Автор Гілка: Російсько-український словник Кримського  (Прочитано 12930 раз)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
поки що не зовсім визначено, як швидко можна буде зробити нормальний хостинг, тому поки викладаю з робочого сервера, сподіваюсь буде комусь цікаво

http://66.57.80.58:8080/dict/krym
Російсько-український словник під ред. Кримського (1924-33рр.)
перші три літери: А-В (~7500 слів), робота над рештою літер триває

буду вдячний за коментарі та побажання...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній heretic

• Новачок
  • *
  • дописів: 27
  • I Love YaBB 2!
Якщо не важко, виставте його будь-ласка ще й окремим файлом, поряд із dict*.tar.bz2.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
на жаль зараз не можу цього зробити, можливо, коли весь словник буде готовий умови зміняться...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
так-би мовити, альфа-версія повного словника Кримського викладено на (поки що цей тимчасовий) сервер...
коментарі та побажання вітаються
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
Кримський переїхав на постійний сервер, доменне ім'я, щоправда, тимчасове:
http://krym.linux.org.ua/

двигун пошуку вже майже завершено, після відпустки займуся дрібницями і, можливо, дизайном...

як завжди, буду вдячний за коментарі і побажання
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
зауваження щодо дизайну приймаються?
якщо так, то:

- приберіть фрейми, зробіть суцільну сторінку і можливо варто продублювати пошук внизу.
- радіокнопки стоять окремо від форми пошуку, варто їх розташувати внизу в рядок, як у ґуґлі. ТАкож можливо текст зробити іншим, я напр не дуже розумію, що таке "головне російське слово". Варто "по" замінити на "лише". Напр, "лише російські слова". Так, ІМХО, зрозуміліше.
- галки, очевидно, стосуються показу результатів пошуку, варто зробити відповідний заголовок.
- назва мені не подобається, особливо в давальному відмінку. Може краще Російсько-український академічний словник (1924-1933 рр.) або принаймні Російсько-український словник (академічний, 1924-33 рр. ) Не знаю як він там в ориґіналі називався, але повторення слова "словник", ще й при відмінюванні, з'їдає мозок.
« Змінено: 2007-08-15 11:28:44 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
зауваження щодо дизайну приймаються?
власне, мені розробка двигуна пошуку повністю з'їла моск: підтримка unicode в регулярних виразах в php - це щось, а форматування самого словника ніфіга не спрощувало завдання...
під все це мені треба було якусь "рамку" для запитів і результатів...
так що дизайном займусь після відпустки на свіжу голову, але за поради дякую, врахуємо...

P.S. Власне, що цікаво, з десяти людей, яких я деякий час тому попросив протестувати двигун, лише одна людина щось сказала саме про пошук - решта 9 відповіли мені про шрифти, фрейми і, що це ніфіга не web 2.0 ;)
P.P.S. тому я й розривався між бажанням дати людям скоріше до унікального ресурси і тим, що мені за відсутність дизайну будуть їсти мозок тикати на мене пальцями :) але беручи до уваги корисність словника і те, що я на пару тижнів зникну, перше переважило... та й ось корисні коментарі може будуть...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
дик дизайн у вас цілком нормальний. зробити його без фреймів вимагало б менше часу, ніж з ними. а так шрифт, розмір і фон - симпатичні. Не треба додавати логотип на півсторінки, колонку новин і що там ще, щоб маркетологи віндузятні пораділи.

пошук наче працює нормально, тіки здивувала відсутність у словнику слова "веселка"/"радуга".
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
я не займаюся веб-сайтами професійно, тому для каркасу взяв свій перший сайт, який робив в 1999, коли перший раз писав html та php - dictlin, цікаво, що він майже без змін працює вже стільки років і приносить користь... як кажуть тут у веб-сайті три головні речі: вміст, вміст і ще раз вміст :)
але звичайно в 21му сторіччі з фреймами ганьбитися не можна, тому приберу...

щодо веселки, то вона зустрічається
але пам'ятайте, що 4й том словника було знищено
тобто він містить головні позиції лише по російським літерам А-П. Звідси немає головної статті "радуга"
« Змінено: 2007-08-16 15:29:13 від DalekiyObriy »
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
маємо постійну адресу: http://www.r2u.org.ua/
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
але звичайно в 21му сторіччі з фреймами ганьбитися не можна, тому приберу...
Та можна, можна -- як користувач http://dict.linux.org.ua, кажу тобі, що все з тим гаразд.  А побажання краще приймати новим макетом, щоб конструктивніше (навіть якщо нічого не буде, то хо часу менше згаєш, виправдовуючись).

PS: дотепний дизайнер в нас є.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
ну в принципі жити з фреймами можна і навіть для таких речей, як словники вони непогано підходять, але все ж таки є, пов'язані з ними незручності, dictlin я рухати вже не буду, а Кримського (як з'явиться час) спробую зробити без фреймів - самому цікаво чи вийде краще...
якщо ж часу або натхнення не буде, звернусь до вас за дотепним дизайнером :)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
r2u.org.ua підтримує OpenSearch
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
На сайті словника Кримського викладено першого «цукерка»: список слів з літерою «Ґ»
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
В базу словника r2u.org.ua додано

РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКИЙ ФРАЗЕОЛОГІЧНИЙ СЛОВНИК
ФРАЗЕОЛОГІЯ ДІЛОВОЇ МОВИ
Уложили В.Підмогильний – Є.Плужник
1927
(1446 статей)

При пошуку виділяється окремим кольором тла і коротенькою приміткою в статті (з довшою підказкою) і в кінці результатів.

Приклад: «ущерб»

P.S. далі буде…
« Змінено: 2007-10-19 00:14:58 від DalekiyObriy »
Fedora 35 (x86-64)