заритися на дорогий бренд і для просто роздачі інтернетів взяти щось не таке пафосне?
Ніяких інших функцій особливо не вимагається.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
Re: Вибір роутера
« Відповідей #1 : 2012-11-02 13:57:04 »
якщо хочеться і бюджет освітнього закладу дозволяє - беріть.

якщо в вас є відчуття що ви дарма переплачуєте за бренд - розгляньте варіант купівлі за ці гроші дешевшого роутера і 3G-модему з можливістю підключення останнього до роутера по USB.
забезпечите резервний канал для всього закладу.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #2 : 2012-11-02 14:18:35 »
USB модем - точно ні, платити за іще один інтернет ніхто не буде.
Просто цікавить, якщо взяти якийсь Edimax чи TP-Link гривень за 400-500 (наведена циска - 1000-1100), то чи не зависне воно посеред дня від великої кількості сесій? Просто на пам'яті один знайомий, який купив недорогі Mikrotik'и гривень по 500 щоб роздавати інтернети в себе на районі, а потім мусив блокувати торенти, бо один запущений клієнт обламував усім іншим лафу. Власне, торенти ми не дозволяємо, але одночасна робота може бути у всіх кабінетах.
А, і про гроші - вони, буває, виділяються на ІТ-сферу, але ще треба пояснити директору, що ота маленька коробочка нам потрібна, та ще-й за 1100 гривень.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #3 : 2012-11-02 22:43:30 »
Просто цікавить, якщо взяти якийсь Edimax чи TP-Link гривень за 400-500 (наведена циска - 1000-1100), то чи не зависне воно посеред дня від великої кількості сесій?
...
Власне, торенти ми не дозволяємо, але одночасна робота може бути у всіх кабінетах.
А, і про гроші - вони, буває, виділяються на ІТ-сферу, але ще треба пояснити директору, що ота маленька коробочка нам потрібна
Беріть TP-Link за 400 гривень ;)(напр., такий)
У першу чергу така коробочка буде потрібною злому викладачу :D
Off-topic:
Просто на пам'яті один знайомий, який купив недорогі Mikrotik'и гривень по 500 щоб роздавати інтернети в себе на районі, а потім мусив блокувати торенти, бо один запущений клієнт обламував усім іншим лафу.
:o Знайомий нічого не знав про шейпінг? І його знайомий лінуксоїд не підказав?
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній Paul Carroty

• Кореспондент
  • дописів: 144
« Відповідей #4 : 2012-11-03 12:56:15 »
TL-1043 + openwrt. Дефолтна прошивка в tl пекло і содомія, проте з openwrt все стає на свої місця.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #5 : 2012-11-03 19:22:33 »
Дякую.
У першу чергу така коробочка буде потрібною злому викладачу :D
Ну, інтернетом не він один користується.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній prapor

• Письменник
  • дописів: 518
« Відповідей #6 : 2012-11-04 01:10:03 »
Linksys E-series  ::)
Хоча, там така ціна що не буде особливої різниці між «цицькою» та «напівцицькою»
- I'm afraid your son has the knack.
- The knack?
- The knack. It's a rare condition characterised by an extreme intuition about all things mechanical and electrical. And utter social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #7 : 2012-11-04 19:29:30 »
Одні кажуть, що досить плебея TP-Link'а, а приходить prapor і каже, що треба брати еліту.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній pawel_chk

• Дописувач
  • **
  • дописів: 65
« Відповідей #8 : 2012-11-04 21:49:13 »
Спробуй домовитись з постачальником про тест потрібних тобі залізяк.. Хоча моя думка,при тій кількості юзерів(і не простих,а студіків) треба брати повноцінні роутери(класу бізнес) або ставити простий комп з Linux у якості гейта..

Відсутній prapor

• Письменник
  • дописів: 518
« Відповідей #9 : 2012-11-05 02:11:56 »
Плебей впорається лише з *wrt, замість стандартної прошивки. А я не думаю що керівництво зрадіє, коли у потенційному гарантійному випадку їм відмовлять бо «пристрій перепрограмований на нестандартне ПЗ».
- I'm afraid your son has the knack.
- The knack?
- The knack. It's a rare condition characterised by an extreme intuition about all things mechanical and electrical. And utter social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer.