Автор Гілка: VMWAre: запуск існуючої вінди з-під лінукса  (Прочитано 3106 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Завдання: у мене є розділ з віндою робочою. Хотілося б запускати цю вінду без перезавантаження з-під Убунту і без створення копії віртуальної машини, для економії місця на диску.

Зробив все за інструкцією
http://www.advicesource.org/ubuntu/Run_Existing_Windows_Instalation_On_Ubuntu_With_Vmware_player.html
(тільки в мене SCSCI-ґвинт, тому використовував /dev/sda замість /dev/hda)
але не працює :(
по-перше, віртуальну машину можна відкрити лише під рутом, інакше пише "Insufficient priviledges", хоча я встановив права на всі потрібні для запуску файли 777 і власник цих файлі - я. На форумах пише, що треба себе в групу vmware додати, але в мене такої групи нема. Як дізнатися, в яку групу себе додати?

по-друге, коли відкрив віртуальну машину, на ній запускається Grub, обираю вінду, відразу пише Disk read error і на цьому кінець. Розмонтував розділ з ntfs, де вінда стоїть, але це не допомогло. Є ідеї? При цьому Ubuntu  запускається нормально, тільки X-server не встає. Хоч це і збочення, запускати самого себе через VmWare, але мені цікаво, чи можна ще й ікси підняти?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Andy Borovy

• Кореспондент
  • дописів: 139
  • Працюю там, де цікаво
Теоретично можна. Я правда не пробував, але щоб автоматично піднімалися Ікси, потрібно скрипт, який би питав, що саме ви завантажуєте (ну або щоб автоматично визначала яке залізо зараз завантажується) і запускала відповідний файл налаштувань для Х.
Без уст я іронічний жах,
Що упирем ікластим став би
З очима ніжними кульбаби,
Якби не очі в дзеркалах.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
VMWare і Windows - це комерційні програми. Звертайтеся за технічною підтримою до виробника.

Вільні аналоги VMWare - qemu, xen.
« Змінено: 2007-05-18 12:42:46 від lvm »
[Fedora Linux]

Відсутній noddeat

• Кореспондент
VMWare і Windows - це комерційні програми. Звертайтеся за технічною підтримою до виробника.

VMWare Player - безкоштовний.
та я от думаю якийсь вільний аналог спробувати. Тільки чи можна в Xen/qemu юзати вже встановлену в режимі Dual Boot ОС в якості віртуальної машини?
« Змінено: 2007-05-18 16:48:53 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст

VMWare Player - безкоштовний.
У нас все безкоштовне. Cуть в тому, що VMWare і Windows не мають відношення до Вільного чи Відкритого ПЗ, відповідно це офтопік на нашому сайті. VMWare під Лінукс має відношення до Лінукса але з ним у вас проблем же ж нема.

Цитата
та я от думаю якийсь вільний аналог спробувати. Тільки чи можна в Xen/qemu юзати вже встановлену в режимі Dual Boot ОС в якості віртуальної машини?

Вже встановлена оска буде запускатися у зовсім іншому апаратному середовищі ніж коли її ставили. Це все одно що запускати одну ОС-ку на двох різних комп'ютерах. Починається бардак з драйверами. Під лінуксом це можна вирішити напр. двома різними ядрами - одне рідне, друге спеціально для VMWare/QEmu з відповідними драйверами, і різними конфігураційними файлами X-ів для різних дисплеїв.
[Fedora Linux]

Відсутній noddeat

• Кореспондент
Цитата
У нас все безкоштовне. Cуть в тому, що VMWare і Windows не мають відношення до Вільного чи Відкритого ПЗ, відповідно це офтопік на нашому сайті. VMWare під Лінукс має відношення до Лінукса але з ним у вас проблем же ж нема.

Цитата
До тематики форуму належать також питання, пов'язані з використанням "закритих" програм у "відкритих" середовищах (приклад: VMWare на Linux), як також використанням "відкритих" програм у закритих середовищах (наприклад, Cygwin на Windows).
http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1075310952
« Змінено: 2007-05-19 00:49:59 від noddeat »