Автор Гілка: Чим можне передивлятися DJVU?  (Прочитано 4676 раз)

Відсутній Вуйко з полонини

• Кореспондент
  • дописів: 181
Ось таке питання. Є книжки, а почитати не виходить  :'(. Може хто що порадить. Користуюся Slackware 11.
Оскільки я тільки початківець, то награмаджую Вам ще декілька запитань:
1) Чим можна розархівувати .rar?
2) Така от проблема - у лінуксі час +2 години в порівняні із налаштуваннями біоса. Чому так?
"Don't waste your time or time will waste you" Matthew Bellamy

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Чим можне передивлятися DJVU?
« Відповідей #1 : 2007-03-24 14:07:06 »
Сабж: http://djvu.sourceforge.net/ - там є свій переглядач на qt. Якщо хочеться gtk, то треба зібрати evince з підтримкою цього діла.

1) Чим можна розархівувати .rar?
Unrar =)

2) Така от проблема - у лінуксі час +2 години в порівняні із налаштуваннями біоса. Чому так?
Ну, варіантів я можу придумати цілу купу... Застосуйте таку корисну утилітку date - зробіть спочатку date, а потім date -u. Щось мені підказує, що у вас UTC годинник стоїть на наш локальний час, а пояс встановлений такий, як треба.

• Кореспондент
« Відповідей #2 : 2007-03-24 14:54:52 »
Дякую

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #3 : 2007-03-24 16:59:34 »
нашо аж в sourceforge лізти? програми для прегляду DjVu є в усіх дистрибутивах, достатньо зробити пошук у тій прозі, якою ви новий софт встановлюєте/видаляєте вашого дистру, за ключовим словом "djvu". Під KDE є кілька переглядачів, під GNOME є  evince. а взагалі дивно, що djvu не працює "з коробки", а pdf - працює.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2007-03-24 17:11:26 »
нашо аж в sourceforge лізти? програми для прегляду DjVu є в усіх дистрибутивах, достатньо зробити пошук у тій прозі, якою ви новий софт встановлюєте/видаляєте вашого дистру, за ключовим словом "djvu". Під KDE є кілька переглядачів, під GNOME є  evince. а взагалі дивно, що djvu не працює "з коробки", а pdf - працює.
А що тут дивного? Для djvu потрібна окрема ліба, яку можна по різному зібрати (наприклад в Zenwalk входить, але тягне за собою qt, яке мені зовсім не потрібне... тобто часом потрібне, але своє і локальне, тому перезбираю). А для pdf xpdf вище голови вистачає.

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2007-03-25 00:20:27 »
Нарахунок стартових djvu програм: нажаль мені не вдалося знайти в своєму пакеті таких(Слака 11). Чи може я не правльно шукав... ::)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #6 : 2007-03-25 15:28:53 »
Пошукайте djview або libdjview...
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній 2tone

• Новачок
  • *
  • дописів: 3
« Відповідей #7 : 2007-03-25 18:22:04 »
Для робочого стола KDE перегляд djvu реалізує kdvi, інтерфейс дуже подібний до kpdf.
Для розархівування xarchiver - зручнийGUI, що підтримує різні типи архіваторів та обовязково пакетик unrar.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #8 : 2007-03-26 02:27:36 »
Для робочого стола KDE перегляд djvu реалізує kdvi, інтерфейс дуже подібний до kpdf.
Справді відкриває на ура - але де тут логіка  :o:
Цитата
[andrew@home_comp ~]$ kdvi --help
Використання: kdvi [Qt-параметри] [KDE-параметри] [параметри] file(s)

Програма перегляду файлів DVI (Device Independent files), створених системою верстки TeX.
?

Якщо можливо поділіться міркуваннями, які наштовхнули на таку можливість (до тепер користувався evince як єдиним можливим переглядачем для *.djvu)
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній gvy

• Письменник
  • дописів: 576
« Відповідей #9 : 2007-03-27 14:43:29 »
Нарахунок стартових djvu програм: нажаль мені не вдалося знайти в своєму пакеті таких(Слака 11). Чи може я не правльно шукав... ::)
Чи то хтось обманював, коли казав, що слак для початківців.  Ото його й попрохайте зібрати усе потрібне.  Аліменти за пораду ;)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #10 : 2007-03-27 15:20:40 »
http://www.linuxpackages.net/search_view.php?by=name&name=djvu&ver=11.0

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #11 : 2007-04-16 11:00:31 »
Я скомпілював якогось  djvulibre так там крім переглядача на qt є ше й якісь утиліти. Шукав гуглом десь в районі at&t  ;)
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.