А PageMaker яка софтина замінює?Мені цікаво, бо дуже потрібні ці речі, а з вінди їх емулювати не хоцца...
Растрова графіка. Можна інсталювати Photoshop через Wine і не мучитися. Щодо GIMP-а, який іде стандартно з усіма дистрибутивами Лінукса, то варто звернути увагу на GIMPshop - хак Скота Мошели, який максимально наблизив компоновку меню GIMP-а до Photoshop-івської.
Верстка. Відверто не дотягують тут програми під Лінукс до рівня не те, що сучасних QuarkXPress чи InDesign, але й прог п`ятирічної давнини. Та й наявність власних форматів позбавляє спроби пересісти в них будь-якого смислу. Уявляю собі, як я приходжу в "Сову", де увесь Київ плівки виводить, і скрібусівським макетом Undecided Пошлють мене там подалі, от і все.
2) Часто розробники, не будучи фахівцями в тій галузі, для якої пишуть програми, не відрізняють головного і другорядного, тому створюють інтерфейси, в яких працювати немазохісту просто неможливо. У чорний список таких антиергономічних програм слід зачислити передусім GIMP.
(за багатовіконний інтерфейс і гігантські елементи вікон)
Сучасні дистрибутиви по складності встановлення наближаються до віндовса...
У чорний список таких антиергономічних програм слід зачислити передусім GIMP (за багатовіконний інтерфейс і гігантські елементи вікон)