Завдання: у мене є розділ з віндою робочою. Хотілося б запускати цю вінду без перезавантаження з-під Убунту і без створення копії віртуальної машини, для економії місця на диску.
Зробив все за інструкцією
http://www.advicesource.org/ubuntu/Run_Existing_Windows_Instalation_On_Ubuntu_With_Vmware_player.html(тільки в мене SCSCI-ґвинт, тому використовував /dev/sda замість /dev/hda)
але не працює
по-перше, віртуальну машину можна відкрити лише під рутом, інакше пише "Insufficient priviledges", хоча я встановив права на всі потрібні для запуску файли 777 і власник цих файлі - я. На форумах пише, що треба себе в групу vmware додати, але в мене такої групи нема. Як дізнатися, в яку групу себе додати?
по-друге, коли відкрив віртуальну машину, на ній запускається Grub, обираю вінду, відразу пише Disk read error і на цьому кінець. Розмонтував розділ з ntfs, де вінда стоїть, але це не допомогло. Є ідеї? При цьому Ubuntu запускається нормально, тільки X-server не встає. Хоч це і збочення, запускати самого себе через VmWare, але мені цікаво, чи можна ще й ікси підняти?